Contactează-ne

Actualitate

Poliţiştii locali, la “vânătoare” de afişe

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii locali pietreni anunţă că au pornit o “vânătoare” de afişe lipite pe stâlpii de iluminat şi pe copacii din municipiu.

“Afișele și anunțurile despre prestarea diverselor servicii, lipite pe stâlpii de iluminat stradal, pe trunchiurile arborilor, pe sheltere ori pe pereții clădirilor aduc un aspect urât peisajului urban din Piatra Neamț”, spun ei într-un comunicat de presă.

În acest context, polițiștii locali responsabili de zonă – Biroul Ordine Publică au desfășurat, în perioada 01.04.2022 – 08.04.2022, o acțiune pe linie specifică, în scopul identificării și sancționării cetățenilor care lipesc afișe/anunțuri, în alte locuri decât pe panourile special amenajate în acest sens.

Astfel, au fost identificate și sancționate contravențional cinci persoane, cu amenzi în valoare de 500 de lei, pentru încălcarea prevederilor H.C.L. 228/2021, art. 2, lit. ”m”. Totodată, agenții Poliției Locale Piatra Neamț au procedat la dezlipirea afișelor și anunțurilor lipite pe arbori, sheltere, garduri și stâlpi de iluminat, în mai multe zone din oraș.

”Este interzisă lipirea, scrierea sau expunerea de afișe sau anunțuri în alte locuri decât pe panourile special de afișaj, precum și afișarea lor de către alte persoane decât cele autorizate de municipalitate” (H.C.L. 228/2021, art. 2, lit. ”m”).

Încălcarea articolului menționat constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 1.000 la 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending