Contactează-ne

Actualitate

Performanţa unui licean. Cu lotul României, locul III în lume la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ competiţia s-a desfăşurat pe Insula Mann, situată în Marea Irlandei ■ Rareş Polenciuc este elev în clasa a XII-a la Colegiul Roman Vodă ■ olimpicii au primit felicitări de la ministrul Educaţiei, care i-a aşteptat la aeroport ■

Una dintre performanţele deosebite ale elevilor români din acest an  este obţinerea locului III în clasamentul mondial la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, care s-a desfăşurat săptămîna trecută în Insula Mann, situată în Marea Irlandei. Conducerea Colegiului Naţional Roman-Vodă este mîndră de faptul că din această echipă a făcut parte şi Rareş Polenciuc, din clasa a XII-a.

Recent, el a fost premiat de autorităţile publice locale, pentru rezultatele de excepţie obţinute la examenul de Bacalaureat. Lotul României a adus acasă trei medalii, la Aeroportul Otopeni fiind aşteptat de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, care i-a felicitat atît pe elevii români, cît şi pe toţi cei care i-au ajutat la obţinerea performanţei.

„Felicitări părinţilor şi profesorilor din Colegiile Tudor Vladimirescu din Târgul Jiu, Grigore Moisil din Timişoara, Sfântul Sava din Bucureşti şi Roman Vodă din Roman! Felicitări profesorilor coordonatori: Team Leaderi, Valentina Cojocaru de la Universitatea Bucureşti şi Paul Helmer de la Universitatea din Cluj. fost component al lotului României la Olimpiada Internaţională de Lingvistică 2016.

Mulţumiri pentru importantul sprijin acordat echipei României de Roxana Preda, de la Universitatea din Bucureşti şi Vlad Neacşu, fost component al lotului României şi actual Team Leader al echipei din Hong Kong!“ a spus Sorin Cîmpeanu. În ordinea punctajelor totale obţinute, echipa României s-a clasat pe locul 3, din 47 echipe participante. Locul I a fost ocupat de echipa SUA.

Iatăşi cine sînt şi ceilalţi componmenţi ai lotului. Mihai Alexandru Bratu, de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu din Tîrgu Jiu, a obţinut medalia de aur la competiţa menţionată, dar s-a remarcat şi la Olimpiada Internaţională de Geografie, medalie de argint, România clasîndu-se pe locul trei.

Vlad Ştefan Oros, de la Liceul Teoretic Grigore Moisil, a cucerit în acest an medalia de argint la olimpiada din Insula Mann şi medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică, unde România a obţinut locul 2 mondial, după China şi înaintea SUA. Nicoleta Dobrică, de la Colegiul Sfîntul Sava a reuşit să obţină bronz la Olimpiada Internaţională de Lingvistică.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending