Contactează-ne

Actualitate

Parteneriat ISU cu Arhiepiscopia

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ mai multe activităţi cu caracter preventiv s-au desfăşurat cu sprijinul bisericilor ■ au participat peste 1.000 de persoane, care au aflat cum să se comporte în cazul producerii unor situaţii de urgenţă ■ astfel de activităţi au avut loc şi luna trecută ■

Printre misiunile pompierilor nemţeni se numără şi activităţile de pregătire a populaţiei privind modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, conform unui principiu demonstrat, care spune că prevenirea este de 10 ori mai ieftină decît intervenţia.

Pentru că prevenirea poate salva vieţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamţ şi Arhiepiscopia Iaşilor au încheiat un protocol de colaborare în domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă. Pe tot parcursul vacanţei de vară au fost organizate şi desfăşurate, în baza protocolului, la diferite aşezăminte bisericeşti din judeţul Neamţ, întîlniri ale copiilor cu salvatorii.

La aceste activităţi copiii au învăţat ce comportament ar trebui adoptat înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă. Astfel de evenimente, la care au participat în jur de 1.000 de persoane, au fost desfăşurate la: Biserica „Sfîntul Nicolae“ din comuna Alexandru cel Bun; Mănăstirea Neamţ în cadrul Taberei „Bucuria Credinţei“; Biserica din localitatea Galu, comuna Poiana Teiului; Mănăstirea Neamţ în cadrul Taberei „Tinereţe înstrăinată vs tinereţe regăsită“; Biserica „Sfînta Treime“ din comuna Tarcău.

Pompierii le-au reamintit copiilor cum pot preveni producerea unei situaţii de urgenţă, regulile de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă (incendiu, cutremur, inundaţii, descoperirea unor elemente de muniţie etc), modul de folosire a unui stingător, dar şi importanţa folosirii corecte a numărului unic pentru urgenţe „112“.

Participanţii la activitate au primit şi informaţii necesare privind acordarea primului ajutor pînă la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgenţă, astfel: aplicarea manevrelor de resuscitare; poziţia laterală de siguranţă; manevra Heimlich de dezobstrucţie a căilor aeriene. Prezentarea autospecialei pentru stingerea incendiilor a fost, de fiecare dată, cel mai aşteptat moment al întîlnirii. „Misiunea noastră continuă! În luna septembrie, am reluat pregătirea personalului monahal, la Mănăstirea Sihăstria, prin prezentarea modului de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă precum şi folosirea unui stingător.

Aceste acţiuni de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă a populaţiei continuă cu sprijinul preoţilor de la bisericile din judeţ, prin diseminarea informaţiilor către credincioşi după slujbele religioase“, conform unui comunicat al ISU Neamţ. Activităţile au fost desfăşurate în cadrul campaniilor de informare preventivă: FOC – Flăcările Omoară Copii!; RISC – Renunţă! Improvizaţiile sînt catastrofale!; RISC – Siguranţa nu e un joc de noroc!; Nu tremur la cutremur!; Fii pregătit.ro; Ai grijă la cea mare grijă – siguranţa copilului tău!; Detectorul de fum; Învaţă să salvezi o viaţă!.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending