Contactează-ne

Prima pagină

Percheziții la DRUPO, firma CJ Neamţ. Prejudiciul ar fi de circa 845.000 de lei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acuzaţiile sunt delapidare şi exploatarea ilegală a agregatelor minerale ■ descinderile au fost efectuate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror ■

Acţiunile oamenilor legii au avut loc în dimineaţa zilei de 2 aprilie 2004, vizate fiind persoane de la societatea DRUPO SA, din subordinea Consiliului Judeţean, care are ca obiect de activitate principal asfaltări de drumuri. Cercetări se desfăşoară şi împotriva a două persoane fizice bănuite de comiterea unor infracţiuni.

„Poliţiştii au pus în executare cinci mandate de percheziţie domiciliară la sediiile şi punctele de lucru ale unei persoane juridice şi la domiciliul a două persoane fizice, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exploatare fără drept a agregatelor minerale şi delapidare“, a transmis Poliţia Neamţ.

Anchetatorii au mai comunicat că percheziţiile au vizat identificarea şi ridicarea unor mijloace de probă, precum şi stabilirea stocurilor de agregate minerale existente la două puncte de lucru ale societăţii menţionate, pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale. În acest dosar penal, prejudiciul estimat a fost stabilit la suma de 845.000 de lei.

Recent, „probleme“ au fost şi la Prefectura Neamţ. În seara de 12 martie 2024, a fost dispusă reţinerea a trei femei. Două dintre ele sunt funcţionare, una la Serviciul Controlul Legalităţii Actelor Contencios Administrativ – Compartiment Fond Funciar din prefectură, iar cealaltă membră a Comisiei locale de fond funciar din cadrul Primăriei Dumbrava Roşie.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, angajata prefecturii a pretins suma de 10.000 de lei de la un suspect, pentru a „rezolva“ o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unor terenuri din comuna Dumbrava Roşie, implicată fiind şi funcţionara de la primărie. Acuzaţiile aduse sunt dare şi luare de mită.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending