Contactează-ne

Actualitate

Pentru șoferi, altă „distracție”! Trafic restricționat pe varianta provizorie a podului de la Girov

Știre publicată în urmă cu

în data de

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a anunțat că, din dimineața zilei de 10 martie 2025, se circulă pe varianta provizorie peste pârâul Cracău, aferentă podului de pe Drumul Național 15D, km 9+510, Girov, județul Neamț, după finalizarea lucrărilor de amenajare a acesteia.

Numai că, traficul pe noua structură se va desfășura cu o restricție impusă pentru autovehiculele cu masă totală maximă admisă de 30 de tone. Varianta are o lungime totală de 274 de metri, este construită pe grinzi metalice și este prevăzută în cadrul proiectului de reparații la podul „vechi” de pe drumul menționat.

„Odată cu darea în trafic a variantei, au început și lucrările pregătitoare în vederea reparațiilor la podul propriu-zis, constând în decopertarea căii de rulare. Podul de pe DN 15D de la Girov, a fost construit în anul 1968, fiind prevăzut la clasa I de încărcare, iar până la acest moment a beneficiat doar de lucrări de întreținere curentă”, se precizează într-un comunicat al DRDP Iași.

Podul este construit în aliniament, pe grinzi din beton armat prefabricat, cu opt deschideri de aprox. 18,50 m fiecare. Lungimea totală a podului este de 157,30 m, cu o lățime a părții carosabile de 7,95 m și o lățime între parapeți de 10,50 m. Lucrările actuale vizează reparații la partea de infrastructură, la nivelul căii de rulare a autovehiculelor și lucrări de amenajare în albia pârâului Cracău.

Durata de execuție a anoului pod este prevăzută a fi de 7 luni, astfel că el ar trebui să fie gata ărin luna septembrie a acestui an. În Neamț, alt pos cu probleme este cel de peste peste râul Moldova, în localitatea Tupilaţi, pe Drumul Județean 208, o arteră destul de intens circulată.

Ea face legătura cu Drumul European 86, pe la Hanul Ancuţei, iar de aici spre Iaşi şi Suceava. Podul a fost construit între 1935 – 1940, a fost bombardat în al Doilea Război Mondial, iar pe structura de atunci s-au făcut reabilitări şi în anii comunismului, şi după 1990.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement





Trending