Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

PLUGUSORUL 2006

Știre publicată în urmă cu

în data de

Aho, aho, copii si frati Stati putin si nu mînati, Precum fraierii votati, Lîngã boi v-alãturati, Si cuvîntu-mi ascultati..

Frunzã verde de cicoare, Bate vînt de aderare, Dar lumea-i necãjitã tare… Mîine anul se ‘nnoieste, Plugusorul rugineste. Nu începe a ara, Nu începe a semãna, Si iar verde matostat, A fost un an de… Ne-a plouat, ne-a inundat, Apa totul ne-a luat. Rîmãtorul din grãdinã L-a ucis pesta porcinã. Gãinile, de astã varã, Merlesc de gripã aviarã. A dat rujeola-n copii, Ptiu, ducã-se pe pustii ! Spuneti voi, nu am dreptate? S-au scumpit mai toate frate, Si legume si lactate Si uleiul si gãina, Si cãldura si lumina, Motorina si benzina, Se scumpeste iarã gazul, Vom închide aragazul, Se scumpeste kilowattul, Vom plãti pîn’ ne ia dracu’! Vom fi plini iar de nevoi Si punem lampa înapoi! Pentru lampa lui Ilici, Sã pocnim cu toti din bici.

Mînati mãi! Hããi! Hããi!

Am votat iarãsi schimbarea, Cã au promis marea cu sarea, Si iar verde flori din stantã, Arzã-te-ar focul Aliantã, Cã ai dat mereu din clantã, Despre Dreptate si Adevãr: În loc de lapte ne dai zãr. În loc de pîine si miere, Ne dai acum amar si fiere. În loc de viatã mai bunã la toti, Profitã numai ãia hoti ! Si iar verde de cicoare. Þara mea e ca o floare Cine furã, ãla are. Mãi, române, tine minte, E la fel ca înainte: Cine furã azi o pîine, Este la pîrnaie mîine. Cine furã cît se poate Mîine are- imunitate! Parlamentul de la noi, Parcã-i un saivan de oi. Toatã ziua behãiesc Cap în cap se tot pocnesc, Obosesc si motãiesc, Apoi ziarele citesc. Cum sã stie a tãrii puls, Cînd li-e gîndul doar la muls? Cum sã-i stimãm, sã fim atenti, Cînd printre ei sînt delincventi? Cum sã-i credem cã nu-s bani, Cînd au salarii de americani ? Totu-i aburealã, ceatã, Se vor senatori pe viatã! Abia-am scãpat de comunisti, Si ne-am ales cu „schimbisti“, Cicã am votat schimbarea Pentru ei înscãunarea, Sã vedeti ce chin fîrtati, Sã-i dãm jos pe cocotati, Dar dacã voi avea noroc Si îi dau jos…ce pun în loc? Asteaptã la rînd altii, mai rãi…

Mînati mãi! Hãããi! Hãããi!

Iarna-i grea, viata-i amarã, Din servici te dau afarã. Toate fabricile se-nchid, Somerii toti sînt pusi la zid. Tot ce-a mers, azi nu mai merge, Tot ce s-a scris, astãzi se sterge. Managerii ne duc de rîpã, Si se privatizeazã iute…dupã! Ce pentru Stat nu e rentabil, Doar pentru ei e profitabil. Toti gusatii, incompetentii, Duc la minister atentii, Si îi vezi în douã sãptãmîni, Cã sînt patroni acum, stãpîni. Tu nu ai nimic în pungã, Si te duci la dînsii slugã. Sindicatele si ele, Ne aduc numai belele. Negociazã, protesteazã, Locuri de muncã nu creazã, Ne scot în stradã la miting Însã ei… „pupã si ling,“ Nouã ne cer sã protestãm, Dar nimic nu cãpãtãm. Greva din învãtãmînt, Nu a avut nici un sfînt, O lunã întreagã-am protestat, Un kil de carne-am cãpãtat! Ministrii în cap au ciucãlãi,

Mînati mãi! Hãããi! Hããi!

