Contactează-ne

Actualitate

Piatra-Neamț va avea peste 10 kilometri de piste pentru bicicliști

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primăria municipiului Piatra-Neamț demarează un nou proiect care prevede extinderea rețelei de piste pentru bicicliști din orașul nostru. Peste 5,5 km de piste, în cea mai mare parte cu dublu sens, vor fi amenajate pe străzile Ștefan cel Mare, Eroilor, Borzoghean, Eroii Muncii, Dragoș Vodă, Mihail Sadoveanu, Liliacului, Oituz, Profesor Ion Negre, Ion Creangă, Aleea Parc Cozla, Argeș, Florilor, Soarelui, Cârloman și V.A. Urechia, completând astfel infrastructura de piste din oraș.

Investiția este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul local, Investiția I.1 Mobilitate urbană durabilă, Subinvestiția I.1.4 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan, iar valoarea finanțării este de 5.553.396,32 lei (TVA inclus). În acest moment urmează lansarea licitației pentru studiul de fezabilitate și DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenție).

„Când vrem să redăm orașul oamenilor, și mai puțin mașinilor, ne dorim ca metodele alternative de transport să devină alegerea de zi cu zi pentru cât mai mulți pietreni. Avem vești bune pentru iubitorii bicicletei: curând vom avea primele piste pentru bicicliști și deja începem un nou proiect de extindere a pistelor pentru bicicliști. O completare a celor aproape 5 km de pistă cu încă 5,5 km, care să ofere continuitate pe raza orașului pentru cei care aleg să se deplaseze cu bicicleta. Sunt investiții de care vom beneficia și noi, dar și generațiile viitoare, care vor avea la dispoziție o infrastructură modernă, construită cu grijă pentru mediu, într-un oraș prietenos cu locuitorii săi și cu natura.” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending