Contactează-ne

Actualitate

Pe politicieni i-a lovit strechea electorală: Şi-au amintit de ţărani

Știre publicată în urmă cu

în data de

În mod normal nu aş fi scris acest text. Dar cum trăim vremuri anormale, pandemice, îl scriu. De când s-a anunţat că vor fi închise pieţele şi oboarele care funcţionează în spaţii închise, pe politicieni i-a lovit strechea. Aia electorală. I-a apucat brusc grija de ţăranii (producătorii locali în limbajul de lemn şi mincinos al politicienilor) care nu vor mai avea unde îşi vinde produsele obţinute cu trudă, cu multe crăpături în palme.

Şi au inundat politicienii Facebook-ul cu mesaje, lacrimi de crocodil, în care spun ei cât de tare îi doare (în cot?!) că săracii ţărani vor rămâne cu marfa nevândută şi fără nicio şansă de a mai câştiga un bănuţ care să le permită să supravieţuiască.

Zău măi politrucilor, scuzaţi stimaţi domni politicieni, v-aţi amintit de ţărani şi de grijile lor? Hai aşa, chiar în campanie? Nu vă întreb de câte ori i-aţi făcut ţărani, peiorativ, pe amărâţii care îşi câştigă pâinea cea de toate zilele, de cele mai multe ori neagră, murdărindu-şi unghiile cu pământ în timp ce voi mâncaţi cozonac cu unghii pilite şi curăţate pe la manichiurişti în vogă pe care îi plăteaţi din pensiile sau veniturile speciale pe care vi le plăteau tot ţăranii. Şi vă consideraţi domni. Iar la ţărani v-aţi uitat şi vă uitaţi cu dezgust, pe care încercaţi să îl disimulaţi doar când mergeţi în campanie în faţa lor pentru a-i mai păcăli odată să vă dea voturile. Ca să vă menţineţi încă patru ani cozonacul şi unghiile pilite.

Unde aţi fost măi PSD, măi PNL, măi PMP, măi USR măi… politrucilor indiferent sub ce spoială politică v-aţi mai ascuns acum, cu matracucile şi anafalbeţii voştri, în toţi anii în care aţi guvernat şi în care ţăranii pe care îi plângeţi acum au ajuns la sapă de lemn pentru că nu aţi mişcat un deget pentru a-i ajuta să trăiască decent? În care aţi permis, un mic exemplu, ca ţăranul român să primească cele mai mici subvenţii din UE, şi cel mai târziu, şi aţi râs mârşav când pierdea lupta, cum altfel, cu produsele importate de la producătorii din alte ţări?

Unde aţi fost măi politrucilor când poliţia voastră locală, poliţia voastră naţională, fiscul vostru fugăreau băbuţele din piaţă care vindeau două legături de pătrunjel şi una de mărar şi anunţau că au dat de pământ cu evaziunea când prindeau câte un amărât care vindea două kile de ghebe pe un trotuar lângă o piaţă în care nu avea loc de samsarii care cotizau la voi şi în care piaţă erau nişte chirii la tarabe pe care un amărât de ţăran nu avea de unde să le plătească? Nu vă umfla plânsul atunci? Nu vi se înroşeau ochii de lacrimi mincinoase, ca acum, în campanie, când aţi “descoperit” brusc că vă pasă de ţărani? Poate, poate, mai luaţi nişte voturi cu schelălăiala voastră ipocrită.

Unde eraţi măi politrucilor când aţi lăsat să fie furat, distrus, sistemul de irigaţii şi vândut la fier vechi? Nu lăcrimaţi când un amărât de sistem antigrindină, cumpărat pe bani mulţi, nu era funcţional pentru că… nu s-a mai găsit nişte mărunţiş pentru nişte amărâte de rachete care să fugărească grindina şi să aducă nişte ploaie pe vreme de secetă?

Nu răspundeţi voi? Vă spun eu unde eraţi şi unde sunteţi? Eraţi la mall măi… dragilor, eraţi la supermarket, şi alegeaţi cu unghiuţele voastre îngrijite produse importate din alte ţări. Vă durea în fund, unde v-a durut mereu şi vă doare şi acum, de ţăranul român, ăla amărât şi cu ţărână sub unghii. Şi pupaţi, şi atunci şi acum, poala multinaţionalelor care v-au ţinut şi vă ţin în lesă şi vă mai aruncă din când în când câte un os de ros.

Aşa că miorlăiala voastră ipocrită cum că vă pasă de ţăranul român acum când nu mai are unde îşi vinde produsele nu păcăleşte pe nimeni. Auzi PSD, ciumă roşie, care ai majoritate în Parlament, dar ţii la guvernare PNL, lepră galbenă? Chiar credeţi că mai păcăliţi pe cineva? Mi-e jenă mie de ruşinea voastră.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Cristian

    8 noiembrie 2020 at 10:37 AM

    Din pacate, asa este: la guvernare sunt niste incompetenti! N-au luat la timp masurile ce se impuneau, acum sistemul sanitar e in colaps iar ei sunt disperati ca pierd din electorat. Pierd din electoratul lor, al PNL-ului; o parte din PNL-sti vor vota USR-ul crezand ca e o solutie viabila. Nici USR-ul nu e o solutie, pt. ca nu sunt profesionisti, n-au pregatirea necesara si nici competenta de a face ceva bun in aceasta tara; sunt tineri care si-au trecut partidul pe, PERSOANA FIZICA, trecandu-se primii pe listele electorale; vor sa prinda si ei o bucatica de „os”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Zilele Orașului Piatra-Neamț 2021 Piatra Fest și Piatra Food Fest

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primăria Municipiului Piatra-Neamț organizează în perioada 23-27 iunie 2021 evenimentul „Piatra Fest”, prilejuit de Zilele Orașului Piatra-Neamț. Pe parcursul celor cinci zile de sărbătoare vor avea loc manifestări cultural-artistice, concerte, un festival gastronomic și evenimente religioase dedicate sărbătorii Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, patronul spiritual al orașului. Festivalul gastronomic Piatra Food Fest se va desfășura în Piața Ștefan cel Mare, zona din fața Parcului  Central, ce va fi transformată în acea perioadă în pietonal, iar spectacolele la scenă vor fi organizate în Piața Curtea Domnească.

Duminică, pe scena de la Curtea Domnească va avea loc Gala Generațiilor, eveniment în cadrul cărora vor fi premiați șefii de promoție din anii terminali de la unitățile de învățământ din municipiu, dar și cuplurile care în acest an au împlinit 50 de ani de la căsătorie.

Toate manifestările se vor organiza cu respectarea măsurilor de prevenire Covid în vigoare.

Pregătim  programul detaliat al evenimentului și vom face publice toate detaliile în zilele următoare!

Citește știrea

Actualitate

Se încălzeşte spectaculos!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice de 30 de grade ■ din a doua parte a săptămînii viitoare se mai răcoreşte ■ vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate atmosferică ■

Ultima decadă a lunii iunie aduce o apreciere considerabilă a reistrului termic, iar meteorologii anunţă valori de pînă la 30 de grade. Acest lucru se va întîmpla pînă la mijlocul săptămînii viitoare, iar în a doua parte a intervalului se mai răcoreşte niţel. Acelaşi trend îl cunosc şi valorile termice nocturne.

Vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate şi va ploua, cam în fiecare zi, cel puţin pînă la final de Cireşar, conform prognozei. Pînă atunci, trebuie spus că toată ţara, inclusiv judeţul Neamţ, este sub o informare meteo de vreme rea, ce intră în vigoare de azi, 18 iunie, de la ora 12:00 şi expiră pe 20 iunie, la ora 22:00, anunţîndu-se cantităţi de apă însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată.

„În sudul, estul şi centrul ţării va ploua abundent şi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25-50 l/mp“, conform ANM. Şi ziua de azi, 18 iunie, va fi plăcută din punct de vedere termic şi ne vom bucura de o maximă de 24 de grade, dar nu scăpăm de furtuni. Noaptea va fi cea mai caldă din ultimul timp, iar minima va fi de 18 grade. Furtuni vor avea loc şi sîmbătă, 19 iunie, cînd sînt prognozate numai 19 grade.

Peste noapte mercurul din termometre ajunge la 17 grade. Duminică, 20 iunie, vor fi 24 de grade, însă nu scăpăm de instabilitate, furtuni cu toată suita de fenomene caracteristice, vînt, descărcări electrice şi poate grindină. Aprecierea regimului termic începe de luni, 21 iunie, iar meteorologii dau asigurări că în zona noastră mercurul din termometre saltă la 28 de grade, în timp ce minima nocturnă va fi de 17 grade.

Sînt posibile furtuni atît luni, cît şi marţi, 22 iunie, cînd va fi cea mai caldă zi din acest sezon şi vom avea parte de valori estivale de pînă la 30 de grade. Regimul termic diurn îl va influenţa şi pe cel nocturn, astfel că minima va fi de 18 grade. Miercuri, 23 iunie, va fi la fel de cald şi se vor înregistra 30 de grade, dar din nou vor fi furtuni. Urmează cea mai caldă noapte din vara aceasta şi minima se opreşte la valoarea de 21 de grade. Din a doua parte a intervalului se mai răcoreşte, iar joi, 24 iunie, vor fi doar 25 de grade, cu furtuni după amiază.

Noaptea aduce temperaturi în scădere, 19 grade. Vineri, 25 iunie, cerul va fi degajat în prima parte, apoi după amiază vin ploi consistente. Maxima diurnă nu trece de 26 de grade, iar minima nocturnă va fi de 20 de grade. Week-end-ul viitor, în perioada 26 – 27 iunie, vor fi temperaturi diurne de 25 de grade, cu furtunile de rigoare, iar peste noapte se vor înregistra 18 grade.

Citește știrea

Actualitate

Pene de curent, furnizorul taxat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în cazul întreruperior neanunţate, furnizorul poate acorda despăgubiri ■ apelurile clienţilor trebuie preluate mai repede de reprezentanţii firmelor de distribuţie ■ în caz contrar, amenzile pot ajunge la 200.000 lei ■

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energieie a stabilit că de acum înainte furnizorii îşi vor despăgubi clienţii în cazul întreruperilor care nu au fost anunţate. Cele scurte, între 3 secunde şi 3 minute, au fost incluse în categoria întreruperilor care se monitorizează şi pentru care operatorii de distribuţie sînt obligaţi să acorde compensaţii la depăşirea numărului maxim stabilit prin standard.

Pentru fiecare astfel de depăşire operatorii de distribuţie vor acorda compensaţii tuturor utilizatorilor afectaţi, astfel: înalta tensiune: 300 lei peste 10 întreruperi pe an; medie tensiune: 10 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă; joasa tensiune: 5 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă. Impactul acestei măsuri este unul pozitiv pentru utilizatori deoarece includerea monitorizării întreruperilor scurte şi prevederea acordării de compensaţii utilizatorilor la depăşirea numărului maxim stabilit de standard, contribuie la obligarea operatorului de a lua măsuri rapide şi eficiente pentru remedierea disfuncţionalităţilor care în prezent se manifestă în diferite zone de reţea de joasă tensiune şi care pot provoca deprecierea echipamentelor electrocasnice, precum şi generarea de disconfort clienţilor.

O altă noutate constă în aceea că apelurile efectuate de clienţi către furnizorul de energie electrică, trebuie preluate de acesta din urmă într-un timp mai scurt. Astfel, au fost stabilite intervale privind preluarea apelurilor telefonice efectuate de utilizatorii reţelei prin centrele de telefonie gestionate de operatorii de distribuţie, şi anume: maximum 30 de secunde de la iniţierea apelului de către utilizator pînă la preluarea acestuia, fără intervenţia operatorului uman; maximum 180 de secunde de la preluarea apelului pentru posibilitatea utilizatorului de a selecta opţiunea de a transfera apelul la un operator uman; maximum 20 de minute de la preluarea apelului pentru începerea convorbirii utilizatorului cu un operator uman.

Prin această măsură se urmăreşte îmbunătăţirea comunicarii între utilizator şi operatorul de distribuţie astfel încît evenimentele semnalate de utilizatori să poată fi preluate cît mai rapid în scopul remedierii, precum şi reducerea timpilor de aşteptare în beneficiul utilizatorilor. „Deşi numărul de apeluri telefonice pentru care nu sînt respectate intervalele de timp menţionate anterior este doar monitorizat, nerespectarea acestor valori poate fi sancţionată conform prevederilor Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, aplicabile în situaţia nerespectării de către operatorul de distribuţie a prevederilor standardului de performanţă cu amendă de la 10.000 lei pînă la 200.000 lei“, conform ANRE.

Pentru nerespectarea indicatorilor de performanţă privind calitatea curbei de tensiune operatorul e obligat să acorde compensaţii, după cum urmează: pentru persoane juridice: 270 lei, la 110 kV, respectiv 130 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare; pentru persoane fizice: 270 lei 110kV, respectiv 70 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare.

Racordarea unui client trebuie să se realizeze în maxim 90 zile, în cazul clienţilor casnici şi finali noncasnici ale căror locuri de consum sînt alimentate prin instalaţii de racordare cu lungimi de pînă la 2.500 metri. Cuantumul compensaţiei cuvenite în această situaţie este de 100 lei. ANRE a reglementat şi un calendar de implementare a unor echipamente cu rol de monitorizare a continuităţii în alimentarea cu energie electrică şi a calităţii tehnice a energiei electrice. Pînă la finele anului 2026, România trebuie să aibă capacitatea de monitorizare a tuturor staţiilor electrice.

Citește știrea

Trending