Contactează-ne

Actualitate

Piatra Fest 2023 – Gala Generaţiilor, debut plin de emoţii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Zilele Oraşului Piatra Neamţ, ediţia 2023, au debutat cu o atmosferă plină de emoţie, joi, 22 iunie, de la ora 18.

Evenimentul care a deschis seria manifestărilor ce se întind pe parcursul a patru zile a fost Gala Generaţiilor, prilej de premiere a performanţei, educaţionale, dar şi sportive, precum şi a cuplurilor care serbează 50 de ani de căsătorie. Pe lângă aceste cupluri au primit premii şi diplome elevii cu rezultate remarcabile la concursuri şi olimpiade, dascălii care i-au îndrumat, dar şi echipa CSM Ceahlăul, care a obţinut anul acesta promovarea în Liga2.

“La mulți ani, pietreni! La mulți ani, Piatra-Neamț!

Am deschis ieri festivitățile de Zilele Orașului, în mijlocul pietrenilor, la Curtea Domnească! A fost o seară cu adevărat emoționantă, pentru că a fost o seară despre oamenii care ne reprezintă orașul, care ne fac să fim mândri, care ne-au adus oferit entuziasm și motive de bucurie. La Gala Generațiilor am avut onoarea să premiem echipa Ceahlăul pentru calificarea în Liga a 2-a și pentru că a adus înapoi pe stadion un oraș întreg, elevii și profesorii care, prin multă muncă și dedicare au obținut rezultate remarcabile la concursuri și olimpiade, și cuplurile care serbează 50 de ani de căsătorie, reprezentând adevărate modele pentru noi toți.

În fiecare an, Gala Generațiilor e la fel de emoționantă. E o seară cu povești de viață, cu dascăli care-și îndrumă copiii pe drumul cunoașterii și, de această dată, cu o echipă care ne-a însuflețit printr-o victorie atât de importantă.

Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost prezenți aseară, vă mulțumesc pentru că ne-am bucurat împreună de orașul nostru și de oamenii săi! Piatra Fest 2023 continuă cu multe alte momente speciale”, a declarat Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamţ.

Vineri, 23 iunie, sunt programate următoarele manifestări:

 ora 13:00, la Teatrul Tineretului: Conferinţa „Biserica Domnească Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” Piatra-Neamţ – 525 de ani de istorie (în prezenţa artistului popular Grigore Leșe).

Intrarea se face pe bază de invitaţie.

ora 16:00, la Galeria de Artă „Lascăr Vorel”:

Vernisajul expoziției „Orașul artiștilor”

ora 17:00, la Muzeul de Artă din Piatra Neamț:

Vernisajul Expoziției „Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon” dăruit Catedralei Sf. Ioan Domnesc de către Voievodul Ștefan cel Mare în anul 1502

(adus pentru prima dată de la Muzeul Național de Istorie din București)

ora 18:00, pe Platoul de la Curtea Domnească:

Vecernia unită cu Litia, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte TEOFAN, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei alături de un sobor de preoți și diaconi

ora 19:00, Procesiune cu sfintele moaște ale Sfântul Martir Voievod Constantin Brâncoveanu (aduse de la Parohia „Sfânta Mahramă” din Iași), pe traseul:

Biserica ,Sf. Ioan Domnesc Catedrală (Turnul lui Ștefan cel Mare) – strada Ștefan cel Mare – Palatul Copiilor (Casa Lalu) – str. Mihail Sadoveanu – Biserica Adormirea Maicii Domnului Precista I – bulevardul Decebal – Casa de Cultură – Consiliul Județean Neamț – Biserica Sf. Ioan Domnesc Catedrală

Sâmbătă şi duminică sunt zile dedicate concertelor şi recitalurilor.

 Sâmbătă, 24 iunie

18:00 – Clubul „Viva Allegria”

19:00spectacol de Sânziene: Ansamblul „Floare de Colț” și Ansamblul „Comorile Neamțului”

Concert ANDIA

Concert DIRECȚIA 5

Duminică, 25 iunie

19:00 – Concert TRUPA LOTUS

Recital NICU ALIFANTIS

Concert VOLTAJ

Tot în aceeași perioadă, în Parcul Central va avea loc Piatra Food Fest, evenimentul gastronomic devenit deja o tradiție pentru oraș și care este organizat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Neamț. Cele 12 rulote și cele 2 terase vor fi deschise în fiecare zi a evenimentului între orele 12:00 – 23:00.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending