Contactează-ne

Actualitate

Paul Stănescu, secretar general al PSD: „Situația de la Neamț va fi analizată într-un for politic de conducere“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ va fi convocat Biroul Politic Național PSD, urmând a fi analizată situația creată de condamnarea definitivă și fuga din țară a lui Ionel Arsene

Urmare a loviturii dure de imagine primită de social-democrați, ca urmare a condamnării definitive a „baronului” de Neamț, Ionel Arsene  și a situației din teren, în care Consiliul Județean e condus de către vicele Ionel Asaftei (ALDE), conducerea centrală a PSD nu poate rămâne indiferentă.

Contactat telefonic, secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu, a declarat „telegrafic”: „Sunt foarte ocupat, având activități în plen. Referitor la întrebarea d-voastră, vă pot spune doar că, urmează, probabil, ca situația de la Neamț să fie analizată într-un for politic de conducere al partidului (Birou Politic Național – n.r.), unde vom stabili și strategia viitoare”.

Aceasta este declarația lui Paul Stănescu, căruia i-am trimis, pe mail și un set de întrebări la care așteptăm răspuns. Acestea se referă la timpul scurt rămas până la alegerile la termen, la „pierderea“ conducerii Consiliului Județean și la deficitul de imagine al PSD în Neamț, după condamnarea lui Ionel Arsene și fuga sa, probabil, în Italia.

Până atunci, deși de pe site-ul CJ a dispărut fotografia lui Ionel Arsene, nu se cunosc „jocurile de putere” care se fac în culisele politicii nemțene și ce majorități mai agrează partidele la București. Între timp, miercuri, 15 martie, la București este așteptat președintele interimar al PSD Neamț, Daniel Harpa. Întrebat fiind care este poziția PNL, pe acest subiect, destul de rezervat, președintele George Lazăr, ne-a declarat:

„Nu cred că se vor mai face alegeri parțiale pentru președinția CJ, cred însă că se vor face alegeri pentru delegarea atribuțiilor de președinte interimar unuia din cei doi vicepreședinți. Nu am discutat în partid despre posibilitatea de a solicita un post de vicepreședinte, în condițiile în care avem 11 consilieri județeni, dintre care doi excluși pentru colaborarea cu PSD, aleși ce au contestat în instanță excluderea. De altfel după cum se vede încă este tergiversată convocarea vreunei ședințe la CJ. Vom analiza situația la timpul potrivit, atunci când se va pune problema vreunei negocieri”, a declarat președintele PNL, George Lazăr.

Pentru a întocmi referatul de încetare a mandatului de președinte al CJ Neamț, Prefectura așteaptă sentința Curții de Apel Brașov. Pe site, la secțiunea Conducere au rămas doar cei doi vicepreședinți: Ioan Asaftei (ALDE), căruia Arsene îi delegase competențe de pe 21 decembrie 2022 și Dragoș Chitic, între timp grav bolnav, internat în spital cu un AVC. În CJ, PSD are 9 consilieri județeni, PNL 11, 3 PMP, 3 PRO România, 4 USR, 2 ALDE și 2 PPUSL.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending