Arhivă 2005-2017
Pietreanul Giovanni a ajuns chef la Iasi
• Ionut Popa va lansa un meniu propriu la restaurantul Dopo Poco Trattoria • printre preparate, farfurii din finala concursului Chefi la cutite •
Pietreanul Ionut Popa, finalist al concursului Chefi la cutite, îsi urmeazã pasiunea. Si în acest sfîrsit de sãptãmînã va lansa un meniu propriu la restaurnatul iesean Dopo Poco Trattoria. Printre preparatele din noul meniu se vor regãsi farfurii pe care Chef Giovanni le-a gãtit chiar în timpul concursului televizat. Meniul este unul divers si cuprinde sortimente din cele mai celebre mîncãruri italiene, paste, pizza si risotto, dar si alte preparate mediteraneene specifice Italiei, pe bazã de carne de pui, porc, vitã, peste si fructe de mare. Ionut, mult mai cunoscut drept Chef Giovanni, a impresionat în emisiunea-concurs Chef la cutite. Pietreanul de 33 de ani a pregãtit atunci o retetã de Saint-Jacques marinat în sofran, pe o bazã de mãmãligã neagrã si cremã de cartofi violeti cu varzã rosie care i-a impresionat pe jurati. Drumul a fost netezit pînã în finalã, dar Ionut Popa nu s-a declarat multumit. Întors în Piatra Neamt a lansat hamburgerul negru, dar a fost si sufletul unei actiuni umanitare care s-a bucurat de un real succes. Alãturi de alti maestrii ai bucãtãriei a gãtit pentru a salva viata unui copilas de cîteva luni. Meniul pregãtit a satisfãcut cele mai rafinate gusturi, iar banii adunati au fost folositi pentru ca bebelusul, cu grave probleme medicale, sã fie operat într-o clinicã din strãinãtate. La Zilele orasului Piatra Neamt a încins din nou grãtarul si si-a încîntat clientii cu mici, costite si cîrnati. Acum pasiunea l-a dus la Iasi, unde sperã sã facã din nou o impresie plãcutã. „E o nouã provocare si sper sã mã ridic la înãltimea asteptãrilor. Si am sperante mari cã asa va fi, pentru cã am alãturi o echipa extraordinarã. Gãtesc din pasiune si de aceea nimic nu mi se pare imposibil. Dacã treceti prin Iasi, eu vã invit sã vã opriti la Dopo Poco Trattoria si vã asigur cã nu veti regreta“, a spus Ionut Popa. Povestea de viatã a pietreanului e una ce ar putea constitui subiect de film. Dupã o tinerete zbuciumatã a plecat în Italia, în cãutarea unui trai mai bun. A obtinut cetãtenia italianã, s-a angajat la un hotel si a intrat pentru prima datã într-o bucãtãtie. Pentru a spãla vasele. Si-a dat însã repede seama cã ar putea sã-si îndeplineascã un vis: sã devinã un bucatar recunoscut, sã-si urmeze pasiunea pe care pînã atunci o tinuse la nivelul unui simplu hobby. Întors pentru scurt timp acasã, a cochetat cu meseria de bucãtar, participînd la prepararea mesei pentru o petrecere de Revelion la un restaurant din Piatra Neamt. Încurajat de „succesul“ obtinut, odatã revenit în Italia s-a decis sã-si urmeze pasiunea. Într-un mod „organizat“: sã se specializeze în meseria de bucãtar. S-a înscris la cursurile organizate de Academia International School of Italian Cuisine din Lucca unde a avut ocazia sã întîlneascã chefi cunoscuti, de la care a „furat“ meserie si care i-au marcat evolutia profesionalã. A renuntat la slujba pe care o avea la hotelul la care se angajase cînd a ajuns în Peninsulã pentru a-si urma vocatia si a încerca sã intre pe usa din fatã a bucãtãriilor unor restaurante de prim rang. A lucrat în Italia, Austria, Scotia, dar la un moment dat a decis sã se întoarcã în tarã. Unde îsi trãieste în continuare visul.

-
Actualitate2 săptămâni,
Drumul expres, o necesitate: “Am oprit o investiţie de aproape 10 milioane de euro pentru că nu am ştiut ce se întâmplă cu drumul expres”
-
Economie2 săptămâni,
COMES, o nouă reușită în portofoliul de proiecte. Au fost livrate cinci utilaje complexe unei rafinării din România FOTO
-
Politicao săptămână,
Cum au votat nemțenii la primul tur al prezidențialelor. Locurile II-IV au fost adjudecate altfel decât la nivel de țară
-
Actualitateo săptămână,
Nemţenii au votat. Ce spun politicienii. De la vocea poporului la criza politică
-
Actualitate2 săptămâni,
Cât de mult trebuie să mergi zilnic pentru a-ți proteja sănătatea. Răspunsul te va surprinde
-
Actualitate2 săptămâni,
Micii de 1 Mai pot ascunde pericole grave. Ce NU trebuie să cumperi
-
Actualitate2 săptămâni,
La poale de Ceahlău, Ranger Junior, o altfel de școală. Una extrem de utilă și de actualitate
-
Actualitate2 săptămâni,
Rotary Club Piatra Neamț 2005 organizează Maratonul Muntelui Ceahlău. „E un moment de explorare a unuia dintre cele mai frumoase masive din România” FOTO