Prima pagină
Polițiștii din Neamț au un sediu cum puține-s prin țară. A fost reabilitat cu șase milioane de euro
■ polițiștii au revenit „acasă“, în imobilul de lângă Stadionul Ceahlăul ■ reabilitarea clădirii a fost făcută cu fonduri europene și de la bugetul de stat ■
Cadrele de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ s-au mutat, în această săptămână, în sediul din strada Eroilor, lângă stadionul Ceahlăul. Mai bine de doi ani, au lucrat într-un internat al Colegiului „Gheorghe Cartianu“, deoarece la imobilul din apropierea arenei de fotbal s-au desfăşurat ample lucrări de reabilitare.
Acestea au beneficiat de o finanţare cu fonduri europene, valoarea proiectului fiind de aproximativ 6 milioane de euro, scopul fiind eficientizarea energetică şi modernizarea clădirii. Birourile personalului au căpătat un cu totul alt aspect, la fel sala de şedinţe, popota, sala de sport, dar şi arestul sau garajul.
Lucrările de reamenajare a sediului din municipiul Piatra Neamţ, care a fost construit prin anii 1970, au mai presupus schimbarea tâmplăriei. Şi mobilierul a fost în totalitate schimbat, cel vechi, care mai poate fi folosit, fiind distribuit către posturile de poliţie din judeţul Neamţ, care la acest capitol sunt în mare suferinţă.
„Începând cu 1 iulie 2021, s-au desfăşurat lucrări de eficientizare energetică şi modernizare a clădirii, în contextul implementării la nivelul inspectoratului a proiectului finanţat din fonduri europene nerambursabile. Proiectul a fost finanţat atât din fonduri externe, prin POR 2014-2020, cât şi din fonduri de la bugetul de stat“, a declarat inspector Ramona Ciofu.
Săptămâna trecută a avut loc recepţia finală a lucrărilor la sediul Poliţiei Neamţ. În acest imobil vor funcţiona şi unele structuri, cum ar fi Serviciul Cazier Judiciar, Biroul pentru Protecţia Animalelor şi Poliţia Şcolară, care până acum, din lipsă de spaţiu, erau găzduite în alte clădiri din oraş.
Odată ce sediul a fost redat în folosinţă, s-a rezolvat şi o situaţie destul de neplăcută pentru persoanele care erau arestate preventiv. Cum şi centrul de detenţie era în reabilitate, cei privaţi de libertate erau cazaţi în arestul altor inspectorate, la Bacău, Focşani, Suceava, Botoşani, Iaşi sau Harghita. Iar pentru audieri sau termene la instanţe trebuiau să facă „naveta“ la Piatra Neamţ.
Lucrările de modernizare au mai vizat introducerea unor sisteme de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii (296 recuperatoare de căldură), reabilitarea instalaţiilor pentru apă caldă; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu (nouă pompe de căldură şi 528 panouri fotovoltaice), iluminat cu eficienţă energetică ridicată – tehnologie LED; etc.
Lasă un răspuns
-
Actualitate7 ore,
MARSAT SA Roman
-
Actualitateo săptămână,
Criza de personal din MAI: 6000 de pensionări în 2024 și un deficit istoric
-
Prima paginăo săptămână,
„Ordonanța trenuleț” lovește cumplit și în Educație
-
Eveniment2 săptămâni,
Sindicalismul în Poliția Română: în cătarea cercetării disciplinare
-
Actualitate2 săptămâni,
Curtea de Apel București a respins contestația lui Călin Georgescu privind anularea alegerilor prezidențiale
-
Actualitate2 săptămâni,
Vacanțe și zile libere în 2025: 205 zile cu tot cu sâmbete și duminici n
-
Actualitateo săptămână,
Tatiana Bălău aduce acasă Premiul de Excelență, purtând tradițiile românești până la Montreal
-
Eveniment2 săptămâni,
Urmărit internațional arestat în noaptea de Revelion pentru crimă în Italia
Gigi Becali
4 noiembrie 2023 at 11:56 PM
Creier le mai trebuie!