Actualitate
Podurile judeţului, luate la verificat. Este vorba de cîteva sute pe teritoriul Neamţului

■ din dispoziţia prefectului Adrian Niţă, o comisie de specialişti în construcţii şi situaţiile de urgenţă verifică stareai podurilor din judeţ ■ prefectul urma să se deplaseze la Gîdinţi, pentru a verifica drumul ocolitor pe care trebuie să-l facă locuitorii celor 5 localităţi de peste Siret, după prăbuşirea podului de la Luţca ■
O echipă mixtă de specialişti de la mai multe instituţii cu atribuţii în domeniul construcţilor şi situaţilor de urgenţă a demarat o acţiune de verificare a tuturor podurilor din judeţul Neamţ, la ordinul prefectului Adrian Niţă.
„Echipa este formată din specialişti de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, de la ISU, de la Consiliul Judeţean şi de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, efectuîndu-se un proces de inventariere şi verificare a stării tuturor podurilor din judeţ. Este vorba de cîteva sute de poduri şi podeţe amplasate pe drumurile judeţene şi naţionale, astfel încît să obţinem o radiografie a stării lor tehnice.
Activitatea acestei comisii se va desfăşura pe parcursul mai multor luni, ţinînd cont de numărul mare a acestora. Acest raport ne este necesar pentru a putea face demersuri la instituţiile abilitate, în speţă la Consiliul Judeţean şi la Compania Naţională de Investiţii pentru a se putea previziona un necesar al investiţilor în vederea remedierii neregulilor găsite în teren.
Pînă acum, au fost verificate cîteva poduri, cel de la Tupilaţi, cel de la Pîngărăcior, unde între timp au început şi lucrările. În cazul podului de la Girov, acesta se află în procedură de licitaţie o lucrare ce urmează a fi atribuită unui constructor. Pînă acum ştim că se au în vedere 40 de poduri ce ar urma să intre în reconstrucţie“, a declarat prefectul Adrian Niţă.
Acesta spune că urmează a fi reconstruit podul care duce spre Mănăstirea Secu şi că pentru alte 38 de asemea construcţii, care au fost reparate, se are în vedere verificarea stării lor tehnice, pentru a se vedea dacă s-a semnat recepţia finală şi pentru a se evita întîmplări nefericite ca cea de la Luţca, unde după doar 7 luni podul reconstruit s-a prăbuşit.
Prefectul a mai declarat că, în cursul zilei de miercuri, 20 iulie, şi-a planificat o vizită de lucru la Gîdinţi pentru a verifica, personal, situaţia drumului ocolitor spre Sagna. Asta pentru a vedea dacă nemulţumirile populaţiei privind distanţa pe care trebuie să o ocolească locuitori celor 5 comune de peste Siret este sau nu justificată:
„Mi-am planificat această deplasare în teren pentru a mă convinge despre realităţile din teren şi despre distanţa reală pe care o parcurg cetăţenii pe ruta ocolitoare. Unii spun că este vorba despre 1,7 km, alţii de mai mult. Informaţiile pe care le deţin la această oră vorbesc despre renunţarea la podul de pontoane.
Acesta ar fi trebuit construit de Armată la Luţca, dar beneficiarul, Consiliul Judeţean Neamţ, nu şi-a asumat costurile de peste 240.000 deeuro, necesare pentru amplasare, la care se adaugă 40-50.000 deeuro/lunar, pentru mentenanţă. Este o sumă mare pentru un pod pe o singură bandă pe care s-ar circula cu restricţii de tonaj de 40 tone“.

-
Prima pagină5 zile,
Frizerul cu tricolorul în suflet. „Noi nu apreciem noțiunea de patriotism decât la zile festive. Foarte mulți nici nu știu ce înseamnă să fii român”
-
Actualitate5 zile,
De ce mai sărbătorim Ziua Națională?
-
Actualitate2 săptămâni,
La psiholog venim doar ”de bună voie și nesiliți de nimeni”
-
Prima pagină2 săptămâni,
Sindicaliștii de la APIA amenință cu proteste de amploare la București și Bruxelles
-
Actualitateo săptămână,
Sătenii din Nemțișor se tem de efectele instalării antenei 5G
-
Actualitateo zi,
Și locuitorii din Pângărați refuză noi antene Digi
-
Actualitate6 zile,
Un proiect Erasmus pentru viitori asistenți medicali
-
Actualitate6 zile,
Ziua Naţională a României, manifestare organizată în parteneriat de Liceul de Arte Victor Brauner şi Colegiul Naţional de Informatică