Contactează-ne

Actualitate

Poliţiştii, ce “prăpăd” au făcut pe şosele

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 977 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate într-o săptămînă ■ 125 de şoferi au devenit pietoni ■ 359 de amenzi au fost date vitezomanilor ■ n-au scăpat de sancţini nici bicicliştii, căruţaşii sau pietonii ■

Poliţiştii rutieri din Neamţ au acţionat, în ultima săptămînă, atît pentru combaterea abaterilor săvîrşite de pietoni, biclişti şi căruţaşi, cît şi pentru combatrea neacordării de prioritate de trecere pietonilor şi vehiculelor, pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, dar s-a urmărit şi respectarea regimului legal de viteză.

În perioada 24-30 august 2020, poliţiştii din cadul Serviciului Rutier şi cei de la Serviciul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Neamţ au aplicat, pentru neregulile din trafic, 977 de sancţiuni contravenţionale din care 936 au fost date conform OUG 195/2002, iar alte 41 au fost la alte acte normative.

„Din totalul acestora, 359 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 52 pentru abaterile săvîrşite de biciclişti, 43 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate căruţaşilor, 28 pentru abaterile săvîrşite de pietoni, 20 pentru neacordarea priortăţii de trecere vehiculelor, 13 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi 12 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.

Alte şase au fost pentru depăşiri neregulamentare şi 403 pentru alte abateri rutiere“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ. De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, un număr de 125 de permise de conducere.

Dintre aceste, 67 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 20 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, 13 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 12 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, şase pentru depăşiri neregulamentare şi şapte pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost retrase 45 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor vehicule avînd defecţiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligaţii legale. În această perioadă, poliţiştii rutieri au constatat 11 infracţiuni , din care şase pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băutirilor alcoolice sau a altor substanţe, trei pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi două pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Advertisement
Trending