Tinerii de pe la noi, O întind precum un roi. Si biata Generatie PRO, O ia care încotro. Hotii prin Germania, Prostitutie-n Turcia. Facem pantofii la strãini Si trãim furînd gãini. Orice tînãr din liceu, Vrea s-o taie teleleu, Absolventi de facultate, Trec toti granita într-o noapte. Reforma din învãtãmînt, Doar palavre, pe cuvînt. Materie multã, la fel, Salariul tot mai mititel. Examene întoarse pe dos, Elevul tot mai puturos. Îi lipseste educatia, Si-a învãtat motivatia: Cum sã-nvete, sã toceascã, Cu diploma sã flãmînzeascã? Cînd flãcãi cu patru clase, Sînt plini de dolari si case? Cum sã studieze de zor, Cu gîndul la viitor, Cînd acum e dezbrãcat Si vine la ore nemîncat? Cum sã-l convingi pe bãiatu’ Cã marea sansã-i învãtatul Si nicidecum n-ar fi furatul? Toti la „produs“ de euroi,

Mînati mãi! Hããi! Hããi!

Unii au o baftã mare, Ajung la pensionare. Au apoi baftã din nou, Trãiesc pînã-n Anul Nou. Pensia-i asa de micã, Nu hrãnesti nici o furnicã. Bãtrînii prin bloc îngheatã, N-au curaj sã meargã-n piatã, Cãci cu biata pensioarã, N-au curaj nici ca sã moarã. Au muncit juma’ de veac, Si-s acum „un fleac“, Nimeni nu îi mai ascultã, Guvernul are treabã multã. Cu vorba la alegeri îi poartã, Si-i trage pe linia moartã. Bãtrînete haine grele, Vai de zilele mele! Viata-i exchibitie, Acum în tranzitie. N-am trãit asa ani grei, Nici pe vremea foametei! Drag Guvern, partid de soi, S-ajungeti si voi ca noi!

Mînati mãi! Hããi! Hããi!

E adevãrat cã presedintele Bãsescu, E putin mai viu decît Iliescu, Dar marele defect al lui Este cã n-are pe nimeni împrejur. De aceea pentru anul care vine, Care sînt sansele ca „sã trãiti bine“ ? S-o spunem pe cinstite frate: Dacã te lupti si dai din coate, ASTÃZI SCAPÃ CINE POATE ! De-acum nimeni nu-ti mai dã, Vrei? Pune mîna si fã! Sã terminãm cu vãicãreala, Sã n-asteptãm de la guvern haleala, La muncã, unde-o fi sã fie, Familia ca sã îti tii vie. Viata e de-acum o junglã, Te duce capul? O sã ai în pungã ! Nu gîndesti si nu muncesti? Nu-ti dã nimeni, o merlesti! Asa-i acuma peste tot, De altul te cam doare-n cot, Trebuie sã tragi ca dracu’ Ca sã aduci acasã sacul. Diferenta-i de sudoare Între sãrac si cel ce are, Diferenta-i de noroc Între patron si sãrãntoc. Diferentã e mereu, Încît te rogi lui Dumnezeu!

Mînati mãi ! Hããi! Hãii!!

De urat am mai ura, Dar nu sîntem de-aicisa, Noi sîntem din Tîrgu Neamt, Unde latrã cîinii-n sant, Unde lumea n-are bani, Si pe prund sînt multi tîgani. Iar prin crîsme doar golani. Muierile-s late de foame Dar tãti se dau cucoane. E plin de someri si cersetori, De borfasi si cartofori, Noi sîntem de sub cetate, Unde politia te bate, Vine buluc cu cetele Sî ni ia carnetele. Opriti plugul mãi flãcãi, Cã rãmînem pe jos mãi ! Hãããi! Hããããi!

VÃ URÃM DECI SÃNÃTATE, CÃ-I MAI BUNÃ DECÎT TOATE. VÃ URÃM CA-N NOUL AN, SÃ VÃ FIE BANUL BAN. SÃ VÃ FIE CASA CASÃ, SÃ VÃ FIE MASA MASÃ, FERICIRE, ÎN PUNGÃ BANI LA ANUL SI LA MULÞI ANI!

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending