Contactează-ne

Actualitate

“Pensiile speciale trebuie să dispară”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ susţin candidaţii PMP la Parlament

Condidaţii PMP la alegerile parlamentare din 6 decembrie afirmă că vor face tot ceea ce le stă în putinţă pentru a elimina pensiile speciale, excepţie cele ale cadrelor militare, aşa cum îşi doresc cetăţenii simpli. Este unul dintre obiectivele politice principale, alături de Parlamentul unicameral şi doar cu 300 de membri sau alegeri pentru primari şi preşedinţi de CJ din două tururi.

 

“Pensiile speciale, cu excepţia celor acordate cadrelor militare, reprezintă o palmă dată românilor simpli şi trebuie ca această nedreptate, socială şi nu numai, să fie reparată. Este unul dintre obiectivele pe care eu, ca senator, îl voia avea, este unul dintre obiectivele politice ale PMP, formaţiune politică din partea căreia candidez pentru un loc în Parlament la alegerile din 6 decembrie 2020. Iar când spun că voi urmări acest obiectiv, înseamnă că voi întreprinde demersuri clare pentru pensiile speciale să dispară, nu voi mima acest lucru aşa cum au făcut PSD şi PNL. Practic, majoritatea pensiilor speciale, cu o excepţie, au fost eliminate în rumă cu aproximativ 10 ani de Guvernul Boc. Dar după alţi cinci ani au fost reintroduse de PSD. Pentru că a existat, cum este şi normal, un oprobiu public, de atunci încoace mai toate forţele politice au mimat, aşa cum am spus, că vor să taie aceste pensii speciale. La nivel declarativ au suţinut sus şi tare, însă mincinos că vor să le elimine, dar de fapt au formulat legi care aveau scăpări de formă, vicii de formă, din cauza cărora legile respective să fie respinse de Curtea Constituţională, iar pensiile speciale să fie în continuare încasate de privilegiaţi. Sau au venit cu o găselniţă legislativă, supraimpozitarea acestor pensii. Însă întreb: cum să fie o soluţie doar supraimpozitarea unor pensii care nu ar trebui să existe? Singura soluţie corectă, reparatorie din punct de vedere social, este eliminarea lor. Iar acest obiectiv, repet, este unul dintre obiectivele principale ale PMP”, a declarat Dragoş Chitic.

Bogdan Gavrilescu, candidat al PMP Neamţ pentru Camera Deputaţilor, a întărit şi el că eliminarea pensiilor speciale, excepţie făcând cel ale militarilor, reprezintă un obiectiv asumat al partidului din care face parte. “Vom elimina pensiile speciale. Pentru că aşa este corect şi pentru că, pe bună dreptate, asta îşi doresc oamenii simpli. Ce-i face pe unii, hai să-i nominalizăm pe parlamentari, mai speciali decât cei în faţa cărora merg să le ceară votul, simpli cetăţeni? Nimic. Şi atunci de ce primii să beneficieze de pensii speciale? Nu există niciun motiv, moral, etic, social, cum vreţi dumneavoastră. E o nedreptate şi ea trebuie reparată. După cum am mai spus, PMP îşi propune să repare astfel de nedreptăţi, PMP îşi propune să transpună în practică ceea ce oamenii simpli îţi doresc: simpli cetăţeni au spus că vor Parlament unicameral şi cu doar 300 de membri, şi noi asta ne propunem, au spus că vor alegeri pentru primari şi preşedinţi de CJ în două tururi şi noi asta ne propunem, au spus că aceste pensii speciale trebuie să dispară şi noi asta ne propunem. Şi, odată ajunşi în Parlament, asta vom face”.

Citește știrea
4 comentarii

4 Comments

 1. Cristian

  10 noiembrie 2020 at 3:48 PM

  Numai populism si lipsa de competenta! Toate partidele ati „defilat” cu anularea pensiilor speciale si nu s-a intamplat nimic! Nu va mai credem! Cautati sa ne mintiti cu altceva mai credibil…,

 2. FLORIN

  10 noiembrie 2020 at 6:47 PM

  Sa speram ca si PMP-ul va dispare la urmatoarele alegeri bineinteles impreuna cu purtatorii de pensii speciale si de serviciu pentru ca ne-am suparat de hoti si analfabeti.

  Poate ne ajuta si COVID-ul la capitolul asta.

 3. V.Vasile

  10 noiembrie 2020 at 7:18 PM

  Pudra si gogosi, abureala 100% ! Cati dintre voi, ati pus umarul la taieri de salarii si inchiderea a multor spitale ?
  In legatura cu pensiile speciale, raul este facut iar cei ce trebuie sa repare aceasta mare nedreptate, beneficiaza de astfel de ,,speciale,,Toti cei ce trambiteaza ca vor sa anuleze astfel de pomeni , sunt beneficiari asa ca sa renunte ei , altfe ipocrizia este asociata cu nesimtirea….

 4. Mihai

  13 noiembrie 2020 at 8:44 AM

  Ipocrizie, ipocrizie, ipocrizie…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Elevi, părinţi, directori şi primari, telefoane pentru consilierea lor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la nivel naţional şi judeţean au fost înfiinţate numere de telefon, în sistem telverde, pentru consiliere pedagogică şi psihologică

Conducerea Inspectoratului Şcolar este conştientă de necesitatea existenţei unei comunicări cît mai eficiente, pe probleme ce ţin de consilierea didactică sau psihologică, în perioada de criză pandemică, motiv pentru care la nivelul Ministerului Eucaţiei, cît şi în plan local, au fost deschise mai multe linii telefonice.

„Pentru comunicare în această perioadă de criză, legată de pandemia de coronavirus, există un Telverde la Ministerul Educaţiei – 0800.672.031, pentru părinţi şi elevi şi altul pentru directori şi conducerile unităţilor administrative -0800.672.032. La nivel judeţean există mai multe telefoane gratuite. Este vorba de un număr, 0800.816.233, care este afişat şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Neamţ, dar şi unul la Centrul Judeţean de Resurse Educaţionale (CJRAE) – 0371.092.511. Tot la această instituţie, la care am păstrat cele 69,62 norme didactice, se pot transmite solicitări şi pe adresa de e-mail consiliere@cjrae-neamt.ro. La toate telefoanele anunţate şi la adresa de poştă electronică elevii, părinţii, cadrele didactice sau primarii pot solicita informaţii de ordin metodologic, referitoare la şcoala on-line“, a declarat inspectorul şcolar general, Mihai Obreja.

Ministerul precizează că la telefonul destinat directorilor de şcoli şi primarilor se poate acorda consultanţă privind achiziţia de tablete pentru uz şcolar, cu acces la internet sau pentru alte echipamente electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul on-line.

Telefoanele amintite, gratuite, funcţionează de luni pînă vineri, între 08.00 şi 16.00. La telefonul destinat părinţilor şi elevilor se pot transmite plîngeri referitoare la relaţia elev-părinte-profesor. Am sunat la numărul de telefon afişat pe site-ul ISJ Neamţ, la care a răspuns o voce feminină. Am fost curioşi să aflăm cît de des este apelat acest număr de telefon şi vocea de la capătul firului a recunoscut că „nu prea des“.

Citește știrea

Actualitate

Maşini furate, permise false şi percheziţii DNA

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 67 de descinderi au avut loc la nouă instituţii publice, sediile unor firme şi persoane fizice ■ ancheta a pornit de la Suceava ■ este vorba de maşini înmatriculate ilegal şi permise de conducere obţinute tot ilegal ■ acestea din urmă ar fi „costat“ între 5.000 şi 7.000 de euro ■

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava, au descins, pe 26 noiembrie, la mai multe instituţii publice, dar nu numai, din cîteva judeţe, inclusiv Neamţ. În cauză sînt acuze de săvîrşire a unor infracţiuni de corupţie, dar şi spălare de bani sau constituire a unui grup infracţional organizat. Faptele ar fi avut loc în perioada 2018 – 2020.

„Sînt efectuate percheziţii domiciliare în 67 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Suceava, Bistriţa – Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, din care nouă sînt instituţii publice, restul reprezentînd domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi“, conform DNA.

Se pare că ar fi vorba de permise de conducere obţinute ilegal, precum şi de înmatricularea frauduloasă a unor autoturisme furate din ţări ale UE. Din aceste motive instituţiile publice vizate de anchetă ar fi serviciile de Permise şi Înmatriculări, dar şi RAR. Poliţia Română a anunţat că au fost puse în executare aproximativ 60 de mandate de percheziţie.

„Printre suspecţi sînt şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava, dar şi alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obţinere a permiselor şi înmatriculare a vehiculelor. Vreau să subliniez faptul că structurile Ministerului Afacerilor Interne au participat activ la instrumentarea acestui dosar, depunînd toate eforturile pentru identificarea persoanele vinovate, astfel încît acestea să fie trase la răspundere. Probele administrate au evidenţiat crearea unei reţele de intermediere a obţinerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice şi a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 euro pentru un permis“, anunţa Monica Dajbog, purtătorul de cuvînt al MAI.

Neoficial, se pare că în timpul percheziţiilor, anchetatorii ar fi găsit la suspecţi sume impresionante, circa un milion de euro. Banii era ţinuţi în seifuri, pereţi, ligheane sau găleţi. Se pare că în Neamţ ancheta ar fi avut loc la RAR.

Citește știrea

Actualitate

Un moş pervers a vrut ca să fie în arest la domiciliu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul de 61 de ani a fost arestat pentru perversiuni cu o minoră de 10 ani ■ a cerut înlocuirea detenţiei, dar nu a avut succes ■

„Bunicul“ de 61 de ani, dintr-o comună de lîngă Piatra Neamţ, arestat preventiv după perversiuni cu o minoră de 10 ani, nu-i prieşte detenţia. După ce a ajuns după gratii, inculpatul a cerut judecătorilor înlocuirea cătuşelor cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Nu a avut succes, iar acţiunea a fost respinsă va nefondată. „În temeiul art. 242 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 223 şi art. 202 Cod procedură penală, respinge ca nefondată cererea formulată de inculpatul C. Ion, aflat în stare de reţinere în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cercetat în dosarul penal nr. 368/P/2020 al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de viol în formă continuată, prev. şi ped. de art. 218 alin.1 şi alin. 3 lit. c) Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal, de a se înlocui măsura arestării preventive luată faţă de acesta cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, menţinînd ca fiind legală şi temeinică măsura arestării preventive dispusă faţă de acesta“, conform instanţei.

Inculpatul a contestat decizia la Tribunalul Neamţ, dar în zadar. Conform actelor de urmărire penală, faptele au avut loc într-o perioadă mai mare de timp, între 2019 – 2020. Profitînd de vulnerabilitatea părţii vătămate, de naivitatea specifică vîrstei, dar şi stărea materială precare a familiei din care făcea parte, individul a ademenit copila cu sume modice de bani şi ar fi întreţinut cu aceasta relaţii sexuale orale.

Totul a ieşit la iveală, iar în urma anchetei, sexagenarul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii nu au avut nici o reţinere şi au dispus încătuşarea în şedinţa de pe 10 noiembrie. Imediat după pronunţare inculpatul a contestat decizia instanţei de fond, însă la Tribunal demersul a fost respins ca nefondat.

Citește știrea

Trending