Contactează-ne

Actualitate

Polițiștii au „predat“ cursuri prin școli

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ oamenii legii au informat adolescenții despre consecințele consumului de alcool, droguri sau tutun ■ elevii au aflat ce este un cazier judiciar și de ce trebuie păstrat „curat” ■

Polițiștii sunt tot mai prezenți la întâlnirile cu elevii și cadrele didactice, în școpul desfășurării cât mai multor activități de conștientizare a tinerilor,  referitoare la pericolele de care trebuie să se ferească în viața de zi cu zi. IPJ a transmis care sunt principalele acțiuni de prevenție atât pe linia combaterii consumului de alcool, droguri, tutun, cât și a traficului de persoane.

La data de 20 septembrie 2023, cadrele Biroului Siguranță Școlară Neamț, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – centrul regional Bacău, au desfășurat activități preventive, în rândul elevilor Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida Piatra Neamț, discutând cu elevii pe tema prevenirii traficului și consumului  de droguri.

Liceenilor li s-a explicat consecințele consumului acestor substanțe. Violența în școli a fost o altă temă abordată de oamenii legii. Aceștia le-au transmis elevilor noțiuni despre contravenții, infracțiuni, fiind date exemple de tipuri de fapte penale ce pot fi săvârșite cu intenție sau din culpă, în mediul școlar. Pentru a înțelege mai bine consecințele, polițiștii le-au explicat școlarilor ce este cazierul și de ce este atât de important ca acesta să rămână ,,curat”.

Tot la data de 20 septembrie a.c., polițiștii de prevenire și cei rutieri au participat, în municipiul Roman, la activități în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității. În cadrul întâlnirilor cu elevii, acestora li s-a explicat despre cum pot evita implicarea într-un eveniment rutier, în calitate de pietoni.

Acest lucru în contextul valorilor de trafic ce au crescut de la începerea cursurilor. Elevii au ascultat cu interes recomandările polițiștilor, iar echipa de robotică a Colegiului Național Roman-Vodă a realizat și o demonstrație de parcurgere a unui traseu, în siguranță, cu ajutorul unui robot.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Nae Roman

    23 septembrie 2023 at 8:59 AM

    Deh, „cursuri” e mai ușor dăcât… „capturi”!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending