Contactează-ne

Actualitate

Pe podul de peste Moldovă vor fi „șicane“. Au demarat reparațiile la puntea pietonală de la Cotu Vameș

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ vechile scînduri de lemn vor fi înlocuite cu grătare zincate, care sunt mult mai rezistente ■ valoarea lucrării este de 350.000 de lei ■ trecerea pe punte este restricționată în intervalul orar 08.00 – 17.00 ■

La solicitarea celor care tranzitează zilnic puntea pietonală de la Cotu Vameș, cea de peste râul Moldova, începând de luni, 17 octombrie 2022, s-a trecut la reparații capitale ale acesteia, valoarea lucrărilor fiind de 350.000 de lei. Directorul tehnic al primăriei, Ovidiu Bojescu, ne-a făcut câteva precizări legate de modul de realizare a lucrării.

„Încă de luni, 17 octombrie, au început lucrările de reparații la puntea pietonală de la Cotu Vameș. Conform proiectului de execuție a lucrărilor, se va trece la înlocuirea vechilor scrânduri, care erau montate pe tabilerul punții cu grătare zincate și vopsite, care vor avea o rezistență mult mai mare. Este vorba despre o investiție în valoare de 350.000 de lei.

După terminarea lucrărilor, în următoarele două săptămâni, va exista aceeași interdicție de traversare a punții de către motoscutere, interdicție care exista și pînă acum, dar nu a fost niciodată respectată. De aceea, prin noul proiect vor fi montate, din loc în loc, așa numitele «șicane», opritoare, care vor avea menirea  să descurajeze traversarea punții pietonale de către motoscutere”, a precizat directorul Ovidiu Bojescu.

Lucrarea va fi executată de către firma Ciocoiu Construct, căreia i s-a încredințat direct lucrarea, având în vedere valoarea mică a acesteia, lucru permis de lege. Între ora 08.00 și 17.00, în timpul perioadei de execuție, circulația pe punte este interzisă total. Circulația este permisă în intervalul amintit motivat de faptul că vechile dale sînt înlocuite pe rînd, de așa manieră încît să se mai poată merge pe punte. Luna trecută, primăria a înlocuit și becurile clasice, cu unele pe bază de  leduri.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending