Contactează-ne

Actualitate

Peste 100 de infracţiuni, 700 de amenzi şi 84 de premise auto reţinute, bilanţul minivacanţei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ verificările oamenilor legii au avut loc în perioada 12 - 15 august 2022 ■ au fost aplicate peste 700 de amenzi ce au totalizat mai mult de 386.000 lei ■

Pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii publice, poliţiştii nemţeni au organizat mai multe acţiuni de verificare ce au avut loc în minivacanţă, în perioada 12 – 15 august 2022. În perioada menţioană, oamenii legii au intervenit la aproximativ 300 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

„În urma activităţilor, au fost constatate, în cele trei zile, aproximativ 100 de infracţiuni, fiind depistate în flagrant delict 6 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni. Totodată, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, au fost aplicate aproximativ 700 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 386.115 lei“, conform Poliţiei Neamţ.

Pentru prevenirea accidentelor şi fluidizarea traficului, poliţiştii au acţionat cu aparatele radar, fiind constatate 17 infracţiuni la regimul rutier. În urma acţiunilor din teren au fost reţinute 84 de premise şi 20 de certificate de înmatriculare. Unul din cei care au devenit pietoni în minivacanţă este un bărbat în vîrstă de 45 de ani, din Brusturi.

El a fost tras pe dreapta de oamenii legii pe 14 august 2022, în jurul orei 08:00, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe Drumul Naţional 15 B, în localitatea Vînători Neamţ. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar oamenii legii au constatat că la primele ore ale dimineţii şoferul avea un rezultat la fiolă de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

El s-a ales cu dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Tot în perioada minivacanţei care tocmai s-a încheiat, poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi împreună cu reprezentanţi ai Oficiului de Căpitănie Bicaz au desfăşurat activităţi de prevenire a faptelor antisociale, de menţinere a unui climat de ordine şi linişte publică.

Au fost misiuni în comuna Ceahlău, Portul Bicaz, zonele adiacente, precum şi la unităţile de cazare limitrofe. Cu această ocazie, cei prezenţi în zona manifestărilor publice au fost informaţi cu privire la riscurile la care se expun atunci cînd decid să înoate în apa lacului de acumulare Izvorul Muntelui Bicaz sau în zonele neamenajate. Activităţile au fost desfăşurate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending