Contactează-ne

Actualitate

Poliţiştii locali şi prevenirea incendiilor de vegetaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pentru a preveni și combate producerea de incendii de vegetație, Poliția Locală Piatra Neamț a inițiat o campanie de identificare a posibilelor surse – aprinderea focului în aer liber ori fumatul în locuri nepermise, anunţă reprezentanţii instituţiei.

„Acțiunea s-a desfășurat marți, 3 mai 2022, fiind verificat unul dintre versanții muntelui Pietricica, în zona Colegiului Gheorghe Cartianu, acolo unde în urmă cu trei săptămâni, a avut loc un astfel de eveniment, care risca să se transforme într-un incendiu de proporții.

Odată cu revenirea din vacanță, au fost vizați elevi ai liceului sau alte persoane care tranzitează zona, de altfel fiind și identificați trei tineri care își petreceau orele de curs în aer liber, în spatele unității de învățământ. Aceștia au fost avertizați verbal și  îndrumați către clase. De asemenea, elevilor surprinși în curtea școlii în timpul pauzelor li s-au adus la cunoștință prevederile legale în ceea ce privește fumatul în locuri nepermise sau aprinderea focului în pădure, mai ales că tot acolo au fost depistate și vetre, unde persoane neidentificate au aprins focul pentru grătare.

Doar în ultima săptămână, echipajele Compartimentului Protecția Mediului au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.500 de lei pentru încălcarea art. 2, lit. ”c” din H.C.L. 228/2021 (”este interzisă arderea resturilor de vegetație și menajere în curți, pe străzi, în containere și alte recipiente de colectare a gunoiului, pe spațiile verzi aparținând domeniului public și privat al municipiului, în parcuri ori în alte locuri publice”).

Astfel de acțiuni vor continua în toate zonele împădurite de pe raza municipiului Piatra Neamț mai ales că odată cu apropierea sezonului estival, tot mai mulți cetățeni sunt tentați să-și petreacă timpul liber la picnicuri organizate în zonele verzi din împrejurimile orașului”, se precizează în comunicatul de presă emis de Poliţia Locală Piatra Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending