Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Pe ici, pe colo, ceva problemute de iarnã

Știre publicată în urmă cu

în data de

• desi a nins necontenit si a fost ger, iarna nu a creat probleme majore în judet • luni se circula pe toate drumurile, iar Ambulanta a ajuns la solicitãri • douã gravide au dat ceva emotii salvatorilor • scolile se redeschid astãzi, dupã o zi de vacantã • ninsorile se mai rãresc si nu va mai fi atît de frig • la Piatra Neamt stratul de zãpadã mãsura 29 de centimetri • abia la finele sãptãmînii vor fi din nou minime de -15 grade •

Iarna a întîrziat anul acesta, dar în momentul în care a venit a lovit cu furie, paralizînd trei sferturi din tarã. Ninsorile au început încã de vinerea trecutã si nu au contenit zile în sir, pe parcursul acestora fiind instituite succesiv coduri galbene, portocalii si chiar rosu, o premierã pentru tarã. Neamtul, desi s-a aflat sub incidenta codului galben si au fost cãderi masive de zãpadã, a fost mai norocos, deoarece nu a viscolit. Luni, 27 ianuarie, nu existau drumuri blocate, nu erau localitãti izolate sau cazuri medicale grave la care sã nu se ajungã. Copiii au fost cei mai fericiti de venirea tîrzie a iernii, pentru cã s-au ales cu o zi de vacantã, luni fiind închise scolile. Dar astãzi sînt asteptati la cursuri. Dacã unele unitãti nu îsi vor relua orele, asta urma sã se stabileascã asearã, iar directorii sã fie înstiintati de cãtre conducerea Inspectoratului Scolar. Dar, per ansamblu, azi se vor tine cursuri în unitãtile de învãtãmînt. Ieri, bramburealã a fost destulã, pentru cã au fost cazuri în care elevii au venit la ore pentru cã n-au stiut de ziua liberã, aceastã decizie fiind luatã duminicã, înainte de lãsarea întunericului. Altii au stat în cãmine, fiind internisti care n-au bãnuit de vineri, 24 ianuarie, cã ar putea avea un week-end prelungit. Desi ieri situatia din Neamt nu a fost atît de dramaticã încît sã se fi anulat cursurile, partea bunã a fost cã n-a mai iesit lumea pe strãzile acoperite de zãpadã.

Toate drumurile sînt circulabile

Pînã ieri dupã-amiazã, drumarii aveau motive de laudã, cãci toate cãile pe care le au în administrare erau circulabile. Starea de viabiliatate a drumurilor depinde însã de ce se va întîmpla cu vîntul, cãci dacã va începe sã batã, foarte usor se vor înfunda cãile de acces. „În ultimele douã zile s-a intervenit pe toate drumurile judetene, cu 28 de utilaje. Doar pe patru sectoare de drum au fost mici probleme – la Fãurei – Climesti, la Boghicea – Nistria, la Valea Ursului – David – Talpa si în zona Stãnita, dar s-a patrulat continuu si nu s-au format suluri de zãpadã. Am tot avut videoconferinte pe tema problemelor iernii, dar nu am avut ce raporta în mod deosebit de la Neamt. Drumul cãtre Mãrgieni a fost la un moment dat praticabil doar pe un fir si s-a intervenit pentru lãrgirea lui. Avem pauzã de o zi din punct de vedere al intemperiilor si vom vedea ce vom avea de tras miercuri, cînd se anuntã un nou val de viscol“, a declarat Dan Manoliu, vicepresedinte al CJ. Nu la fel de bucurosi sînt oamenii din Agapia, unde a fost afectatã o linie de joasã tensiune, 440 de consumatori nefiind alimentati cu electricitate. Ieri, spre searã, urma sã fie ridicatã si restrictia pe E85 pentru autovehiculele cu greutatea mai mare de 7,5 tone. „Se circulã în conditii de iarnã pe toate drumurile din judet, iar peste cîteva ore (n.r. – ieri dupã amiazã) se va ridica si restrictia pe E 85, dupã ce se va rezolva situatia de la Focsani“, a declarat comisarul sef Cezar Asandei, seful Politiei Rutiere. Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgentã al Primãriei Roman si ISU a distribuit ieri sandwich-uri si ceai cald pentru 64 de soferi de TIR trasi pe dreapta din cauza restrictiei de pe E85. „Stãm de duminicã noapte de la ora 2 blocati aici. Vin de la Satu Mare si trebuie sã ajung la Bacãu. Drumul este groaznic cum intri în Suceava. E înspãimîntãtor sã conduci de la Pasul Tihuta încoace“, a spus un sofer.

Douã gravide, duse cu bine la spital

Cadrele de la Ambulantã au avut pe parcursul ultimelor douã zile aproximativ 400 de solicitãri. Din fericire, masinile au reusit sã ajungã la toti pacientii, nefiind cazuri unde sã se solicite ajutorul pompierilor sau Armatei. „Am avut douã gravide pentru care s-au fãcut mobilizãri mai serioase, datã fiind situatia lor, dar nu au fost probleme, astfel încît, în cel mai scurt timp le-am preluat si dus la spitale. Sperãm ca lucrurile sã rãmînã la fel si în orele urmãtoare“, a precizat medicul Dorice Albu, managerul SAJ Neamt. Prima gravidã, din Preutesti, comuna Timisesti, a sunat la 112 duminicã seara, la 18.45, spunînd cã are contractii. O autosanitarã a plecat cãtre solicitare, de acest caz fiind anuntat si ministrul Arafat. Din fericire, masina a reusit sã ajungã la casa femeii fãrã probleme, astfel încît în jurul orei 20.00 ea era internatã la Tîrgu Neamt. Culmea este cã nici mãcar nu urma sã nascã, medicii stabilind cã a fost vorba despre contractii false. Un caz similar a avut loc luni dimineatã, gravida fiind din Ghigoiesti, comuna Stefan cel Mare. Cadrele medicale au avut emotii cã nu vor rãzbi pînã la pacientã, dar totul a decurs bine.

Pe Ceahlãu e liniste si pace. La fel pe Bistritã

Montaniarzii au savurat din plin primele zile de iarnã adevãrate. Peste 30 de turisti au urcat pe munte, pe traseele Lutul Rosu si Jgheabul cu Hotare. Sîmbãtã searã s-a înregistrat singurul incident, dar a fost rezolvat rapid de salvamontisti. Cîteva persoane, surprinse de lãsarea întunericului, s-au rãtãcit undeva în zona platoului, dar au fost recuperate. „Dacã este iarnã, nu înseamnã cã turistii nu urcã pe munte. Ninsoarea o asteptãm demult, iar acum cã a venit nu trebuie sã ne panicãm. Pe munte se urcã si iarna si vara, cu conditia ca cei care o fac sã foloseascã echipament adecvat“, a declarat Raul Papalicef, seful Serviciului Salvamont. Acesta a mai precizat cã stratul de zãpadã în Durãu este de aproximativ 30 de centimetri. Însã acest lucru nu poate fi de folos iubitorilor sporturilor de iarnã, întrucît statiunea nu beneficiazã de o pîrtie în îndevãratul sens al cuvîntului. Pe Bistrita, de la viaductul de la Poiana Largului pînã în amonte douã sute de metri de podul de la Sãvinesti, pe o lungime nouã kilometri, rîul prezintã aglomerãri de gheturi, avînd grosimi de pînã la doi metri. Ieri, din amonte curgea zai pe circa 60% din suprafata apei.

Masinile parcate au încurcat deszãpezirea în Tîrg

Zãpada cãzutã fãrã întrerupere a scos în teren toate fortele implicate în actiuni de deszãpezire în Tîrgu Neamt. Sub coordonarea viceprimarului Traian Humulescu s-a actionat încã din week-end, astfel cã drumurile au fost, ieri, practicabile. „S-a intervenit pe tot parcursul zilei de duminicã, dar am reluat din nou, luni, pentru cã a nins toatã noaptea. Utilajele au actionat pe toate sectoarele, conform planificãrilor. Ca sã usurãm actiunile de deszãpezire, am trimis politistii locali sã vorbeascã cu proprietarii masinilor lãsate pe domeniul public, sã le bage în curte sau în garaj. Toate drumurile sînt în bunã stare si sîntem pregãtiti sã o luãm de la capãt“, a declarat Traian Humulescu. A mentionat cã s-au primit si solicitãri de la scoli, spital si alte institutii publice, privind îndepãrtarea omãtului din curti, si cã de dimineatã pînã asearã erau planificate mai multe astfel de interventii. Viceprimarul si-a propus ca astãzi sã se ocupe în mod deosebit de trotuare, cu ajutorul a 40 de oameni, din care 20 de la firma Eurosal si încã tot atîtia din rîndul beneficiarilor de ajutor social. Cu ajutorul Politiei Locale s-au înlãturat autoturismele de pe cele douã laturi ale bulevardului Stefan cel Mare, astfel încît sã se poatã trece la îndepãrtarea zãpezii. Astãzi urma sã vinã rîndul parcãrilor de pe bulevardul Eminescu. Si agentii economici au primit avertizãri de la politistii locali, privind obligatia de a înlãtura zãpada de lîngã magazinele sau trotuarele unde îsi desfãsoarã activitatea. Vremea capricioasã si-a pus amprenta si asupra oborului sãptãmînal. Ieri au fost prezenti doar cîtiva comercianti, iar clienti, si mai putini.

Vremea se mai îmblînzeste

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie ieri, 27 ianuarie, la prînz, cel mai frig era în Piatra Neamt, unde termometrele indicau -10 grade Celsius. La Tîrgu Neamt si Roman erau -9, în timp ce pe vîrful Ceahlãului, la Toaca, erau -5 grade. Din cauza vîntului, temperatura resimtitã era alta. Astfel, indicele de rãcire era de -12 grade la Piatra si Tîrgu, romascanii resimteau cam -20 de grade, iar pe Ceahlãu indicatorul era de -24 de grade. Conform ANM indicele de rãcire reprezintã o mãsurã a temperaturii resimtite si depinde de temperatura aerului si de viteza vîntului. Cel mai mult a nins la Piatra Neamt unde stratul de zãpadã mãsura 29 de centimetri, în timp ce la Tîrgu Neamt, dar si pe Toaca erau 23 de centimetri de nea. De astãzi vremea se mai îmbuneazã. Vor fi nori, dar nu mai sînt asteptate precipitatii, mai cresc valorile termice, maxima zilei fiind de -6 grade. Si noaptea va mai bine, mercurul din termometre oprindu-se la -7 grade. Cam la fel va fi si miercuri si e posibil sã ningã. Termic nu sînt mari modificãri, iar maxima zilei va fi de -6 grade. Noaptea precipitatiile se opresc, dar nu scãpãm de nori, astfel cã minima ajunge la -7 grade. Deocamdatã meteorologii spun cã pentru ultimele zile ale lui ianuarie ne putem astepta ca în zona noastrã sã fie ger. În perioada 30-31 ianuarie se pare cã nu va mai ninge, în schimb temperaturile diurne se vor încadra între -10 si cel mult -12 grade. Noptile vor fi geroase, iar în Neamt se vor înregistra minime de -15 grade.

Articol la care au contribuit M. VASILACHE, S. TÃRNÃ, G. MUNTEANU, R. AANEI, A. NACU si D. MURARU

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Arhivă 2005-2017

Proces şi la Curte în cazul fraudelor de la postliceală

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ procurorii au atacat sentinţa prin care s-au aplicat pedepse cu suspendare şi achitări ■ 19 din cei 96 de inculpaţi au uzat de calea de atac ■ 26 de lucrări au fost anulate de instanţa de fond ■ unii elevi nici nu treceau pe la şcoală, fiind plecaţi în străinătate ■ erau promovaţi contra unor sume de 1.000 de lei ■ unii profesorii-medici pătaţi completau în locul candidaţilor testele tip grilă ■

Procesul fraudelor de la postliceala sanitară continuă la Curtea de Apel Bacău după ce sentinţa instanţei de fond a fost atacată. Au declarat apel atît procurorii cît şi parte din inculpaţi, 19 din totalul din 96, profesori care şi-au pătat onoarea la corectarea tezelor, dar şi elevi care au cotizat pentru a deveni asistenţi medicali. Reamintim că Tribunalul Neamţ a aplicat pedepse cu suspendare, iar parte dintre cei deferiţi justiţiei au fost exoneraţi de răspundere penală, fiind achitaţi. 26 de lucrări ale elevilor „cotizanţi“ au fost anulate de instanţă, titularii rămînînd fără diploma care le atesta studiile. Acuzele de dare şi luare de mită nu au putut fi dovedite nici din probatoriu, nici din interceptări şi confruntări, astfel încît profesorii şi cei din comisia de examinare au fost inculpaţi numai pentru abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale. În ceea ce priveşte alţi acuzaţi, ei au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă, iar cursanţii şcolii postliceale fiind inculpaţi pentru cumpărare de influenţă. Cele două părţi vătămate din dosar, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ şi Şcoala Posliceală Sanitară Piatra Neamţ, nu s-au constituit părţi civile în procesul penal. Curtea de Apel Bacău va da în cauză o sentinţă definitivă. Conform actelor de urmărire penală, lanţul neregulilor pleca încă de intrarea în şcoală şi se termina la finele studiilor, cu examenul de certificare, unul care era de cele mai multe ori măsluit grosolan. Oamenii legii s-au sesizat despre nereguli în 2013, iar cercetările au durat aproape doi ani. Au ajuns în faţa judecătorilor membrii comisiilor de certificare a studiilor, diriginţii celor trei clase din Piatra Neamţ care au absolvit în 2013, secretarul unei postliceale din Roman, care în anul 2013 a scos ultima promoţie, apoi şi-a închis porţile, precum şi de mulţi din cei care au cumpărat bunăvoinţa profesorilor şi a medicilor şi au cumpărat o diplomă de asistent medical, deşi în unele cazuri chiar cei din comisia de examinare se minunau cît de neinstruiţi erau candidaţii. Acheta a relevat faptul că la postliceala din Roman succesul examenului era asigurat contra sumei de 1.000 de lei de persoană. În mod normal, taxa legal instituită era de 170 de lei, iar diferenţa pînă la 1.000 de lei însemna cumpărarea indulgenţei profesorilor examinatori. De toate demersurile s-a ocupat secretara unităţii, cea care strîngea banii de la cotizanţi, le spunea că această practică este valabilă de ani de zile şi că pentru cei care dau bani, poate rezolva problema examenului la Piatra Neamţ. Tot ea făcea drumurile la „judeţ“, unde era centru de examinare şi rezolva problema. Femeia le-a spus oamenilor legii că această taxă ilegală era de cînd lumea, că iniţial a fost mai modestă, dar că din 2009 rămăsese la pragul de 1.000 de lei. Din cei 34 de elevi înscrişi în promoţia 2010 – 2013, au venit la examenul de certificare numai 24, dar instanţa le-a anulat lucrările. Pentru unii, cursurile din cei trei ani au fost opţionale, nici măcar nu au trecut pe la şcoală fiind plecaţi la muncă în străinătate. Pentru majoritatea candidaţilor secretara le-a făcut rost şi de proiecte pe care le avea de la promoţiile anterioare. La Piatra Neamţ examenul de final costa mai puţin, cam 500 de lei. Ca orice examen şi cel de la postliceala sanitară era monitorizat audio şi video, aşa că anchetatorilor nu le-a trebuit decît niţică răbdare pentru a studia înregistrările. Aşa a ieşit la iveală că acolo unde toată comisia era „cumpărată“, medicii au muncit pe brînci, şi- au scos din poşete mai multe pixuri, au stabilit care este mai aproape de culoarea cu care s-a scris teza şi au trecut la treabă. La testele tip grilă erau întrebări care aveau unul, două sau chiar trei răspunsuri corecte. Corectorii au completat tot ce trebuia pentru note cît mai mari. Totuşi, mediciii care nu s-au lăsat cumpăraţi au rămas uimiţi de neştiinţa candidaţilor, catalogînd promoţia 2013 ca fiind cea mai slabă din istoria şcolii. La examenul din 2013 au fost un număr total de 212 candidaţi care au avut de susţinut proba scrisă şi proiectul. Dacă la cea de-a doua probă toţi au trecut cu brio, la teza scrisă, şapte candidaţi nu au reuşit să obţină minim nota 5. Din cei care au trecut însă, mulţi s-au bucurat de sprijinul comisiei de corectare, în unele cazuri modificările fiind evidente. În aceste condiţii, a fost dispusă o expertiză grafologică în urma căreia a ieşit la iveală că din totalul de 212 de teze, un număr de 113 prezintă modificări ale substanţei cu care s-a scris, dar nu s-a putut stabili dacă au făcut menţiunile pe foaie una, sau două persoane.

Citește știrea

Arhivă 2005-2017

Enache nu-si uitã fostii elevi

Știre publicată în urmă cu

în data de

• Vlad Achim este cel mai nou membru al formatiei de Liga 1 pregãtite de Costel Enache • Gigi Becali a fost de acord ca Achim sã plece la FC Botosani • pe lîngã antrenorul cu care a mai lucrat la FC Ceahlãul, Achim se va reîntîlni si cu un alt fost coleg, Sebastian Chitoscã •

Microbistii din Neamt au motive sã urmãreascã ceva mai interesat partidele din partea a doua a campionatului Ligii 1, dupã cum a început perioada de transferuri din minivacanta de sãrbãtori. În lipsa unei formatii din judet pe prima scenã fotbalisticã, cunoscãtorii de fotbal din judet ar putea sã „adopte“ o grupare care are deja în lot trei fosti componenti ai echipei din Piatra Neamt. Este vorba de FC Botosani, pregãtitã de antrenorul Costel Enache (ex-jucãtor si antrenor al FC Ceahlãul), formatie aflatã foarte aproape de performanta de a pãtrunde, în premierã, în turneul play-off, fazã ce va da campioana editiei 2017-2018 a Ligii I. Pentru a pune umãrul la acest obiectiv, în rîndurile echipei botosãnene a intrat si Vlad Achim, jucãtor de bazã al FC Ceahlãul în perioada 2007-2015. Ieri, jucãtorul în vîrstã de 28 de ani a fost cedat de FCSB la FC Botosani, patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, precizînd cã s-a luptat pentru Achim cu alte douã cluburi din Liga 1. „Cu Gigi Becali nu a fost nici o problemã. Dînsul ne-a spus de la început cã vrea sã ni-l dea pe Vlad Achim, dar nouã ne era teamã cã nu doreste jucãtorul sã vinã la noi. El mai avea si alte douã oferte din Liga 1, însã am discutat cu el si ne-am înteles. Achim a semnat cu noi pe un an si jumãtate, atît cît mai avea contract si cu Steaua“, a declarat Iftime pentru Fanatik. Presa sportivã a aflat cã 100.000 de euro este clauza de reziliere pentru Vlad Achim, însã dacã cineva va plãti aceastã sumã, banii vor intra în conturile FCSB pentru cã jucãtorul a fost lãsat sã plece gratis la Botosani. De mentionat cã echipa din Botosani este a patra în ultimii doi ani pentru care Achim evolueazã, de la momentul plecãrii sale de la Ceahlãul. Dupã opt sezoane în care a apãrat culorile echipei pietrene (6 în Liga 1 si douã în liga secundã), pentru care a jucat 155 de partide si a înscris 18 goluri, în primãvara anului 2015 mijlocasul s-a transferat la Viitorul Constanta. Pentru echipa lui Hagi, Vlad a evoluat doar un tur de campionat. Desi pãrea se se fi integrat bine în angrenajul echipei, a fost cedat la FC Voluntari unde a jucat în returul sezonului 2015-2016. În campionatul 2016-2017 a ajuns la Steaua, unde a evoluat inconstant, fiind victima relatiei dificile dintre antrenorul Reghecampf si finantatorul Becali. În acest sezon, Nicolae Dicã a vrut sã mizeze mai mult pe Achim, dar soarta nu i-a surîs nici de aceastã datã jucãtorului. La FC Botosani, Achim ar putea avea sanse mai mari sã evolueze în linia medianã, dacã antrenorul Enache va gãsi oportunitãti sã-l foloseascã în cele patru meciuri rãmase de disputat din retur si, ulterior, în faza a doua a campionatului (play-off sau play-out). În lotul moldovenilor, Achim se va reîntîlni cu alte douã cunostinte de la Piatra Neamt: cu atacantul Sebastian Chitoscã, si el un implant nereusit la Steaua, respectiv portarul Alberto Cobrea, jucãtor originar din Piatra Neamt, format la Liceul cu Program Sportiv din urbea de sub Pietricica, dar care nu a evoluat sub culorile clubului FC Ceahlãul. Sebastian Chitoscã a ajuns la Botosani dupã ce a avut un parcurs asemenãtor cu al lui Achim. A plecat din curtea formatiei pietrene la un an dupã Achim, în toamna anului 2016, odatã cu alti doi tineri jucãtori cedati la Steaua (Stefãnescu si Popadiuc). Nu a avut prea multe sanse de a arãta de ce este capabil la echipa lui Becali, si a fost repede împrumutat la Voluntari si FC Brasov (Liga 2), echipe pentru care a evoluat în ultimul an în 11 partide si a marcat doar douã goluri. Si Chitoscã sperã sã-si relanseze cariera la Botosani, primele semne fiind încurajatoare. Enache a mizat pe atacant în 7 partide oficiale (Liga I si Cupa României), iar evolutia sa a fost deja apreciatã în mediul sportiv.

Citește știrea

Arhivă 2005-2017

Datini si obiceiuri de pe plaiurile haiducilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

• „Datinile, obiceiurile si-n general cultura popularã înseamnã identitatea noastrã. Pierzîndu-le, contribuim si noi la pierderea identitãtii nationale“, a declarat primarul Vasile Alexandroaia

Festivalul de Datini si Obiceiuri, editia a V-a, activitate sugestiv intitulatã Pe plaiul haiducilor, desfãsuratã miercuri, 27 decembrie, 2017, la Cãminul Cultural Grinties, la initiativa Scolii cu clasele I – VIII, a primarului Vasile Alexandroaia si cu sprijinul Consiliului Local, s-a dovedit a fi un succes. Au rãspuns pozitiv chemãrii organizatorilor alaiurile folclorice din comunele Ceahlãu, Corbu, Tulghes si localitatea gazdã, Grinties, pe scena institutiei culturale trecînd pe rînd Corul Bisericii Adormirea Maicii Domnului, ansamblurile Merisorii Grintiesului, Florile Ceahlãului, Pe plaiuri tulghesene si multi interpreti, în spetã colindãtori. Regia spectacolului a apartinut lui Mihai Pantiru de la Scoala Grinties, care a avut si calitatea de prezentator. „Ne-am adunat la cea de-a V-a editie a Festivalului datinilor si obiceiurilor de iarnã din zonã si nu numai, o editie extinsã pe care dorim s-o permanentizãm. Tinem în mod special la acesta, fiindcã datinile, obiceiurile si-n general cultura popularã înseamnã identitatea noastrã. Pierzîndu-le, contribuim si noi la pierderea identitãtii nationale. Ori, tocmai asta nu vrem sã se întîmple, mai cu seamã, aici lîngã Muntele Sfînt, Ceahlãul, acest loc plin de spiritualitate, legendã si traditie“, a declarat primarul Vasile Alexandroaia. Manifestarea a fost deschisã prin cuvîntul celui ce conduce administratia localã, care a îmbrãcat ia traditionalã si a continuat prin colindele corului bisericii, urmîndu-i trecerea pe rînd a alaiurilor, de la cei mici, la flãcãii satelor, încheierea apartinînd cerbului si ursului grintiesean, totul în sunet de bucium si rãpãit de tobe, cutremurînd întreaga asistentã si recreînd vîrstnicilor emotiile copilãriei de altãdatã. Dacã e sã facem un top al celor prezentate, fruntea a apartinut scolilor, fie din Grinties sau din comunele vecine si cred cã nimeni din cei prezenti n-a avut ce obiecta. O prezentare artisticã de tinutã, o costumatie parcã coborîtã din istoria locului si o sumã de personaje din vremi de mult apuse aveau sã facã posibilã retrãirea pentru o dupã-amiazã legendele, datinile si traditiile spatiului cultural al unei bune pãrti din mîndra noastrã Moldovã. Cît despre interpretare, nu a avut nimeni a spune ceva împotrivã, datã fiind seriozitatea si mai ales dictia „actorilor“ de-o zi, ce s-au întrecut pe ei însisi în a face o figurã bunã. Ce mai, a fost sã fie la Grinties un loc de întîlnire întru readucerea în prezent a unei lumi de basm, îmbinatã cu una de legendã, presupunînd colindul, plugusorul si suita de teatru folcloric, toate dedicate Sãrbãtorilor de iarnã ale lui 2017. Ar mai fi de retinut faptul cã în acest context sãrbãtoresc primarul Grintiesului a oferit diplome de excelentã celor sapte cupluri, care în acest an au aniversat 50 de ani de cãsãtorie fericitã.

Citește știrea

Trending