Contactează-ne

Prima pagină

Pe Ceahlău, la Toaca, a fost atins pragul critic de răcire. Care a fost temperatura resimţită

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ valul de frig care afectează ţara a adus temperaturi extreme, iar pragul critic de răcire a fost atins la Staţia meteo Ceahlău - Toaca

„Diagnoză meteorologică pentru intervalul 09,02. 2023 ora 08.00 – 09.02.2023 ora 14.00: indicele de răcire (IR) a atins pragul critic de -32 de unităţi, la Staţia meteo Ceahlău – Toaca, judeţul Neamţ. Prognoză pentru intervalul 09.02.2023 ora 14.00 – 09.02.2023 ora 24.00: indicele de răcire nu va scădea sub pragul de -32 de unităţi“.

Acestea sunt precizările dintr-un comunicat emis în această după-amiază de către Administraţia Naţională de Meteorologie – Centrul Regional Moldova. Temperatura menţionată este cea resimţită de corpul uman în condiţii de vânt, cele măsurate de termometre fiind mai mici. Astfel, astăzi, la ora 08.00, pe Ceahlău erau -13 grade.

Pe 9 februarie, la ora 18.00, la Piatra Neamţ se înregistrau -10 grade, -8 la Târgu Neamţ, iar la Roman erau -5, dar odată cu înaintarea în noapte, dar mai ales dimineaţă, ele vor scădea. Conform Administraţiei de Meteorologie, noaptea trecută a fost cea mai friguroasă din acest an, minima fiind la Întorsura Buzăului, -31,1.

În „clasament“ urmau Braşov şi Târgu Secuiesc, -25 de grade Celsius. Potrivit ANM, vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureşului şi Moldovei, mai ales noaptea şi dimineaţa va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 şi -18 grade.

Cât priveşte Ceahlăul, Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ, nu recomandă ascensiunile pe munte: „Drumeţiile montane nu sunt recomandate, traseele fiind greu accesibile, iar riscul de hipotermie extrem de mare. Traseele Cascada Duruitoarea – Piciorul Şchiop – Dochia şi Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Ocolaşul Mic – Cabana Dochia sunt închise“.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending