Contactează-ne

Eveniment

Piatra Neamţ: Şi-a ucis fiul şi soacra, dar nu vrea în puşcărie pe viaţă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pietreanul care şi-a ucis fiul de 16 ani şi soacra nu vrea să moară după gratii ■ după dubla crimă, el a incendiat casa ■ inculpatul a fost condamnat la detenţie pe viaţă şi plata unor daune de peste 1,8 milioane de euro ■

Florin Petrache, de 60 de ani, din Piatra Neamţ, cel care şi-a ucis fiul de 16 ani şi soacra, nu vrea să stea în închisoare pînă la sfîrşitul zilelor.

După ce a fost condamnat la detenţie pe viaţă, el a atacat decizia Tribunalului Neamţ şi s-a adresat Curţii de Apel Bacău. La finele procesului din judeţul vecin în cauză se va da o hotărîre definitivă.

Prima instanţă l-a obligat pe Petrache la plata unor daune enorme care depăşesc 1,8 milioane de euro. Cea mai mare parte din bani, 1,3 milioane de euro au fost acordate nevestei inculpatului care şi-a pierdut fiul de 16 ani şi mama.

Este suma cu care ea se constituise parte civilă în procesul penal. Fratele ei ar avea de încasat 507.000 de euro, din care numai 7.000 de euro sînt daune materiale, iar restul reprezintă despăgubiri morale.

Fapta a avut loc pe 26 martie 2019, cînd pietreanul de 60 de ani şi-a ucis fiul de 16 ani şi soacra de 68 de ani. Atacul furibund al inculpatului s-a concretizat în multiple plăgi înjunghiate, nici una dintre victime neavînd şanse de supravieţuire.

Necropsia a stabilit în cazul fiului că una dintre lovituri a secţionat carotida, iar o alta a interesat miocardul. În cazul femeii de 68 de ani, loviturile mortale au fost în zona plămînilor, dar au fost şi multe altele.

Toate acestea relevă faptul că agresorul a lovit fără milă, de mai multe ori, pînă ce ambele victime au decedat. Iniţial, Florin Petrachi şi-a atacat soacra, timp în care fiul lui dormea. Din cauza scandalului şi a ţipetelor bunicii, băiatul s-a trezit şi a intervenit în cearta dintre tată şi bunică, încercînd să o apere pe femeie.

Gestul i-a fost fatal, pentru că nu a fost iertat de tată, care l-a ucis fără milă. Cînd victimele nu mai erau în viaţă, inculpatul a dat foc la casă, apoi a mers la locuinţa unor rude din apropiere şi le-a povestit ce a făcut. Rudele au cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112, însă pentru adolescent şi bunica lui era prea tîrziu, fiind deja decedaţi într-o baltă de sînge.

Pe 27 martie, Florin Petrachi a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru săvîrşirea infracţiunilor de omor calificat şi distrugere. Judecătorii au luat decizia de a-l priva de libertate pentru următoarele 30 de zile, măsura fiind prelungită ulterior şi menţinută la pronunţare.

De menţionat este faptul că la momentul agresiunii inculpatul nu era băut, fiind însă, spun anchetatorii, într-o stare psihică precară din cauza faptului că a realizat că la 60 de ani a rămas fără truda de o viaţă şi fără familie.

La audieri era în stare de şoc. Pînă acum Petrachi nu a avut niciodată contact cu legea penală şi nu avea antecedente. Tragedia a avut loc în zorii zilei de 26 martie, la o locuinţă de pe strada Blanduziei, unde pompierii fuseseră chemaţi să stingă incendiul în jurul orei 05.15. La acel moment se ştia că în imobilul cuprins de foc sînt decedaţi copilul şi soacra lui Petrachi.

Focul a făcut scrum bunurile din trei camere ale casei pentru care s-a ajuns la crimă. Ancheta a stabilit că cei trei locuiau sub acelaşi acoperiş, însă în ultima perioadă tatăl a fi fost plecat la muncă în Italia. A plecat şi a revenit de mai multe ori, înainte de crimă sosind acasă de cîteva zile.

Asta în condiţiile în care, în urmă cu ceva vreme agresorul şi-ar fi construit casa în care acum trăiau cu toţii, pe pămîntul soacrei. Acest imobil pare a fi miza dublului omor. Asta deoarece bărbatul nu se mai înţelegea cu soacra, iar casa ridicată de el nu-i mai aparţinea şi din acest motiv erau certuri dese.

Florin Petrachi nu era în relaţii bune nici cu soţia, aflată în Italia. Lucrurile au degenerat în noaptea de 25/26 martie, crimele avînd loc în jurul orei 4 dimineaţa. Atunci, bărbatul enervat la culme şi-a înjunghiat soacra, apoi fiul care sărise în apărarea bunicii, cu ambele victime agresorul avînd o relaţie tensionată – cu femeia din cauza casei, iar cu fiul din cauza faptului că ucigaşul credea că nu este respectat pe cît ar trebui.

O oră mai tîrziu, casa a fost incendiată, însă ambele victime muriseră deja în urma agresiunii. Cînd a fost adus la Parchet, inculpatul a susţinut în faţa jurnaliştilor că toată vina îi aparţine de fapt soţiei sale, aflată în Italia cu o fiică, din cauza căreia nu mai are nimic, nici măcar o speranţă de viaţă. „Mi-a luat ultima speranţă de viaţă… Familia mea mi-a luat totul. Dacă îmi dădea o speranţă de viaţă… Ultima speranţă mi-a luat-o! Vagaboanda! E o viperă!“.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. V.Vasile

    10 februarie 2020 at 8:29 AM

    Da, nu are cumva pretentii gen 3 stele, adica plasma, aer conditionat, etc. ?? Sa-si pateasca nenorocitul sederea prin munca ! Nu avem muncitori in tara sau nu cautati unde trebuie ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Bursuc salvat dintr-un subsol

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au avut o misiune mai puţin obişnuită, iar pe parcursul zilei de ieri, 19 aprilie 2021, au acţionat pentru salvarea unui bursuc. Sălbăticiunea a ajuns, nu se ştie cum, în subsolul unui bloc din Piatra Neamţ.

„Pe 19 aprilie, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au fost sesizaţi cu privire la faptul că la subsolul unui bloc din Piatra Neamţ se află un bursuc, ce poate constitui un pericol pentru locuitorii din zona respectivă“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ. La scurt timp, echipa operativă formată din poliţişti şi jandarmi s-a deplasat la faţa locului, unde „a desfăşurat activităţi specifice necesare pentru salvarea acestuia“.

Poliţiştii au emis un ordin de plasare în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile, bursucul fiind preluat şi predat unui adăpost aparţinînd unei asociaţii de protecţie a animalelor.

Citește știrea

Actualitate

Incendiu devastator

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ din cauza coşului de fum a ars acoperişul de 380 metri pătraţi al unei case ■ au fost distruse toate bunurile depozitate în pod ■

Un puternic incendiu a mistuit o casă din Tupilaţi, focul provocat de coşul de fum mistuind acoperişul imobilului pe o suprafaţă imensă, 380 de metri pătraţi. Evenimentul a implicat numeroase forţe de intervenţie, iar pînă la stingerea focului pompierii au muncit patru ore.

Totul s-a întîmplat pe 19 aprilie, incendiul fiind anunţat prin apel la 112, înregistrat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ în jurul orei 14:50. Pentru localizarea şi lichidarea focului au intervenit patru echipaje de militari cu trei autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului Roman şi o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ.

Forţele profesioniste au fost sprijinite de un echipaj cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Războieni şi voluntari din cadrul SVSU Tupilaţi. La ajungerea salvatorilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat, la nivelul acoperişului, existînd posibilitatea propagării la întreaga locuinţă şi la o altă locuinţă din vecinătate.

„Intervenţia a fost una de durată, patru ore, din cauza materialelor combustibile depozitate în podul locuinţei, obiecte de mobilier, articole de îmbracăminte, covoare, aparate electrocasnice etc)“, a anunţat ISU Neamţ.

Forţele de intervenţie au evacuat din interiorul locuinţei bunuri materiale, iar incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite. A ars acoperişul locuinţei, construit din astereală lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 380 mp şi bunurile materiale depozitate în podul casei.

La final, salvatorii au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, totul a fost provocat de coşul de fum deteriorat. Din fericire totul s-a soldat doar cu pagube materiale şi nu au fost victime. Un alt incendiu a avut loc cu o zi înainte, pe 17 aprilie, în jurul orei 17:30. Atunci pompierii au fost înştiinţati despre producerea unui incendiu la o locuinţă din localitatea Bodeştii de Jos, comuna Bodeşti.

La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Bodeşti şi două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ. La ajungerea forţelor de intervenţie incendiul se manifesta în interiorul unei camere, cu posibilitatea propagării la întreaga locuinţă.

Pînă la final focul a transformat în scrum bunurile materiale din interiorul camerei, între care obiecte de mobilier, televizor, materiale textile etc. În acest caz cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric, „vinovat“ fiind un cablu electric defect.

Citește știrea

Actualitate

A fost arestat pentru că prietena şi-a jefuit patronul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ bărbatul de loc din Ilfov a determinat o pietreancă să-şi prade patronul ■ din seiful firmei angajata a sustras 11.000 lei ■

Un bărbat de 31 de ani, din Ilfov, a dat de necazuri penale după ce a instigat o tînără să-şi prade patronul de 11.000 de lei, fiind arestat, iar femeia de 26 de ani a fost plasată sub control judiciar.

Din investigaţii a reieşit că, în noaptea de 13/14 aprilie 2021, profitînd de relaţia de afinitate pe care ar fi avut-o cu o angajată a unei societăţi, din Piatra Neamţ, cel în cauză ar fi determinat-o să pătrundă în sediu, iar din seiful cu valori, aceasta ar fi sustras 11.000 de lei.

După comiterea acestei faptei, individul, care se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, s-ar fi deplasat spre Bucureşti. În continuarea cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, pe 16 aprilie 2021, poliţiştii au efectuat o percheziţie în judeţul Ilfov.

A fost pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele celui în cauză. La data de 17 aprilie 2021, bărbatul a fost prezentat îm faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. „În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 202 Cod procedură penală, art. 223 alin. (1) lit. d şi alin. (2) Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, avînd ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Pucean Dan- Florin.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului P. D.-F., (…), aflat în stare de reţinere în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cercetat în dosarul penal nr. 1432/P/2021 al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru comiterea unei instigări la infracţiunea de furt calificat, prev. şi ped. de art. 47 rap. la art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b, d şi e, alin. 2 lit. b Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începînd cu data de 17.04.2021 şi pînă la data 16.05.2021, inclusiv“, conform instanţei. Inculpatul nu a contestat privarea de libertate.

În ce o priveşte pe partenera lui de fărădelegi, procurorii pietreni au decis plasarea tinerei sub cea mai blîndă măsură preventivă, controlul judiciar. Anchetatorii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor implicaţi. Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Au fost angrenţi şi poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău şi Poliţiei oraşului Voluntari.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending