Contactează-ne

Actualitate

PNL a pierdut şi doi consilieri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Dragoş Moroşanu a devenit preşedintele Partidului Puterii Umaniste Roman ■ al dolilea consilier, George Bălan, l-a însoţit în PSD pe Lucian Micu ■

Pe ultima sută de metri, odată cu demisia din PNL a lui Lucian Micu (foto) şi plecarea sa către Alianţa pentru Roman, iniţial prin Partidul Puterii Umaniste, au mai plecat din partid şi alţi doi consilieri locali, respectiv George Bălan, la PSD şi Dragoş Moroşanu, la PPU, formaţiune afiliată alianţei amintite.

„PPU este un partid nou înfiinţat, care se vrea un liant pentru tot ce înseamnă parte socială şi gîndire liberală. Am preluat conducerea filialei de la Roman de cîteva zile şi, alături de un nucleu de 15 oameni, încercăm să construim filiala partidului. După plecarea mea din PNL urmează, probabil, ca cei din conducerea acestui partid să-şi desemneze supleanţii. C

eea ce pot să vă spun este faptul că, după demisia din PNL, Lucian Micu s-a înscris în PPU“, a declarat Dragoş Moroşanu.

Cel de al doilea consilier demisionar din PNL este George Bălan, director al uneia dintre cele mai mari firme de pază din Roman, membru la un moment dat al PSD Roman, în timpul mandatului de primar al lui Dan Ioan Cărpuşor.

Cum în conformitate cu articolul 8 din Legea Partidelor Politice o persoană nu poate face parte din două partide politice, simultan, şi corelat cu prevederile Codului Administrativ, PNL trebuia pentru şedinţa extraordinară a Consiliului Local de ieri, 17 august, să-i înlocuiască pe cei doi consilieri demisionari cu următorii supleanţi pe listă. Dacă a făcut-o sau va decide să se bazeze doar pe voturile celorlalţi 13 consilieri liberali, rămînea de văzut, ţinînd cont că şi în aceste condiţii, PNL are majoritate.

Pe ordinea de zi a şedinţei mai era, la primul punct, un proiect de hotărîre prin care consilierul Constantin Ghica propunea ca atribuţiile de viceprimar, în timpul cît Roxana Iorga le îndeplineşte pe cele de edil să fie preluate de liberalul Bogdan Andrieş.

Advertisement
Trending