Contactează-ne

Actualitate

Piaţa muncii, ce meserii se caută

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la jumătatea toamnei, în tot judeţul sînt doar 431 de locuri de muncă vacante ■ mai bine de jumătate din oferte sînt în zona Roman ■ licenţiaţii nu prea mare căutare ■

Piaţa muncii a stat şi în continuare stă destul de rău, iar la jumătatea lunii septembrie mediul de afaceri oferă doar 431 de locuri în cele mai diverese ocupaţii. Mai bine de jumătate din cererea de personal vine de la patronii din zona Roman, care include şi comunele limitrofe, la Piatra Neamţ şi-ar putea găsi de lucru 122 de persoane, iar în Tîrgu Neamţ angajările sînt pe sponci, fiind libere numai 38 de locuri de muncă.

În esenţă, cel mai mult este de lucru pentru cei care nu au nici un fel de calficare, ori cei cu studii medii, în timp ce personalul de înaltă calificare nu are prea mare căutare. În zona reşedinţei de judeţ se recrutează doi directori de vînzări, mai este un post pentru un economist, ar mai putea găsi de lucru un inginer de sistem în informatică, ori un inginer zootehnist, la care se mai adaugă un post de proiectant inginer construcţii.

La polul opus, pentru cei care nu au nici un fel de calificare sînt 17 posturi de muncitori necalificaţi în domenii cum ar fi construcţii sau silvicultură. Mai sînt 11 posturi de lăcătuş mecanic, sau 9 job-uri de operator prelucrare mase plastice. Mai puţine locuri sînt în alte ocupaţii, lista completă putînd fi obţinută de la Agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ.

La Roman se caută, în general ingineri, din care unul constructor, 4 ingineri electrotehnică, un inginer proiectant construcţii, un inginer responsabil vînzări, dar ar mai fi nevoie şi de un inspector măsură contor gaz natural, un inspector resurse umane şi un inspector specializat în sănătatea şi securitatea în muncă. Pentru muncitori necalificaţi sînt 74 de locuri de muncă vacante. Se mai recrutează 10 operatori producţie ceramişti, alte 16 job-uri sînt pentru şoferi, 7 sudori, sau 5 vînzători.

Mai este de lucru pentru cei care pot presta ca tractorist, recepţioner marfă, ospătar, mecanic auto sau montator pal. La Tîrgu Neamţ este un singur post pentru personal de înaltă calificare şi se recrutează un inginer constructor. S-ar mai putea angaja 10 confecţioneri textilişti, 5 muncitori necalificaţi, 5 muncitori preparare conserve, precum şi persoane care pot presta ca şi cameriste, confecţioneri structuri metalice, gaterişti, ospătari sau sudori.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending