Contactează-ne

Eveniment

Perverşi – „jocuri“ sexuale cu eleve

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un individ de 41 de ani din Roznov ademenea fete din faţa unei şcolii ■ le momea cu bani şi dulciuri, apoi le ducea într-o casă părăsită ■ acolo le pipăia şi le atingea în zonele intime, sub pretextul unor jocuri ■ au fost identificate şase victime cu vîrsta între 9 şi 13 ani ■ bărbatul a fost reţinut ■ pentru fapte similare, un nemţean din Săbăoani a fost arestat ■

Un bărbat de 41 de ani, din Roznov riscă ani grei de închisoare după ce pe 16 mai 2018 a fost pus sub acuzare pentru săvîrşirea infracţiunii de agresiune sexuală. Deocamdată au fost identificate de anchetatori un număr de şase victime, fete cu vîrste între 9 şi 13 ani, care au fost pipăite şi atinse de inculpat în zona intimă. În cauză este vorba de Daniel Haret O., de 41 de ani, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore. De menţionat este faptul că părinţii ar trebui să ştie că toate victimele, pentru că anchetatorii bănuiesc că ar fi mai multe decît cele identificate deja, erau racolate din faţa unei unităţi de învăţămînt din Roznov. Cercetările efectuate au stabilit faptul că suspectul nu are nici o ocupaţie, îşi omora timpul prin oraş, iar din vara anului trecut şi-a făcut un obicei în a căuta fete minore pentru a le agresa sexual. Toată activitatatea infracţională a durat pînă în mai 2018, cînd una din victime ar fi povestit acasă ce i s-a întîmplat, familia s-a adresat organelor de urmărire penală, iar de aici a plecat întreaga anchetă. Bărbatul de 41 de ani s-a „integrat“ în rîndul elevilor nu mai mari de 14 ani, cărora le cîştiga încrederea dîndu-le bani, dulciuri sau produse alimentare. Apoi, pe unele dintre fete le ademenea cu false promisiuni într-un imobil părăsit de pe raza localităţii. Acolo îndemna victimele să joace cu el diverse jocuri ale copilăriei, care implicau între altele găsirea celor care se ascundeau şi imobilizarea acestora. În cadrul acestor jocuri făcea în aşa fel încît să le pipăie pe fetele de şcoală primară sau gimnazială, apoi le atingea în zonele intime. Toate acestea se întîmplau profitînd de starea de vulnerabilitate a minorelor şi de imposibilitatea acestora de a-şi exprima voinţa din cauza vîrstei fragede, totul pentru a se satisface. Alarma a fost dată în urmă cu cîteva zile, de una dintre eleve. „Inculpatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, în sarcina sa fiind reţinută săvîrşirea infracţiunii de agresiune sexuală. El urmează a fi prezentat în faţa instanţei de la Judecătoria Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă“, a declarat procurorul Laurenţiu Mugurel Darie, purtător de cuvînt al Parchetului Piatra Neamţ. Rămîne de văzut ce vor stabili judecătorii în acest caz. De menţionat este faptul că agresorul nu este cunoscut cu antecedente penale. Agresiunea sexuală se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani, însă dacă victima nu a împlinit 16 ani, normele legale stabilesc o pedeapsă de la 3 la 10 ani.

Caz similar, suspect arestat

Un individ trecut de prima tinereţe, din comuna Săbăoani, are de-a face cu oamenii legii pentru că s-a dat la fetiţe de primul ciclu şcolar. Este vorba despre, cel mai probabil, un descreierat, de 53 de ani, care ar fi molestat şi încercat să întreţină relaţii sexuale sau să-şi satisfacă poftele cu două copile care nici nu aveau 10 ani împliniţi. Acesta a fost prins în urma istorirsirilor păţaniilor de către fete. „Cel bănuit de comiterea faptelor este un bărbat în vîrstă de 53 de ani din comuna Săbăoani , care este cercetat, la reclamaţia unor părinţi, pentru săvîrşirea infracţiunii de corupere sexuală a minorilor. De precizat că între bărbat şi cele două minore nu s-a consumat nici un raport sexual. La data de 15 mai individul a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Roman, care au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. În acest moment acuzatul este încarcerat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie“, a declarat Robert Costan, purtătorul de cuvînt al IJP Neamţ. Din cîte se ştie, individul ar fi ademenit cu bomboane o copilă şi pe prietena sa, victimele avînd în jur de 8-10 ani, după care ar fi făcut semne obscene în faţa lor. „Suspectul este încă sub prezumţia de nevinovăţie. Este vorba despre o cercetare care încă este în curs de desfăşurare. Organele de cercetare penală şi instanţa vor elucida acest caz“, a menţionat procurorul Tudor Vieru, purtător de cuvînt al Parchetului Roman.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending