Contactează-ne

Actualitate

Piatra Neamţ, Şcoala nr.3, Clasa a IV-a C: “Vă mulţumim, Doamna”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Iată-ne absolvenţi de clase primare, copii mari de-acum, fericiţi de câte prietenii am legat cât am fost colegi la clasa doamnei Georgeta Miron, la Şcoala nr. 3 Piatra-Neamţ, şi câte am învăţat sub aripa ocrotitoare a Doamnei noastre!

Şi totuşi, o nedreptate a firii face ca în aceste momente unice în viaţa de viitori boboci de-a V-a să nu putem fi împreună, să ne luăm rămas bun de la copilăria noastră, trăită între zidurile şcolii, să ne felicităm, să ne urăm „Vacanţă plăcută”!

Şi, în acest scenariu pe care pandemia mondială nu ne permite să îl punem în practică, un moment de neuitat ar fi fost despărţirea de Doamna noastră!

Suntem siguri că dascălul perfect, exigent, care ne-a pus stiloul în mână, ne-a învăţat buchea cărţii, adunări şi scăderi, ar fi lăsat, măcar pentru o clipă, severitatea, pe holul şcolii! Şi ar fi stat cu noi în clasă, bucurându-se de îmbrăţişările pe care i le-am fi dat! Am fi râs şi plâns împreună şi am fi avut un album cu fotografii de absolvire a claselor primare!

Ce trist… dar suntem siguri că şi fără album cu fotografia de grup, făcută la tradiţionalul banchet de final de clasa a IV a, Doamna ne va ţine minte! După ochi, locul în bancă, voce, pozne! Cumva ne va reţine! Doar suntem fericiţii copii care reprezentăm ultima generaţie a Doamnei noastre!

După o îndelungată şi frumoasă carieră didactică, după 43 de ani de lucrat cu atâtea sute de copii pe care i-a făcut mari, acum Doamnă noastră se retrage la pensie, de unde ne va urmări în tihnă, pe fiecare, pentru a vedea dacă îi urmăm poveţele!

Să ştiţi că nu vă vom dezamăgi! Ştim ortogramele, semnele de punctuaţie, matematică, istorie şi geografie! Şi tot ce ne-aţi învăţat în cei 5 ani cât v-am fost „puii de la clasă”!

Vă mulţumim, Doamna! Sfaturile dumneavoastră rămân legi nescrise pentru noi! Din inimă vă dorim pensie lungă! Să vă aducă fiecare zi bucurii şi sănătate! Pentru noi rămâneţi dascălul exigent şi corect, profesionist şi dornic să vedeţi cum creştem frumos!

 

Vă îmbrăţişăm şi vă iubim, noi,

CLASA a IV-a C

Balan Anastasia-Maria

Bumbea Daniel

Căileanu Ioana

Ciobanu Matei-Constantin

Corduneanu Alexie

Creţu Casiana-Maria

Cucoară Maria- Alexandra

Enache Diana-Elena

Filip Anastasia-Ecaterina

Gabor Alexandru –Nicolaie

Ghindea Sofia

Ionel Ștefan-Alexandru

Irimiea Fabian-Andrei

Macri Medeea

Manolea Rareş-Constantin

Munteanu Ștefana-Iuliana

Pătuleanu Vlad-Constantin

Petrache Matei-Ștefan

Radu Teodora

Romanescu Ecaterina

Rusa Filip-Constantin

Sava Amalia

Seceleanu Alexandra-Maria

Strugaru David-Nicolas

Trifan Hortensia-Ioana

Țiriac Andrei-Tudor

Alese mulţumiri: Director: prof. Oniciuc Anişoara

Director adj: Hurjui Irina

Limba engleză: prof. Albert Brânduşa

Religie: prof. Gavril Ionuţ-Adrian

Educaţie fizică: Drăgoi Roxana

Actualitate

Cererile de personal sînt extrem de puţine

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ începutul de primăvară nu a dezmorţit piaţa muncii ■ cele mai multe cereri de noi salariaţi vin de la angajatorii din zona reşedinţei de judeţ ■

Primăvara calendaristică nu a dezmorţit piaţa muncii, iar pe 1 martie 2021 Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă un număr total de 283 de posturi vacante. Cele mai multe recrutări de personal ar putea avea avea loc în zona reşedinţei de judeţ unde patronii au nevoie de 116 noi lucrători calificaţi în diverse ocupaţii.

În zona Roman ar fi nevoie de 108 noi lucrători. Cele mai puţine oportunităţi de angajare sînt la Tîrgu Neamţ, pentru că angajatorii au nevoie doar de 59 de salariaţi. Din totalul job-urilor disponibile, prea puţine sînt pentru cei cu înaltă calificare. Defalcat, în reşedinţa de judeţ se caută un specialist marketing şi mai mulţi ingineri între care doi specializaţi în prelucrarea lemnului, alţi doi ingineri ar trebui să fie calificaţi în textile – pielărie, plus un inginer compartiment calitate.

Nu s-a ocupat de mult timp postul de designer grafic şi multimedia şi cel de director de publicitate. Pentru cei cu studii medii cele mai multe cereri sînt în ocupaţia de lucrător comercial, unde sînt vacante 11 locuri de muncă, dar se mai caută bucătari, barmani, electricieni, frezoni universali sau tîmplar universal. Mai multe relaţii despre cererea de personal la nivelul zonei pot fi obţinute de la Agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ.

La Roman şi-ar putea găsi de lucru doi economişti şi un inspector protecţia muncii. Pentru ceilalţi sînt pe piaţă 20 de locuri de muncă în ocupaţia de operator producţie ceramist, ar mai fi nevoie de 10 operatori confecţii, dar sînt şi 23 de job-uri pentru necalificaţi în mai multe domenii, plus 6 locuri sînt pentru asistenţi medicali, ori 7 confecţioner – asamblori articole textile. La Tîrgu Neamţ sînt patru cereri de licenţiaţi şi nu s-au acoperit de mai mult timp 2 job-uri de sculptori în lemn, dar se caută şi un inginer geodez şi un inginer silvic. Pentru ceilaţi sînt libere 13 job-uri de confecţioner textile, se mai caută 5 deujbişti, sau cîte 2 frezori, strungari sau sudori.

Citește știrea

Actualitate

Începe şcoala pentru cei care n-au făcut-o on-line

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ unităţile vor comunica numărul de copiii care vor fi incluşi în proiectul Şcoala după şcoală ■ ei vor începe recuperarea materiei pierdute ■ de la compania Altex vor sosi în judeţ 750 costume de protecţie ■

Inspectorul general, Mihai Obreja, a anuţat care sînt măsurile luate în cele 323 unităţi şcolare din Neamţ, pentru asigurarea accesului la procesul de învăţămînt.

„Aşa cum se ştie, 201 şcoli învaţă în această săptămînă în scenariul verde, 128 în scenariul galben şi patru unităţi de la Agapia în scenariul roşu. Aici vor fi faţă în faţă doar preşcolarii şi şcolarii de la clasele I-IV şi 143 copii vor învăţa on-line.

În restul şcolilor din judeţ se urmăreşte aplicarea măsurilor de securitate şi prevenire a infectării cu SARS Cov 2. E important că şcolile dispun de materiale sanitare, unele primind măşti şi de la autorităţile locale.

Ministerul Educaţiei a semnat un contract cu firma Altex prin care se furnizează peste 500.000 de măşti în zece judeţe. Noi nu primim măşti pentru că stocurile sînt suficiente, dar vom primi 750 costume de protecţie care vor fi utilizate în şcoli“, a declarat profesorul Mihai Obreja.

Acesta a arătat că în judeţ se fac pregătiri pentru aplicarea unui ordin prin care se va organiza programul intitulat Şcoala după şcoală, care va avea în vedere activităţile de remediere a cunoştinţelor elevilor care nu au avut acces în acest an la şcoala on-line pentru că elevii nu au avut tablete, internet sau curent electric.

„Pînă vineri, 5 martie, fiecare şcoală ne va comunica situaţia acestor copii şi vom stabili cum va începe programul de remediere pentru aceşti copii, care se vor încadra în acest program naţional pilot. Aici sînt incluşi elevii cărora nu li s-a putut încheia situaţia şcolară la sfîrşitul primului semestru, cei aflaţi în situaţie de corigenţă sau bolnavi“, a mai adăugat inspectorul Mihai Obreja.

În toate şcolile din mediul urban au ajuns şi se folosesc testele rapide date de către Direcţia de Sănătate Publică. „Aceste testări sînt făcute de către asistentele medicale din şcoli, iar în mediul rural, primarii au încheiat convenţii cu medicii de familie. Am fost informaţi de către conducerea ministerului despre faptul că în curînd vor fi repartizate şi acele teste din salivă, care pot fi folosite şi de personal fără pregătire sanitară, ceea ce este bine. Sperăm ca în continuare, în Neamţ să ţinem epidemia sub control“, a adăugat inspectorul general, care este convins despre faptul că dacă în continuare se respectă cu stricteţe măsurile de distanţare fizică, de purtare a măştilor, de aerisire a sălilor de clasă, de dezinfecatre pe mîini şi de dezinfectare a suprafeţelor, numărul de îmbolnăviri în şcoli va fi unul redus.

Citește știrea

Actualitate

Recomandări pentru cadourile de Mărţişor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ comisarii de la Protecţia Consumatorilor vin cu sfaturi urile ■ cel mai important: cumpăraţi de la comercianţi autorizaţi ■

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ vine cu sfaturi utile pentru toţi cei care fac cadouri la început de primăvară.

„Este recomandat ca achiziţionarea produselor să se facă numai de la operatori economici autorizaţi, fie că funcţionează în locaţii stabile (magazine, supermarket-uri), fie în locaţii amplasate temporar, în baza autoritaţiei emise de autoritatea locală“, anunţă instituţia.

Comercianţii au mai multe obligaţii legale între care afişarea denumirii firmei şi a orarului de funcţionare, a plachetei Telefonul Consumatorilor; informarea consumatorilor privind denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului, importatorului şi distribuitorului; principalele caracteristici ale produsului – natura materialelor din care sînt confecţionate, cantitatea, condiţii de întreţinere, păstrare, depozitare, riscuri previzibile – avertismente.

Marcarea informaţiilor trebuie să fie şi în română, să corespundă cu informaţiile din marcarea originală, să fie cu caractere lizibile şi indelibile. Produsele pentru care este obligatorie marcarea datei limită de consum, a datei durabilităţii minimale trebuie să se comercializeze în cadrul acestor termene. Este recomandat ca, după eliberarea bonului de vînzare, acesta să fie păstrat pentru eventuale reclamaţii.

În mod special, la achiziţionarea mărţişoarelor ce conţin bijuterii din metale şi pietre preţioase consumatorii trebuie să primească un Certificat de calitate în original, care va conţine trebuie detalii corecte, precise şi complete referitor la produsul cumpărat (titlul metalului, natura pietrelor etc), garanţia acordată şi modalitatea de asigurare a acesteia (service şi termen de remediere, politica de returnare a bunurilor, în cazul apariţiei unor defecte ulterioare).

Achiziţionarea bijuteriilor din metale şi pietre preţioase trebuie să se facă de la operatorii economici autorizaţi de ANPC să efectueze operaţiuni cu metale preţioase. La comercializarea florilor, trebuie să se ţină cont de existenţa unor informaţii obligatorii: denumirea produsului; principalele caracteristici tehnice şi calitative; compoziţia pentru alte materiale destinate întreţinerii florilor şi plantelor; existenţa în magazin a unor fotografii martor, pentru buchetele care se realizează la comandă.

Comercianţii trebuie să prezinte consumatorilor o fotografie martor, din care să rezulte componenţa şi aspectul buchetului, cu denumirile florilor autohtone şi exotice conţinute, cît şi denumirea ornamentului verde (feriga, asparagus, ficus pumila, hedera, gypsophila elegans, gypsophila paniculata,etc).

Citește știrea

Trending