Contactează-ne

Actualitate

Pe politicieni i-a lovit strechea electorală: Şi-au amintit de ţărani

Știre publicată în urmă cu

în data de

În mod normal nu aş fi scris acest text. Dar cum trăim vremuri anormale, pandemice, îl scriu. De când s-a anunţat că vor fi închise pieţele şi oboarele care funcţionează în spaţii închise, pe politicieni i-a lovit strechea. Aia electorală. I-a apucat brusc grija de ţăranii (producătorii locali în limbajul de lemn şi mincinos al politicienilor) care nu vor mai avea unde îşi vinde produsele obţinute cu trudă, cu multe crăpături în palme.

Şi au inundat politicienii Facebook-ul cu mesaje, lacrimi de crocodil, în care spun ei cât de tare îi doare (în cot?!) că săracii ţărani vor rămâne cu marfa nevândută şi fără nicio şansă de a mai câştiga un bănuţ care să le permită să supravieţuiască.

Zău măi politrucilor, scuzaţi stimaţi domni politicieni, v-aţi amintit de ţărani şi de grijile lor? Hai aşa, chiar în campanie? Nu vă întreb de câte ori i-aţi făcut ţărani, peiorativ, pe amărâţii care îşi câştigă pâinea cea de toate zilele, de cele mai multe ori neagră, murdărindu-şi unghiile cu pământ în timp ce voi mâncaţi cozonac cu unghii pilite şi curăţate pe la manichiurişti în vogă pe care îi plăteaţi din pensiile sau veniturile speciale pe care vi le plăteau tot ţăranii. Şi vă consideraţi domni. Iar la ţărani v-aţi uitat şi vă uitaţi cu dezgust, pe care încercaţi să îl disimulaţi doar când mergeţi în campanie în faţa lor pentru a-i mai păcăli odată să vă dea voturile. Ca să vă menţineţi încă patru ani cozonacul şi unghiile pilite.

Unde aţi fost măi PSD, măi PNL, măi PMP, măi USR măi… politrucilor indiferent sub ce spoială politică v-aţi mai ascuns acum, cu matracucile şi anafalbeţii voştri, în toţi anii în care aţi guvernat şi în care ţăranii pe care îi plângeţi acum au ajuns la sapă de lemn pentru că nu aţi mişcat un deget pentru a-i ajuta să trăiască decent? În care aţi permis, un mic exemplu, ca ţăranul român să primească cele mai mici subvenţii din UE, şi cel mai târziu, şi aţi râs mârşav când pierdea lupta, cum altfel, cu produsele importate de la producătorii din alte ţări?

Unde aţi fost măi politrucilor când poliţia voastră locală, poliţia voastră naţională, fiscul vostru fugăreau băbuţele din piaţă care vindeau două legături de pătrunjel şi una de mărar şi anunţau că au dat de pământ cu evaziunea când prindeau câte un amărât care vindea două kile de ghebe pe un trotuar lângă o piaţă în care nu avea loc de samsarii care cotizau la voi şi în care piaţă erau nişte chirii la tarabe pe care un amărât de ţăran nu avea de unde să le plătească? Nu vă umfla plânsul atunci? Nu vi se înroşeau ochii de lacrimi mincinoase, ca acum, în campanie, când aţi “descoperit” brusc că vă pasă de ţărani? Poate, poate, mai luaţi nişte voturi cu schelălăiala voastră ipocrită.

Unde eraţi măi politrucilor când aţi lăsat să fie furat, distrus, sistemul de irigaţii şi vândut la fier vechi? Nu lăcrimaţi când un amărât de sistem antigrindină, cumpărat pe bani mulţi, nu era funcţional pentru că… nu s-a mai găsit nişte mărunţiş pentru nişte amărâte de rachete care să fugărească grindina şi să aducă nişte ploaie pe vreme de secetă?

Nu răspundeţi voi? Vă spun eu unde eraţi şi unde sunteţi? Eraţi la mall măi… dragilor, eraţi la supermarket, şi alegeaţi cu unghiuţele voastre îngrijite produse importate din alte ţări. Vă durea în fund, unde v-a durut mereu şi vă doare şi acum, de ţăranul român, ăla amărât şi cu ţărână sub unghii. Şi pupaţi, şi atunci şi acum, poala multinaţionalelor care v-au ţinut şi vă ţin în lesă şi vă mai aruncă din când în când câte un os de ros.

Aşa că miorlăiala voastră ipocrită cum că vă pasă de ţăranul român acum când nu mai are unde îşi vinde produsele nu păcăleşte pe nimeni. Auzi PSD, ciumă roşie, care ai majoritate în Parlament, dar ţii la guvernare PNL, lepră galbenă? Chiar credeţi că mai păcăliţi pe cineva? Mi-e jenă mie de ruşinea voastră.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Cristian

    8 noiembrie 2020 at 10:37 AM

    Din pacate, asa este: la guvernare sunt niste incompetenti! N-au luat la timp masurile ce se impuneau, acum sistemul sanitar e in colaps iar ei sunt disperati ca pierd din electorat. Pierd din electoratul lor, al PNL-ului; o parte din PNL-sti vor vota USR-ul crezand ca e o solutie viabila. Nici USR-ul nu e o solutie, pt. ca nu sunt profesionisti, n-au pregatirea necesara si nici competenta de a face ceva bun in aceasta tara; sunt tineri care si-au trecut partidul pe, PERSOANA FIZICA, trecandu-se primii pe listele electorale; vor sa prinda si ei o bucatica de „os”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Noua „ordine” din Prefectura Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la Neamț vor funcționa două posturi de subprefect, care revin, politic, Alianței USR-PLUS ■ George Lazăr va ocupa, în continuare, postul de prefect din partea PNL ■ prefectul și subprefecții devin demnitari ■ se înființează și un post de secretar general ■

Prefectura Neamț a înaintat în cursul zilei de vineri, 26 februarie, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici și la Ministerul Administrației și Internelor schema de reorganizare, în conformitate cu prevederile unui proiect de Hotărîre de Guvern, aflat în transparență decizională pe site-ul Ministerului de Interne.

În baza acestui act normativ se trece la reașezarea celor 43 de posturi din instituție, deja ocupate, la care se adaugă 5 posturi vacante, blocate. În principal noua organigramă va avea și cel puțin două posturi noi: e vorba de un nou subprefect și de un secretar general.

Ca element de noutate, prefectul și cei doi subprefecți devin demnitari și nu vor mai fi înalți funcționari publici, ca pînă acum. Noua reorganizare înlătură ipocrizia politică actuală, conform căreia, deși erau numiți de formațiunile politice aflate la guvernare, prefectul și subprefectul erau considerați apolitici.

”E vorba de o modificare de structură a prefecturilor din întreaga țară. În cursul zilei de vineri, 26 februarie am trimis la București, pentru viza de legalitate, la Agenția Funcționarilor Publici și la Ministerul Afacerilor Interne, spre aprobare, noua organigramă. Ca noutate apare în noua organigramă un al doilea post de subprefect. Ca urmare a prevederilor unei Hotărîri de Guvern din mai-iunie 2020 se înființează și un post de secretar general, cu rol de contrasemnare a ordinelor de prefect.

Posturile de prefect și subprefect devin posturi de demnitari și nu de înalți funcționari publici, ca pînă acum. În rest, nu se modifică structura de personal existentă în actuala organigramă. La Neamț nu am găsit oportună reînființarea Oficiului Prefectural, care a funcționat la Roman, în perioada anilor 2000-2009, serviciu care avea rolul de a prelua petițiile cetățenilor din cele 28 de comune ale zonei metropolitane”, a precizat, pentru ”Monitorul”, prefectul George Lazăr.

La ora actuală în Prefectura Neamț sînt ocupate 43 de posturi și sînt vacante alte cinci, care, în conformitate cu prevederile unei hotărâri de guver,n sînt blocate, din cauza restricțiilor economice pandemice, ce nu mai permit angajarea de personal în instituțiile bugetare, pînă la noi decizii.

Prefectul George Lazăr a mai declarat că în conformitate cu algoritmul politic, la Neamț, postul de prefect va rămîne PNL-ului și cele de subprefect vor fi ale Alianței USR-PLUS.

Citește știrea

Actualitate

Vine primăvara! Cum va fi vremea zilele viitoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice peste media perioadei ■ ceva mai rece va fi în week-end, cînd sînt aşteptate şi precipitaţii ■ arareori vor mai fi valori termice nocturne negative ■

Vremea e schimbătoare şi după ce vreo două săptămîni ne-a chinuit gerul s-a încălzit nesperat de mult. A reapărut soarele, astfel că cea mai călduroasă zi din ultima perioadă de timp a fost cea de ieri, dar tot aşa vor sta lucrurile şi astăzi.

Va fi o scurtă sincopă în week-end, cînd temperaturile scad cu vreo 10 grade, fiind anunţate şi ploi. Mai apoi, săptămîna viitoare, la început de Mărţişor, se încălzeşte din nou şi sînt anunţate valori termice diurne de pînă la 13 grade. Minimele nocturne vor fi pe la limita îngheţului şi vor fi cuprinse săptămîna viitoare între -1 şi cel mult 3 grade.

Pînă atunci trebuie spus că ziua de ieri, 25 februarie, a fost spectaculoasă din punct de vedere termic, iar la ora 13:00 termometrele indicau 16 grade la Piatra Neamţ şi Tîrgu Neamţ, cu promisiunea unei maxime diurne de 18 grade, în timp ce la Roman erau 15 grade.

Cel mai rece era în vîrf de munte, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca, unde erau 5 grade. Doar acolo mai este zăpadă, un strat consistent de 54 de centimetri. O vorbă din popor spune că nu vine primăvara decît atunci cînd nu mai este zăpadă pe munte, deci nu e cazul să ne amăgim. Cam la fel va fi vremea şi azi, 26 februarie, cînd se anunţă cer degajat şi o maximă de 18 grade, în timp ce peste noapte mercurul din termometre se opreşte la 4 grade. Sîmbătă, 27 februarie, se răceşte brusc, cu vreo 10 grade, iar în cel mai cald moment al zilei nu vor fi mai mult de 8 grade.

Simultan, se adună norii şi sînt aşteptate ploi. Minima scade la 2 grade. Duminică, 28 februarie, se face şi mai rece şi chiar dacă vedem soarele, nu vor fi mai mult de 6 grade. Peste noapte vor fi temperaturi la limita îngheţului. Prima zi a lui Mărţişor, luni 1 martie, va fi urîtă, cu cer acoperit, ploaie şi cel mult 5 grade. Valorile termice se dublează marţi, 2 martie, cînd reapare soarele şi se vor înregistra 10 grade. Cu toate acestea, urmează cea mai rece noapte cu o minimă negativă, de -1 grad.

Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare pare a fi cea de miercuri, 3 martie, cînd vor fi 13 grade, iar dacă meteorologii nu dau greş şi joi, 4 martie, va fi bine la o maximă de 12 grade. Minima nocturnă mai creşte niţel şi ajunge la valori pozitive, dar modeste, 2 grade. Cer variabil cu soare este anunţat şi pentru vineri, 5 martie, dar valorile termice intră în declin, astfel că la amiază vor fi numai 10 grade.

Noaptea aduce o minimă de 3 grade, cu plus. Se readună norii pe parcursul zilei de sîmbătă, 6 martie, dar nu vor fi şi precipitaţii. Maxima diurnă va fi de 9 grade, iar minima nocturnă se opreşte la 1 grad. Fix pe acelaşi model va fi şi ziua de duminică, 7 martie.

Citește știrea

Actualitate

Maşină parcată în scările unei firme de un şofer aproape în comă alcoolică

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un şofer în pragul comei alcoolice, cu o alcoolemie de 2 la mie, nu şi-a mai putut stăpîni maşina şi s-a oprit în treptele unei firme. S-a întîmplat pe 25 februarie 2021, cînd poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost solicitaţi să intervină la un eveniment rutier produs pe o stradă din municipi soldat, din fericire, doar cu pagube materiale.

În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii a reieşit că, în timp ce un bărbat de 38 de ani, din Roman, conducea un autoturism pe strada Cuza Vodă, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă, intrînd în coliziune cu scările de acces ale unei societăţi comerciale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicînd amploarea beţiei, o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De menţionat e faptul că această valoare se dublează în sînge, drept pentru care şoferul a fost condus la spital, unde i s- au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Poliţiştii i-au săltat carnetul de conducere şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Citește știrea

Trending