Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

PNL nu îl mai vrea pe Bãsescu presedinte

Știre publicată în urmă cu

în data de

• Ludovic Orban afirmã cã PNL trebuie sã-si desemneze un candidat la Presedintia României • PSD lanseazã provocarea sustinerii unui guvern minoritar PNL •

Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferintã de presã, cã liberalii trebuie sã-si desemneze un candidat la Presedintia României, din cauza faptului cã actualul sef al statului „are un stil care nu se potriveste functiei de presedinte“. „Cum poate presedintele sã dea telefon la o emisiune televizatã, sã intervinã ca un telespectator? Este un comportament inacceptabil pentru presedintele statului, pentru cã acesta este reprezentantul statului român, un om care trebuie sã tinã cont în actiunile sale de faptul cã îi reprezintã pe toti românii, si cã este un simbol al statului român“, a afirmat Ludovic Orban. Potrivit liderului PNL Bucuresti, protocolul Aliantei D.A. prevede cã fiecare dintre cele douã partide îsi desemneazã candidati, iar el nu exclude varianta ca Traian Bãsescu sã nu mai fie candidatul PD. Ludovic Orban a afirmat cã seful statului este un initiator de conflicte si nu mediator, precizînd cã „nu se poate ca presedintele sã fie o permanentã sursã de instabilitate si conflicte pentru Guvern în cea mai importantã perioadã a României“. Fruntasul liberal a dezaprobat faptul cã Traian Bãsescu a anuntat cã sustine majorarea bugetului Ministerului Educatiei si Cercetãrii la 5 la sutã din PIB, fãrã a discuta cu premierul Cãlin Popescu Tãriceanu si fãrã a se implica în medierea unei întîlniri dintre Guvern si sindicate. „Se face o campanie de imagine care nu urmãreste cresterea bugetului la Educatie, ci cã Traian Bãsescu vrea sã majoreze acest buget, iar premierul si liberalii se opun“, crede presedintele PNL Bucuresti, care a adãugat cã premierul Cãlin Popescu Tãriceanu nu a provocat niciodatã dispute în relatia cu presedintele, ci a cedat „pentru binele Aliantei si pentru a asigura stabilitatea la guvernare“. De criticile lui Ludovic Orban nu au scãpat nici relatiile PNL- PD. „Am crezut cã odatã cu adoptarea protocolului de functionare al Aliantei si a altor întelegeri, nu va fi nevoie sã discutãm asa de des despre relatiile dintre noi, dar vãd cã trebuie sã o facem“, a mai declarat presedintele PNL Bucuresti, care a precizat cã liberalii vor rãmîne fideli angajamentelor electorale si protocolului de organizare si functionare al Aliantei D.A.

PSD intrã pe fir Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Miron Mitrea, a declarat vineri, la Ploiesti, în cadrul unei conferinte de presã, cã PSD ar putea sustine un guvern minoritar PNL, dacã se va ajunge la aceastã formulã. „Pentru a se putea iesi dintr-o situatie de crizã, PSD ar putea sustine un guvern minoritar PNL pînã la organizarea de alegeri anticipate“, a afirmat Miron Mitrea. El a tinut sã sublinieze cã PSD nu are o strategie de atac împotriva presedintelui Traian Bãsescu si nici întelegeri cu partide de dreapta pentru ca seful statului sã fie atacat în anumite publicatii. „PSD nu are o strategie de atac, ci doar reactii atunci cînd presedintele îsi iese din rolul de presedinte“, a adãugat Miron Mitrea.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending