Contactează-ne

Actualitate

Percheziţii la Rezervele Statului Neamţ. Acuzaţiile sunt luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi delapidare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ descinderile au avut loc la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale din Podoleni ■ nicio persoană nu a fost reţinută ■

Acuzaţii de concursuri trucate, şpagă şi de delapidare la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale au fost formulate de anchetatorii din Neamţ, în acest caz fiind efectuate patru percheziţii la sediul instituţiei şi la locuinţele suspecţilor. Descinderile au avut loc astăzi, 5 mai 2023, cercetările fiind coordonate de procurorii de la Parchetul Judeţean Neamţ, împreună cu cadrele Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Percheziţiile au fost efectuate la trei locuinţe şi la sediul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale – Unitatea Teritorială 330 Podoleni, judeţul Neamţ, în cadrul unui dosar penal care vizează comiterea a cinci infracţiuni. Este vorba despre luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi delapidare.

Faptele ilegale au legătură cu organizarea, în perioada 2022-2023, a două concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante de la unitatea din judeţul Neamţ. Potrivit anchetatorilor, sunt suspiciuni şi despre modul în care au fost gestionate rezervele de stat, de unde şi acuzaţia de delapidare. Nicio persoană nu a fost reţinută în acest caz, dar se bănuieşte că cei vizaţi sunt persoane din conducere.

„Au fost ridicate medii de stocare pentru care se vor solicita ulterior autorizaţii de percheziţie informatică. Nu au fost emise mandate de aducere, cercetările continuându-se in rem. Acţiunea s-a desfăşurat cu suportul IPJ Neamţ – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice“, se arată într-un comunicat al Parchetului Neamţ.

Tot în această săptămână, pe 3 mai, percheziţii au avut loc la sediul Primăriei Poiana Teiului, la o firmă şi locuinţele a două persoane, care-s suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat, luare şi dare de mită, abuz în serviciu, conflict de interese, fals material şi intelectual, plus delapidare.

Aceste fapte privesc achiziţii publice efectuate de administraţia locală în perioada 2021-2023, fiind ridicate acte contabile şi medii de stocare – telefoane mobile, calculatoare etc. Se vehiculează că anchetat este primarul comunei, contabila administraţiei şi un patron, care a avut contracte la Poiana Teiului.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending