Contactează-ne

Actualitate

PENIBIL – Arsene o ţine langa cu milionul de euro pentru podul de pontoane. Localnicii protestează

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ şeful CJ este contrazis de un răspuns oficial al Ministerului Apărării ■ tot Arsene susţine că s-ar ocoli doar 2 kilometri după prăbuşirea podului de la Luţca ■ contrazis cu probe de consilierii judeţeni, a admis că “se poate (mai mulţi kilometri n.r.) dacă înconjori aşa” ■

Ionel Arsene a dat dovadă că nu înţelege nimic din ce s-a întâmplat cu prăbuşirea podului de la Luţca şi nici din ce se întâmplă după. Sau se face că nu înţelege, pentru că, dacă ar da semne că înţelege care este rolul jucat de el în această nenorocire, ar trebui să-şi ceară singur demisia.

Aşa ar putea fi rezumat “discursul” lamentabil susţinut la finalul şedinţei de CJ de joi, 14 iulie, ca răspuns la interpelările consilierilor judeţeni de la PNL şi USR pe subiectul podului de la Luţca, a podului de pontoane pe care ar putea să îl facă Armata şi care ar scuti oamenii din zonă de ocoluri care îi costă bani şi timp. Oameni care, e drept încă în număr mic, par a înţelege că sunt victime ale nepăsării şi hoţiei şi încep să se revolte.

Dar să revenim la zicerile domnului preşedinte. Mai întâi a încercat să o dea după cireşul politic, arătând cu degetul spre adversarii politici care n-ar fi văruit în viaţa lor niciun hulton. Cum nimeni nu înţelegea ce are podul de pontoane cu văruitul cireşilor, a încercat să acrediteze ideea că el a crezut că premierul Ciucă va face podul pe banii “lui”, nu pe ai nemţenilor. Câtă naivitate, aproape feciorelnică. De parcă domnul preşedinte n-ar şti că banii “lui” Ciucă sunt tot banii amărâţilor de cetăţeni cocârjaţi de taxe şi impozite. Aşa cum au fost şi cele opt milioane cu care a spoit podul care s-a prăbuşit după câteva luni sub greutatea spoielii.

Luat la întrebări mai aplicat, cum e cu suma de un milion de euro pe care a susţinut că i-ar fi cerut-o Armata pentru podul de pontoane (250.000 de euro amplasarea, 750.000 de euro mentenanţă) a cam băgat-o pe mânecă. Mai ales că MaPN a răspuns oficial recent la întrebările Mesagerului de Neamţ pe această temă afirmând clar: „Valoarea estimativă a investiției, rezultată din normative, calculată pentru afluire și defluire, instalare și dezinstalare și o lună de exploatare, a fost de 890.000 lei”.

Adică mult sub cei 250.000 de euro vânturaţi de domnul preşedinte. Care n-a fost în stare să aducă nicio probă, scrisă sau de altă natură, în sprijinul sumei vânturate public, decât afirmaţia că aşa i-a spus lui cineva de la Armată. Probabil de la Armata Salvării, că aşa inocenţă din partea unui preşedinte de CJ n-am mai întâlnit.

Să te apuci să faci publice nişte cifre doar după o discuţie cu “cineva” sau poate “Cineva” de la Armată… Fără să ceri o ofertă… Păi cum rămâne cu Fapte, nu vorbe? Acum doar pe vorbe…

Şi cu înconjurul pe care trebuie să-l facă amărâţii de cetăţeni după prăbuşirea podului s-a cam încurcat domnul preşedinte. A susţinut sus şi tare că s-ar înconjura doar doi kilometri, ba, la un moment dat, în focul discuţiei, a “sublicitat” chiar la un kilometru.

Degeaba i-au spus mai mulţi consilieri că se înconjoară şapte, opt, ba chiar peste 10 kilometri, că el tot pe a lui a ţinut-o. Abia pe final, conştientizând probabil că e în situaţia celui căruia toţi îi spun că e… beat – vorbă populară – a admis că “se poate (mai mulţi kilometri n.r.) dacă se înconjoară aşa”. Aşa cum domn preşedinte, că noi nu ştim decât un singur mod de a în(con)jura?

În final, ca să fie mascarada completă, domnul preşedinte a dat-o în vorbe de duh. De genul “niciodată n-am pretins că sunt perfect” şi, bomboana pe colivă, “numai cine nu munceşte, nu greşeşte”. Dacă mai zicea şi că “am furat, dar am şi făcut” zău că îl votam la viitoarele alegeri.

În rest, ca să înţelegem de ce plăteşte el fără vină pentru ceea ce s-a întâmplat la Luţca, ne-a mai spus domnul preşedinte că “el nu este inginer constructor” – caşcheta era clar doar de recuzită electorală – şi “eu am spus ce mi-au spus specialiştii” ca să justifice cum ne dădea dânsul asigurări că podul va ţine zeci de ani de acum înainte.

Dar… n-a fost să fie. Podul a căzut, banii s-au dus… iar pe ăla de pontoane să-l facă premierul după ce va vopsi vreun hulton pe la Neamţ, că domn preşedinte nu mai are bani decât de porţi la intrările în judeţ. Am zis. De fapt nu noi, ci domn preşedinte.

 

FOTO: Poz(n)a e din vremea în care domnul preşedinte se visa întâiul contructor al judeţului

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Prefectul de Neamţ ameninţă cu judecata liderii PNL

Știre publicată în urmă cu

în data de

Prefectul de Neamţ, Adrian Niţă, spune că îi va da în judecată pe liderii liberalilor nemţeni, după ce aceştia au făcut public un comunicat de presă în legătură cu lucrările efectuate pe podul de pe drumul naţional DN2, la intrarea în municipiul Roman.

Prefectul s-a declarat deranjat de “minciunile și calomniile pe care semnatarii acestui comunicat le-au făcut la adresa mea” şi face precizarea că “îi voi chema în judecată pentru a răspunde civil pentru prejudiciul de imagine pe care mi l-au produs”.

El mai spune şi care este motivul pentru care a luat această decizie: “Această decizie am luat-o deoarece nemțenii nu sunt datori să asiste la bălăcărelile publice proliferate de politicieni care nu s-au remarcat în activitatea lor politică și administrativă decât prin circ și comportament de mahala”.

În ceea ce priveşte starea şi evoluţia lucrărilor la pod, în comunicatul de presă emis de prefect se fac următoarele precizări:

“Reprezentanții DRPDP Iași ne-au comunicat că această activitate a fost contractată de o firmă specializată respectându-se procedurile legale. Operațiunea constă în demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea și realizarea găurilor, montarea rosturilor noi.

Din punct de vedere tehnic, lucrarea de înlocuire a unui rost de dilatație are termen de finalizare de cel puțin 5 zile/fir. Termenul nu poate fi devansat deoarece sunt folosite în procesul tehnologic betoane speciale cu termen strict de întărire și protecție. Având în vedere complexitatea operațiunii și instalațiile folosite, activitatea nu se poate desfășura pe timpul nopții, ci doar pe timpul zilei. Totodată, în procesul tehnologic există și pauze obligatorii în care nu pot fi executate alte operațiuni și nici nu se poate circula pe sectorul respectiv. Termenul contractual de finalizare a lucrării este sfârșitul lunii august a.c.

Se încearcă finalizarea lucrărilor într-un timp mai scurt, dar fără a fi afectate etapele tehnologice”.

Citește știrea

Actualitate

Calvarul va mai dura. Cozi de kilometri pe E-85, din cauza lucrărilor de la podul de Horia

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ neexistînd rută alternativă, cozile de maşini se întind pe 6-7 kilometri în ambele sensuri ■ problema descongestionării traficului nu are soluţie ■ lucrările ar trebui să fie terminate la finalul lunii august ■

Direcţia Regională de Drumuri Iaşi a început reparaţii la mai multe poduri din raza sa de responsabilitate, printre acestea numărîndu- se şi lucrarea de la cel de Horia, care asigură accesul prin Roman, pe E-85, spre Suceava, Iaşi sau Bacău. Numai că, pe ambele sensuri, zilnic, aglomeraţia depăşeşte limitele normalului.

Se formează cozi de 6-7 kilometri pe ambele sensuri, lucru care irită la maxim conducătorii auto, sau pe cei care tranzitează zona, fiind în concediu. Florin Marius Sima, liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Pentinenciare, filiala Bacău, care face naveta, are de fiecare dată probleme, fiind nevoit să plece că cel puţin o oră înainte, pentru a nu întîrzia la serviciu.

„Traficul este îngreunat şi la modul glumeţ aş spune că ar trebui să se aducă un bac care să folosească la traversarea rîului Moldova. Fac naveta de la Roman la Bacău şi de la începutul lunii am mari probleme, pentru că trebuie să iau în calcul un timp suficient pentru a nu întîrzia la serviciu. Luni, 8 august, am stat în trafic 3 ore pentru a ajunge la Bacău, iar astăzi, cînd m-am întors de la Bacău am aşteptat două ore şi jumătate să intru în Roman.

Coada era pînă la Secuieni. În acest timp, la pod nu lucra nimeni. Vreo patru muncitori stăteau în staţia de benzină de la intrarea pe pod, la o cafea şi o ţigară. În coloană erau maşini cu numere din toate judeţele ţării şi foarte multe TIR-uri cu număr de Ucraina. Lumea e nervoasă, iese din maşină, înjură, dar nu are pe cine întreba ce se întîmplă, pentru că nu există cineva care să dirijeze traficul“, a declarat Florin Sima.

Purtătorul de cuvînt al DRDP Iaşi, Neculai Popovici, a declarat că lucrarea are ca termen de execuţie sfîrşitul lunii august: „Operaţiunea constă în demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea şi realizarea găurilor, montarea rosturilor noi. Din punct de vedere tehnic, lucrarea de înlocuire a unui rost de dilataţie are termen de finalizare de cel puţin 5 zile/fir.

Termenul nu poate fi devansat, deoarece sînt folosite în procesul tehnologic betoane speciale, cu timp strict de întărire şi protecţie. Avînd în vedere complexitatea operaţiunii şi instalaţiile folosite, activitatea nu se poate desfăşura pe timpul nopţii, ci doar ziua. Totodată, în procesul tehnologic există şi pauze obligatorii în care nu pot fi executate alte operaţiuni şi nici nu se poate circula pe sectorul respectiv. Termenul de finalizare a lucrării este sfârşitul lunii august“.

Poliţia Neamţ cunoaşte problema, dar nu are nici o pîrghie de rezolvare, ţinînd cont că nu există variantă ocolitoare. „În acest moment, valorile de trafic sînt foarte ridicate şi din cauza TIR-urilor din Ucraina, care transportă cereale spre Constanţa. Constructorul are un anumit termen de execuţie şi ne dorim respectarea lui.

Dacă lucrarea se prelungeşte, în septembrie începe şcoala şi traficului existent i se va adăuga cel specific transportului şcolar. E adevărat că nu există poliţişti care să dirijeze traficul, dar vorbind de situaţia complicată. Noi verificăm permanent valorile de trafic, pentru a nu exista incidente, dar nu ajută cu nimic“, a declarat Ramona Ciofu, purtător de cuvînt al Poliţiei Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

VIDEO: Turist din Iaşi, accidentat de o stâncă desprinsă din Chei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din judeţul Iaşi, a fost accidentat de o bucată de stâncă desprinsă dintr-un versant muntos din Bicaz-Chei.

“Astăzi, 10 august, în jurul orei 15.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați cu privire la faptul că, o bucată de stâncă din zona Bicaz-Chei s-a desprins, accidentând o persoană.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 34 de ani, din județul Iași, se afla împreună cu mai multe persoane în zona turistică Bicaz-Chei, ar fi fost accidentat de o bucată de stâncă desprinsă din versantul muntos.

Polițiștii efectuează verificări pentru a stabili, cu exactitate, cum s-a produs acest eveniment”, a declarat subinspector Ciofu Ramona, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Conform unor surse neoficiale, în momentul în care s-a produs nedoritul incident, bărbatul era cu soţia şi cei doi copii.

Vom reveni.

UPDATE: Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la spital. A fost solicitat un elicopter SMURD pentru a fi transportat la un spital din Iaşi.

UPDATE 2: Victima a suferit traumatisme la nivelul capului și se află într-o stare gravă – sursa ISU Neamţ

FOTO: generica

Citește știrea
AdvertisementTrending