Contactează-ne

Actualitate

Polițiștii au prins un bărbat condamnat pentru agresiune sexuală și viol

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acesta are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 8 ani, fiind condamnat la Judecătoria Roman

Conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul Inspectoratului de Poliție Neamț la data de 8 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Icușești. Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 8 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală și viol.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei. De reaminiti faptul că potrivit statisticilor publicate de Institutul Național de Sănătate Publică, la nivel global, aproape 1 din 3 femei se confruntă cu violența fizică și/sau sexuală de-a lungul vieții, mai ales din partea unui partener intim. Potrivit Națiunilor Unite, 243 milioane de femei și fete au suferit abuzuri la nivel global în 2019, însă doar 40% dintre acestea au depus plângere.

În Uniunea Europeană, 1 din 3 femei au fost supuse abuzurilor fizice sau violenței sexuale începând cu vârsta de 15 ani. În fiecare săptămână, circa 50 de femei își pierd viața ca urmare a violenței domestice la care sunt supuse de parteneri. Cel puțin 2 femei sunt ucise în fiecare zi de partenerul intim sau de un membru al familiei. În România, violența domestică continuă să fie o problemă alarmantă.

În țara noastră, 1 din 4 femei au fost agresate fizic sau sexual de partener sau de fostul partener și 55% dintre români consideră că violul este justificat în anumite situații. (sursa: Eurobarometrul 449, 2017). În ultimii 8 ani, 1.885 fete și 202 băieți au fost victime ale infracțiunilor de viol, agresiune sexuală sau act sexual cu un minor, în care autorul era un membru de familie. În ultimii 9 ani, 445 femei și fete au fost ucise de către un membru de familie.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending