Contactează-ne

Actualitate

Piatra Fest 2023 – patru zile de sărbătoare pentru pietreni

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pietrenii, şi nu numai, s-au putut bucura de patru zile de sărbătoare. A fost Piatra Fest 2023, Zilele Oraşului, şi mii de pietreni au participat la manifestările prilejuite de această sărbătoare. A fost muzică de bună calitate, a fost un festival gastronomic, au fost premii acordate, dar, mai important, a fost multă voie bună şi multe zâmbete pe chipurile celor prezenţi.

“S-au încheiat câteva zile de poveste la Piatra-Neamț. Ne-am bucurat împreună și am sărbătorit oamenii și lucrurile frumoase care se întâmplă în orașul nostru. Vă mulțumesc pentru că ați fost prezenți și ați făcut, și în acest an, ca Zilele Orașului să fie atât de speciale!

La mulți ani, dragi pietreni!”, a declarat, la finalul manifestării, primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea.

Zilele Oraşului Piatra Neamţ, ediţia 2023, au debutat cu o atmosferă plină de emoţie, joi, 22 iunie, de la ora 18.

Evenimentul care a deschis seria manifestărilor a fost Gala Generaţiilor, prilej de premiere a performanţei, educaţionale, dar şi sportive, precum şi a cuplurilor care serbează 50 de ani de căsătorie. Pe lângă aceste cupluri au primit premii şi diplome elevii cu rezultate remarcabile la concursuri şi olimpiade, dascălii care i-au îndrumat, dar şi echipa CSM Ceahlăul, care a obţinut anul acesta promovarea în Liga2.

Vineri, 23 iunie, a fost programată de la ora 13, Conferinţa „Biserica Domnească Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” Piatra-Neamţ – 525 de ani de istorie (în prezenţa artistului popular Grigore Leșe), iar de la ora 16:00, la Galeria de Artă „Lascăr Vorel”, Vernisajul expoziției „Orașul artiștilor”

De la ora 17:00, la Muzeul de Artă din Piatra Neamț, a fost programat vernisajul Expoziției „Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon” dăruit Catedralei Sf. Ioan Domnesc de către Voievodul Ștefan cel Mare în anul 1502

(adus pentru prima dată de la Muzeul Național de Istorie din București)

Apoi, de la ora 18:00, pe Platoul de la Curtea Domnească, a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte TEOFAN, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei alături de un sobor de preoți și diaconi, Vecernia unită cu Litia.

Ziua s-a încheiat cu o procesiune cu sfintele moaște ale Sfântului Martir Voievod Constantin Brâncoveanu (aduse de la Parohia „Sfânta Mahramă” din Iași), pe traseul:

Biserica ,Sf. Ioan Domnesc Catedrală (Turnul lui Ștefan cel Mare) – strada Ștefan cel Mare – Palatul Copiilor (Casa Lalu) – str. Mihail Sadoveanu – Biserica Adormirea Maicii Domnului Precista I – bulevardul Decebal – Casa de Cultură – Consiliul Județean Neamț – Biserica Sf. Ioan Domnesc Catedrală

Sâmbătă şi duminică au fost zile dedicate concertelor şi recitalurilor.

 Sâmbătă, 24 iunie, de la ora 18:00 – Clubul „Viva Allegria”, de la 19:00 – spectacol de Sânziene: Ansamblul „Floare de Colț” și Ansamblul „Comorile Neamțului”. Au urmat apoi artiştii consacraţi: Andia şi Direcţia 5.

Duminică, 25 iunie, spectacolul a fost deschis de la ora 19 de concertul trupei LOTUS, urmat de un recital NICU ALIFANTIS. Seara a fost închisă de concertul susţinut de VOLTAJ.

Pe toată perioada sărbătorii, în Parcul Central a avut loc Piatra Food Fest, evenimentul gastronomic devenit deja o tradiție pentru oraș și care a fost organizat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Neamț. Cele 12 rulote și cele 2 terase au fost deschise în fiecare zi a evenimentului între orele 12:00 – 23:00.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending