Contactează-ne

Actualitate

Pe piaţa muncii din Neamţ, ce se caută în această săptămînă. Sînt disponibile 824 de locuri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ dintre licenţiaţi, cea mai mare căutare o au, în diverse specializări, inginerii ■ la polul opus, foarte multe job-uri sînt pentru personalul necalificat ■

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă că în această săptămînă sînt vacante un număr de 824 de posturi în cele mai diverse ocupaţii. Dintre cei cu studii superioare, la mare căutare sînt inginerii, iar la polul opus, cele mai multe oportunităţi de angajare sînt pentru cei care nu au nici un fel de calificare.

Din cererea totală de noi angajaţi la nivel de judeţ, cel mai mult este de lucru în Piatra Neamţ şi comunele învecinate, unde sînt libere 363 de job-uri. La Roman s-ar putea angaja în această săptămînă 281 de persoane, crescînd cererea de personal şi în zona Tîrgu Neamţ, unde este nevoie de 180 de salariaţi. La Piatra Neamţ ar putea găsi de lucru un număr de 7 ingineri între care doi mecanici, 2 ingineri coordonatori activitate şi cîte un inginer agronom, chimist şi textilist.

În rest se recrutează 58 de muncitori necalificaţi, precum şi 13 ambalatori manuali, 10 circularişti, 13 croitori, 21 de lăcătuşi mecanici, 22 de manipulanţi mărfuri, 17 sudori, ori 19 tîmplari universali. În multe alte ocupaţii este mai puţin de lucru, lista completă putînd fi studiată la ANOFM Piatra Neamţ. Şi la Roman se caută ingineri, în număr de 9, între care automatişti, construcţii civile, electric, electromecanic.

Nai este liber un post de director achiziţii, un post este pentru un director logistică, mai e loc pentru doi economişti, sau un manager resurse umane. Cele mai multe strigări, 60, sînt pentru muncitori necalificaţi În zonă mai este de lucru pentru cei care pot presta în ocupaţii cum ar fi mecanic, maşinist pod rulant, operator facturare, operator confecţioner industrial, vînzători asu zidari.

La Tîrgu Neamţ este scos la mezat un post de bioinginer molecular, se mai recrutează un economist, un fizician molecular, un inginer constructor şi doi ingineri mecanici, precum şi un jurist şi un kinetoterapeut. Pentru cei fără nici calificare este grosul posturilor din zonă şi se recrutează 85 de muncitori necalificaţi. Cereri mai puţine sînt pentru asistenţi medicali, confecţioneri structuri metalice sau confecţioneri textilişti, bucătari, şoferi sau sudori.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending