Contactează-ne

Actualitate

Pas important pentru rezolvarea crizei apei în orașul de la malurile Moldovei și Siretului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Ministerul Dezvoltării a transmis către ApaVital Iași adresa de aprobare a memorandumului care face referire la angajări de personal pentru deservirea zonei Roman ■ documentul a fost aprobat în ședința de Guvern din 16 mai 2024 și este semnat de premierul Marcel Ciolacu ■

Deputatul Laurențiu Leoreanu, președinte al Comisiei de Apărare și Ordine Publică din Camera Deputaților, militează de ani de zile pentru rezolvarea crizei apei la Roman , fiind conștient că numai trecerea la un alt operator regional potent din punct de vedere financiar și cu viziune în dezvoltarea companiei prin investiții va putea, curând, să conducă la schimbarea realităților referitoare la furnizarea de apă, în regim continuu.

În nemumărate rânduri, parlamentarul romașcan a vorbit tranșant despre responsabilitate în ceea ce privește modul de gestionare a multiplelor probleme legate de ”divorțul” de operatorul nemțean, ApaServ. În acest sens, într-o postare pe pagina de Facebook, aduce la cunoștința celor interesați care sunt ultimele sale demersuri pentru transferul contractului de gestiune către ApaVital Iași.

”Astăzi (22 mai – n.r.) s-a mai făcut un pas important în drumul spre transferul către ApaVital Iași, implicit spre rezolvarea problemei apei la Roman. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a transmis către compania ieșeană adresa de aprobare a memorandumului care face referire la angajări de personal pentru deservirea zonei Roman și care a fost trecut prin ședința de Guvern.

Este un pas important, pentru că ApaVital Iași poate începe transferul de personal necesar, personal cu experiență, astfel încât să furnizeze serviciile de apă și canal la Roman. Am susținut personal acest memorandum, atât la Ministrul Finanțelor, la domnul Marcel Boloș, cât și la MDLPA, la domnul Adrian Veștea, pentru că nu trebuie să avem nicio întârziere în demersurile noastre. Problema apei la Roman trebuie rezolvată cât mai rapid, iar noi asta vom face!” susține parlamentarul romașcan.

Postarea este însoțită de către o adresă trimisă de MDLPA către Asociația Regională a Serviciilor de Apă și Canal Iași și în atenția președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe. Prin adresa 625/2.IV.2024, înaintată MDLPA se fac referiri la propunerile ApaVital privind inerentele modificări  ce vor apărea în urma preluării în operare a municipiului Roman și a comunelorPoienari, Drăgănești, Trifești, Gâdinți și Pâncești, document înregistrat cu nr. 483 din 2 aprilie 2024.

Prin  adresa menționată se aduce la cunoștința instituției ieșene responsabile că memorandumul amintit a fost aprobat în ședința Guvernului din 16 mai 2024, documentul fiind semnat de premieril Marcel Ciolacu. În demersurile privind aderarea la noul operator, pe 16.04.2024, a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea a IV-a, nr. 1878/16.04.2024, Hotărârea AGEA ApaVital nr. 06/04.04.2024, privind majorarea capitalului social prin emiterea de noi acțiuni.

Ulterior, prin HCL Roman, nr. 108 din data de 25.04.2024, s-a aprobat participarea Romanului, în calitate de acționar, la majorarea capitalului social al ApaVital, precum și subscrierea de către municipiu în calitate de acționar al firmei ieșene, a unui număr de 500 de acțiuni, nou emise de ApaVital, în vederea majorării capitalului social.

Prin HCL Roman nr. 116, din data de 15.05.2024, s-a aprobat rectificarea bugetului local consolidat pe anul 2024, pentru a se putea aloca suma necesară efectuării vărsământului acțiunilor subscrise în cadrul operațiunii de majorare a capitalului social. La data de 20.06.2024, va avea loc AGA ApaVital, pentru aprobarea majorării capitalului social al acestei societăți, conform informațiilor furnizate presei de către conducerea Primăriei Roman.

.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending