Contactează-ne

Actualitate

Poliţiştii nemţeni, „lecţie“ de prevenire „predată“ copiilor din tabăra de la Oglinzi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ întîlnirea a avut loc astăzi, 5 iulie ■ micuţii aflaţi în vacanţă au avut multe întrebări şi curiozităţi ■

Prevenirea delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor, formarea tinerei generaţii în spiritul respectării legii, constituie o prioritate permanentă a poliţiştilor nemţeni. Din acest motiv, în această perioadă, oamenii legii participă la întîlniri cu copiii aflaţi în taberele organizate în judeţul Neamţ.

„Astăzi, 5 iulie 2022, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi cei ai Serviciului Rutier Neamţ, au realizat mai multe activităţi preventive în tabăra de copii de la Oglinzi. Bucuria petrecerii vacanţei de vară ne este transmisă la fiecare întîlnire cu cei mici, iar discuţiile purtate cu aceştia într-un cadru aparte, sînt însoţite, de fiecare dată, de multe întrebări şi curiozităţi“.

Acesta esteconţinutul unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. În cadrul întîlnirii, alături de micuţii participanţi, poliţiştii au subliniat importanţa respectării regulilor de comportament şi a celor rutiere, astfel încît sfîrşitul vacanţei mari să ne regăsească în siguranţă. Totodată, poliţiştii le-au vorbit copiilor mai mari despre importanţa educaţiei în formarea acestora.

Auatras atenţia asupra modalităţilor de petrecere a timpului liber, astfel încît aceştia să nu fie implicaţi în activităţi antisociale. În acest context, adolescenţii au primit informaţii despre efectele negative pe care le are consumul de droguri asupra organismului, dezvoltării lor, dar şi asupra viitorului, cu accent pe riscul implicării în calitate de victime sau chiar de autori, în diferite fapte ilegale.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending