Contactează-ne

Actualitate

“Pensiile speciale trebuie să dispară”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ susţin candidaţii PMP la Parlament

Condidaţii PMP la alegerile parlamentare din 6 decembrie afirmă că vor face tot ceea ce le stă în putinţă pentru a elimina pensiile speciale, excepţie cele ale cadrelor militare, aşa cum îşi doresc cetăţenii simpli. Este unul dintre obiectivele politice principale, alături de Parlamentul unicameral şi doar cu 300 de membri sau alegeri pentru primari şi preşedinţi de CJ din două tururi.

 

“Pensiile speciale, cu excepţia celor acordate cadrelor militare, reprezintă o palmă dată românilor simpli şi trebuie ca această nedreptate, socială şi nu numai, să fie reparată. Este unul dintre obiectivele pe care eu, ca senator, îl voia avea, este unul dintre obiectivele politice ale PMP, formaţiune politică din partea căreia candidez pentru un loc în Parlament la alegerile din 6 decembrie 2020. Iar când spun că voi urmări acest obiectiv, înseamnă că voi întreprinde demersuri clare pentru pensiile speciale să dispară, nu voi mima acest lucru aşa cum au făcut PSD şi PNL. Practic, majoritatea pensiilor speciale, cu o excepţie, au fost eliminate în rumă cu aproximativ 10 ani de Guvernul Boc. Dar după alţi cinci ani au fost reintroduse de PSD. Pentru că a existat, cum este şi normal, un oprobiu public, de atunci încoace mai toate forţele politice au mimat, aşa cum am spus, că vor să taie aceste pensii speciale. La nivel declarativ au suţinut sus şi tare, însă mincinos că vor să le elimine, dar de fapt au formulat legi care aveau scăpări de formă, vicii de formă, din cauza cărora legile respective să fie respinse de Curtea Constituţională, iar pensiile speciale să fie în continuare încasate de privilegiaţi. Sau au venit cu o găselniţă legislativă, supraimpozitarea acestor pensii. Însă întreb: cum să fie o soluţie doar supraimpozitarea unor pensii care nu ar trebui să existe? Singura soluţie corectă, reparatorie din punct de vedere social, este eliminarea lor. Iar acest obiectiv, repet, este unul dintre obiectivele principale ale PMP”, a declarat Dragoş Chitic.

Bogdan Gavrilescu, candidat al PMP Neamţ pentru Camera Deputaţilor, a întărit şi el că eliminarea pensiilor speciale, excepţie făcând cel ale militarilor, reprezintă un obiectiv asumat al partidului din care face parte. “Vom elimina pensiile speciale. Pentru că aşa este corect şi pentru că, pe bună dreptate, asta îşi doresc oamenii simpli. Ce-i face pe unii, hai să-i nominalizăm pe parlamentari, mai speciali decât cei în faţa cărora merg să le ceară votul, simpli cetăţeni? Nimic. Şi atunci de ce primii să beneficieze de pensii speciale? Nu există niciun motiv, moral, etic, social, cum vreţi dumneavoastră. E o nedreptate şi ea trebuie reparată. După cum am mai spus, PMP îşi propune să repare astfel de nedreptăţi, PMP îşi propune să transpună în practică ceea ce oamenii simpli îţi doresc: simpli cetăţeni au spus că vor Parlament unicameral şi cu doar 300 de membri, şi noi asta ne propunem, au spus că vor alegeri pentru primari şi preşedinţi de CJ în două tururi şi noi asta ne propunem, au spus că aceste pensii speciale trebuie să dispară şi noi asta ne propunem. Şi, odată ajunşi în Parlament, asta vom face”.

Citește știrea
4 comentarii

4 Comments

 1. Cristian

  10 noiembrie 2020 at 3:48 PM

  Numai populism si lipsa de competenta! Toate partidele ati „defilat” cu anularea pensiilor speciale si nu s-a intamplat nimic! Nu va mai credem! Cautati sa ne mintiti cu altceva mai credibil…,

 2. FLORIN

  10 noiembrie 2020 at 6:47 PM

  Sa speram ca si PMP-ul va dispare la urmatoarele alegeri bineinteles impreuna cu purtatorii de pensii speciale si de serviciu pentru ca ne-am suparat de hoti si analfabeti.

  Poate ne ajuta si COVID-ul la capitolul asta.

 3. V.Vasile

  10 noiembrie 2020 at 7:18 PM

  Pudra si gogosi, abureala 100% ! Cati dintre voi, ati pus umarul la taieri de salarii si inchiderea a multor spitale ?
  In legatura cu pensiile speciale, raul este facut iar cei ce trebuie sa repare aceasta mare nedreptate, beneficiaza de astfel de ,,speciale,,Toti cei ce trambiteaza ca vor sa anuleze astfel de pomeni , sunt beneficiari asa ca sa renunte ei , altfe ipocrizia este asociata cu nesimtirea….

 4. Mihai

  13 noiembrie 2020 at 8:44 AM

  Ipocrizie, ipocrizie, ipocrizie…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Noua „ordine” din Prefectura Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la Neamț vor funcționa două posturi de subprefect, care revin, politic, Alianței USR-PLUS ■ George Lazăr va ocupa, în continuare, postul de prefect din partea PNL ■ prefectul și subprefecții devin demnitari ■ se înființează și un post de secretar general ■

Prefectura Neamț a înaintat în cursul zilei de vineri, 26 februarie, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici și la Ministerul Administrației și Internelor schema de reorganizare, în conformitate cu prevederile unui proiect de Hotărîre de Guvern, aflat în transparență decizională pe site-ul Ministerului de Interne.

În baza acestui act normativ se trece la reașezarea celor 43 de posturi din instituție, deja ocupate, la care se adaugă 5 posturi vacante, blocate. În principal noua organigramă va avea și cel puțin două posturi noi: e vorba de un nou subprefect și de un secretar general.

Ca element de noutate, prefectul și cei doi subprefecți devin demnitari și nu vor mai fi înalți funcționari publici, ca pînă acum. Noua reorganizare înlătură ipocrizia politică actuală, conform căreia, deși erau numiți de formațiunile politice aflate la guvernare, prefectul și subprefectul erau considerați apolitici.

”E vorba de o modificare de structură a prefecturilor din întreaga țară. În cursul zilei de vineri, 26 februarie am trimis la București, pentru viza de legalitate, la Agenția Funcționarilor Publici și la Ministerul Afacerilor Interne, spre aprobare, noua organigramă. Ca noutate apare în noua organigramă un al doilea post de subprefect. Ca urmare a prevederilor unei Hotărîri de Guvern din mai-iunie 2020 se înființează și un post de secretar general, cu rol de contrasemnare a ordinelor de prefect.

Posturile de prefect și subprefect devin posturi de demnitari și nu de înalți funcționari publici, ca pînă acum. În rest, nu se modifică structura de personal existentă în actuala organigramă. La Neamț nu am găsit oportună reînființarea Oficiului Prefectural, care a funcționat la Roman, în perioada anilor 2000-2009, serviciu care avea rolul de a prelua petițiile cetățenilor din cele 28 de comune ale zonei metropolitane”, a precizat, pentru ”Monitorul”, prefectul George Lazăr.

La ora actuală în Prefectura Neamț sînt ocupate 43 de posturi și sînt vacante alte cinci, care, în conformitate cu prevederile unei hotărâri de guver,n sînt blocate, din cauza restricțiilor economice pandemice, ce nu mai permit angajarea de personal în instituțiile bugetare, pînă la noi decizii.

Prefectul George Lazăr a mai declarat că în conformitate cu algoritmul politic, la Neamț, postul de prefect va rămîne PNL-ului și cele de subprefect vor fi ale Alianței USR-PLUS.

Citește știrea

Actualitate

Vine primăvara! Cum va fi vremea zilele viitoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice peste media perioadei ■ ceva mai rece va fi în week-end, cînd sînt aşteptate şi precipitaţii ■ arareori vor mai fi valori termice nocturne negative ■

Vremea e schimbătoare şi după ce vreo două săptămîni ne-a chinuit gerul s-a încălzit nesperat de mult. A reapărut soarele, astfel că cea mai călduroasă zi din ultima perioadă de timp a fost cea de ieri, dar tot aşa vor sta lucrurile şi astăzi.

Va fi o scurtă sincopă în week-end, cînd temperaturile scad cu vreo 10 grade, fiind anunţate şi ploi. Mai apoi, săptămîna viitoare, la început de Mărţişor, se încălzeşte din nou şi sînt anunţate valori termice diurne de pînă la 13 grade. Minimele nocturne vor fi pe la limita îngheţului şi vor fi cuprinse săptămîna viitoare între -1 şi cel mult 3 grade.

Pînă atunci trebuie spus că ziua de ieri, 25 februarie, a fost spectaculoasă din punct de vedere termic, iar la ora 13:00 termometrele indicau 16 grade la Piatra Neamţ şi Tîrgu Neamţ, cu promisiunea unei maxime diurne de 18 grade, în timp ce la Roman erau 15 grade.

Cel mai rece era în vîrf de munte, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca, unde erau 5 grade. Doar acolo mai este zăpadă, un strat consistent de 54 de centimetri. O vorbă din popor spune că nu vine primăvara decît atunci cînd nu mai este zăpadă pe munte, deci nu e cazul să ne amăgim. Cam la fel va fi vremea şi azi, 26 februarie, cînd se anunţă cer degajat şi o maximă de 18 grade, în timp ce peste noapte mercurul din termometre se opreşte la 4 grade. Sîmbătă, 27 februarie, se răceşte brusc, cu vreo 10 grade, iar în cel mai cald moment al zilei nu vor fi mai mult de 8 grade.

Simultan, se adună norii şi sînt aşteptate ploi. Minima scade la 2 grade. Duminică, 28 februarie, se face şi mai rece şi chiar dacă vedem soarele, nu vor fi mai mult de 6 grade. Peste noapte vor fi temperaturi la limita îngheţului. Prima zi a lui Mărţişor, luni 1 martie, va fi urîtă, cu cer acoperit, ploaie şi cel mult 5 grade. Valorile termice se dublează marţi, 2 martie, cînd reapare soarele şi se vor înregistra 10 grade. Cu toate acestea, urmează cea mai rece noapte cu o minimă negativă, de -1 grad.

Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare pare a fi cea de miercuri, 3 martie, cînd vor fi 13 grade, iar dacă meteorologii nu dau greş şi joi, 4 martie, va fi bine la o maximă de 12 grade. Minima nocturnă mai creşte niţel şi ajunge la valori pozitive, dar modeste, 2 grade. Cer variabil cu soare este anunţat şi pentru vineri, 5 martie, dar valorile termice intră în declin, astfel că la amiază vor fi numai 10 grade.

Noaptea aduce o minimă de 3 grade, cu plus. Se readună norii pe parcursul zilei de sîmbătă, 6 martie, dar nu vor fi şi precipitaţii. Maxima diurnă va fi de 9 grade, iar minima nocturnă se opreşte la 1 grad. Fix pe acelaşi model va fi şi ziua de duminică, 7 martie.

Citește știrea

Actualitate

Maşină parcată în scările unei firme de un şofer aproape în comă alcoolică

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un şofer în pragul comei alcoolice, cu o alcoolemie de 2 la mie, nu şi-a mai putut stăpîni maşina şi s-a oprit în treptele unei firme. S-a întîmplat pe 25 februarie 2021, cînd poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost solicitaţi să intervină la un eveniment rutier produs pe o stradă din municipi soldat, din fericire, doar cu pagube materiale.

În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii a reieşit că, în timp ce un bărbat de 38 de ani, din Roman, conducea un autoturism pe strada Cuza Vodă, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă, intrînd în coliziune cu scările de acces ale unei societăţi comerciale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicînd amploarea beţiei, o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De menţionat e faptul că această valoare se dublează în sînge, drept pentru care şoferul a fost condus la spital, unde i s- au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Poliţiştii i-au săltat carnetul de conducere şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Citește știrea

Trending