Contactează-ne

Actualitate

Piatra Neamţ: Sportivi premiaţi, locuinţe ANL şi Cupa Davis

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cei mai buni sportivi vor fi premiaţi cu 15.000 de lei ■ aproape certitudine: Cupa Davis la Piatra Neamţ ■

Cei mai buni sportivi din Piatra Neamţ vor fi premiaţi şi în acest an, a anunţat primarul municipiului, Dragoş Chitic, în conferinţa de presă susţinută luni, în preambulul şedinţei de consiliu local.

“Susţinem, şi în acest an, premierea celor mai buni sportivi din Piatra Neamţ, în cadrul Galei organizate, în luna decembrie, de către Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport. Suma alocată va fi de 15.000 de lei”, a declarat Dragoş Chitic.

Şi tot legat de sport, edilul pietrean a mai anunţat că este aproape o certitudine că, pentru al treilea an consecutiv, municipiul Piatra Neamţ va fi gazda Cupei Davis.

“Am avut mai multe discuţii cu reprezentanţii Federaţiei Române de Tenis, în care ne-am exprimat susţinerea pentru organizarea acestui eveniment şi am stabilit unele detalii. Săptămîna aceasta urmează să vină şi confirmarea oficială pentru jocurile din cadrul Cupei Davis între echipele României şi Chinei, ce se vor desfăşura la Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, în perioada 6-7 martie 2020”, a adăugat Dragoş Chitic.

Referitor la şedinţa de CL acesta s-a declarat mulţumit că vor fi din nou repartizate locuinţe ANL. “Este vorba despre 10 locuinţe ANL, acordate tinerilor solicitanţi, de la poziţia 106 până la poziţia 115 din actualul clasament.

Aşa cum am mai spus, în scurt timp vom epuiza toate cererile de locuinţe ANL care au îndeplinit condiţiile legale, cuprinse în actualul clasament, urmând ca, în prima parte a anului următor, să lansăm o nouă sesiune pentru depunerea cererilor.

Tot în această lună, acordăm şi un număr de şapte locuinţe sociale, conform clasamentului în vigoare la această categorie, precum şi o locuinţă de necesitate pentru un caz social deosebit”, a menţionat primarul de Piatra.

Care a mai anunţat şi că primaria va fi partener în organizarea tradiţionalului Tîrg de Crăciun.

Şi în acest an, Primăria Piatra Neamţ va fi partener în organizarea Tîrgului de Crăciun. În acest sens, vom aproba, în şedinţa de astăzi, încheierea unui parteneriat cu Centrul pentru Cultură şi Artă „Carmen Saeculare”, pentru ediţia din 2019 a Tîrgului de Crăciun, care se va desfăşura în perioada 13 decembrie 2019 – 05 ianuarie 2020, în centrul oraşului, la Curtea Domnească. Sînt o serie de acţiuni şi evenimente pe care le pregătim la Piatra Neamţ, astfel încît pietrenii să se bucure de sărbătorile de iarnă. Patinoarul este deja amplasat, în curs de pregătire şi va funcţiona începînd de la 1 decembrie până la 15 februarie, iluminatul ornamental va fi pornit sîmbătă, 30 noiembrie. Începînd cu 13 decembrie se va deschide Tîrgul de Crăciun la Curtea Domnească – spectacole, distracţie, Caravana lui Moş Crăciun, respectiv spectacolul de Revelion cu focul de artificii sînt elemente care vor marca luna decembrie la Piatra Neamţ şi în acest an”, a mai spus Dragoş Chitic.

Care nu a uitat că în aceste zile rareşiştii sînt în sărbătoare şi le-a transmis o urare. “Săptămîna aceasta este una de sărbătoare pentru Colegiul Naţional „Petru Rareş, unitate şcolară etalon pentru Municipiul Piatra Neamţ, un colegiu în care performanţa este la ea acasă.

Vreau să apreciez, în mod deosebit, modul în care conducerea Colegiului a pregătit această importantă sărbătoare, implicarea întregului colectiv – cadre didactice şi elevi, în marcarea unui moment istoric din viaţa prestigiosului Colegiu pietrean, împlinirea a 150 de ani de la înfiinţare. Îi felicit pentru întreaga activitate, le doresc putere de muncă şi rezultate remarcabile, ca şi cele de pînă acum! Îi asigur de respectul cuvenit şi de susţinerea noastră în continuare, pentru proiectele ce vor urma. Colegiul Naţional „Petru Rareş” nu este doar o unitate de învăţămînt, ci şi un mod de viaţă. La mulţi ani, dragi rareşişti! La mulţi ani, Petru Rareş”, a încheiat edilul pietrean.

 

Actualitate

Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamț: „Votul tău contează! Vino pe 6 decembrie la vot pentru a susține dezvoltarea municipiului Piatra Neamț”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Dezvoltarea reală a Municipiului Piatra-Neamț se poate face la adevăratul potențial doar prin implicarea tuturor. România nu îşi mai poate permite să irosească alţi patru ani, fără să implementeze proiecte majore și necesare. Dacă în 2021 România va rata trendul european al dezvoltării, se vor mări decalajele deja existente faţă de state din vestul Uniunii Europene, care cu greu vor mai putea fi recuperate.

Avem în față o șansă istorică, reprezentată de pachetul de finanțare de 80 miliarde euro, aprobat pentru România de către Comisia Europeană, valoarea fiind negociată la Bruxelles de către președintele Klaus Iohannis. Este cea mai mare oportunitate de dezvoltare pe care România o are de la respingerea, de către guvernul comunist de la București, a Planului Marshall pentru Europa, în 1947. Este de datoria noastră să nu ratăm această ocazie, lăsând un guvern roșu să risipească o astfel de șansă încă o dată. Votând candidații liberali pentru Camera Deputaților și Senat, votăm pentru un parlament pe care Guvernul PNL se poate baza în proiectele de dezvoltare care vor fi derulate în următorii ani în România, în județul Neamț și în orașul nostru.

Primarul Andrei Carabelea spune că Piatra Neamț are nevoie de un guvern eficient și capabil, care să lanseze proiecte de anvergură, atât de necesare dezvoltării economiei noastre, aici, pe plan local. Municipiuluiîi trebuie o centură ocolitoare, nu este cineva care să nege acest lucru. Trebuie să avem drumuri expres care să ne lege de Roman, de Bacău, dar și de Târgu Neamț, unde drumul expres să fie conectat de autostrada A8. Astfel de proiecte, alături de decizii guvernamentale în domeniul fiscal, vor face aici un mediu de afaceri căutat de investitorii care vor crea puncte de lucru, iar astfel vor fi generate locuri de muncă bine plătite, care vor spori prosperitatea comunității noastre.

Pornind de la aceste aspecte, primarul Andrei Carabelea vine în fața tuturor cetățenilor orașului Piatra Neamț cu îndemnul de a participa la vot în data de 6 decembrie 2020.

Cu toții ne dorim dezvoltarea orașului nostru. Ne dorim ca marile proiecte de investiții să nu ne ocolească, iar Guvernul PNL are un plan curajos, axat pe investiții. Pentru că investițiile înseamnă dezvoltare, locuri de muncă, salarii și pensii majorate. Un vot pentru echipa PNL Neamț este un vot pentru un viitor mai bun în Piatra Neamț. Pentru că dezvoltarea se poate face cu un Guvern responsabil, așa cum a dovedit PNL că este, dar care are nevoie și de o majoritate în Parlament, care să susțină și să îmbunătățească deciziile guvernamentale. Vino la vot pe 6 decembrie! Fii alături de cei care decid viitorul” a declarat Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Votul este un drept civic fundamental și reprezintă garanția că cei aleși sunt cu adevărat mandatarii poporului pe care îl vor reprezenta. Alături de alegerile desfășurate liber și corect, această reprezentativitate este una din condițiile esențiale ale democrației.

Citește știrea

Actualitate

Coliziune între un autoturism şi un TIR. O victimă încarcerată

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune între un TIR şi un autoturism, produsă miercuri, 2 decembrie, în comuna Răuceşti, s-a soldat cu o victimă încarcerată. Aceasta a fost extrasă de pompieri dintre fiarele contorsionate şi a fost transportată la spital.

„Prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DN 15 C pe raza comunei Răucești. Ca urmare a accidentului rutier produs între un autotren și un autoturism a rezultat o victimă încarcerată. In urma accidentului autoturismul a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii târgnemțeni cu o  autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare,  o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD și un echipaj cu o ambulanță de la SAJ Târgu Neamț.

Pompierii au extras victima încarcerată, șoferul autoturismului, în stare de inconștiență.  Aceasta a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la spital.

În autoturism se mai afla  o persoană care s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.

Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor,  deconectând bornele bateriilor de la autoturism și au curățat/degajat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Casă incendiată

Știre publicată în urmă cu

în data de

O gospodărie din Oşlobeni a fost cuprinsă de flăcări, miercuri, 2 decembrie, pompierii stabilind drept cauză a producerii incendiului acţiunea intenţionată.

„Prin apel la 112, in jurul orei 15:45, pompierii nemțeni au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din satul Oșlobeni, comuna Bodești.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni cu două autospeciale de stingere  cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și pompierii voluntari din cadrul SVSU Bodești cu o autospecială pentru stingere.

Incendiul se manifesta la acoperișul locuinței și la o magazie lipită de casă.

Forțele de intervenție au lichidat incendiul în urma căruia a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 60 mp și o magazie cu suprafața de 14 mp.

Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.

Nu au fost victime”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

 

UPDATE- Un bărbat din Bodești a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, fiind bănuit că ar fi încălcat ordinul de protecție emis de instanța de judecată. La data de 2 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au fost sesizați de către o tânără de 22 de ani, cu privire la faptul că la locuința sa a izbucnit un incendiu. Din cercetările efectuate a reieșit că, în ziua de 2 decembrie, un bărbat de 50 de ani, ar fi pătruns în imobil, în mod repetat, amenințând cu incendierea locuinței, încălcând astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis de Judecătoria Piatra Neamț, la data de 12 octombrie 2020, prin care s-a dispus evacuarea acestuia din locuință și păstrarea unei distanțe minime de 100 de metri față de soția acestuia, de 48 de ani și față de fiica sa, de 12 ani. Acesta ar fi inițiat foc în zona unei magazii, anexă a locuinței, extinzându-se și asupra locuinței. La fața locului s-au prezentat mai multe echipaje din cadru I.S.U. Neamț care au procedat la stingerea incendiului. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție și distrugere. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, urmând ca, în cursul zilei de mâine, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive – sursa IPJ Neamț.

Citește știrea

Trending