Contactează-ne

Actualitate

Parlamentul, de la Vadim şi Păunescu, la Şoşoacă şi Bulai

Știre publicată în urmă cu

în data de

Paralela dintre personajele pomenite mai sus nu este deloc întâmplătoare. Atât între Corneliu Vadim Tudor şi Diana Şoşoacă, cât şi între Adrian Păunescu şi Iulian Bulai sunt ceva puncte de tangenţă, pentru care să se merite compararea. Toţi, deopotrivă, au fost sau sunt parlamentari români, care au populat Parlamentul, o instituţie a statului despre care cetăţenii nu prea au cuvinte de laudă.

Corneliu Vadim Tudor (1949 – 2015) a fost poet, publicist, scriitor şi om politic, fiind mai multe mandate senator al Partidului România Mare (PRM). Vadim avea un remarcabil talent pamfletar, mult gustat de amatorii de băşcălie, înşiraţi de la uşa palatului, până la uşa cortului. A fost un personaj cu exprimări colorate, taxate deseori ca fiind extremiste sau cu accente naţionalist-populiste.

Adrian Păunescu (1943 – 2010) a fost înainte de toate un poet şi apoi om politic. Înainte de 1989 a iniţiat mişcarea ,,Cenaclul Flacăra”, mult apreciată de ,,generaţia în blugi”, care s-a pregătit astfel pentru a sprijini Revoluţia.

Atât lui Vadim, cât şi lui Păunescu, detractorii le-au reproşat că au fost sicofanţii regimului Ceuşescu. Cu toate păcatele lor, amândoi au fost doi oameni de cultură remarcabili. Amândoi au fost senatori cu mai multe mandate în Parlamentul României, fiind vajnici apărători ai valorilor naţionale şi tradiţiilor naţionale. Cu priză la structurile militare, Vadim a fost în Senat membru al Comisiei de apărare şi ordine publică. Ca om de cultură, Păunescu a fost şeful Comisiei de Cultură din Senat, în mai multe mandate. Ca oameni de stânga, amândoi nu s-au sfiit să recunoască că erau marxişti, spre deosebire de neomarxiştii de astăzi.

Diana Şoşoacă, avocat de profesie, a prins acum un mandat de senator, pe spezele Alianţei pentru Unitatea Românilor (AUR), la care s-a convertit instant. Încă din prima zi de existenţă parlamentară, aceasta s-a remarcat intrând în activitate. Adică a intrat pe Facebook, după cum fac majoritatea parlamentarilor, când se aşează în bancă, plasându-se în faţa tabletelor din dotare. În Parlament, dar şi în afara acestuia, doamna Şoşoacă face ce ştie mai bine. Face avocatură, la toate orele şi pe toate programele televiziunilor care o invită, pentru a-şi salva ratingul.

Toţi parlamentarii AUR sunt ca o mare familie. Nici nu sunt prea mulţi, fiind de toţi doar 47, dar s-au format ca politicieni odată cu partidul, cu care vor să schimbe lumea. Norocul lor este că a dispărut PRM-ul lui Vadim şi a rămas nişa goală, ocupând-o spre disperarea UDMR-ului.

De când cu pandemia, instanţele de judecată au rămas cam pustii şi avocaţii şomeri au umplut Parlamentul pentru a nu pierde darul vorbirii. În plină pandemie, nici Parlamentul nu o duce mai bine, trecând de la dezbaterea în direct la dezbaterea online. Nici nu şi-a început bine activitatea parlamentară, că doamna Şoşoacă a asaltat instanţele cu plângeri penale, din Maramureş până în Dobrogea, fiind într-o veşnică căutare de pricini. În fişa postului unui parlamentar scrie că rostul lui este să facă legi, nu plângeri penale. Ca parlamentar, doamna Şoşoacă este în plină campanie de promovare a meseriei sale de avocat şi vom ajunge să aflăm că şi-a deschis prin ţară mai multe cabinete de avocat, decât cabinete parlamentare.

Pe acest parcurs, Şoşoacă se face remarcată prin acţiuni şocante, croşetate mai mult pe subiecte de scandal, decât pe substanţă. Din recuzita zgomotoasă nu-i lipseşte nici vuvuzeaua, pe care n-a apucat încă s-o promoveze în Parlament, precum predecesorii săi din USR sau cei din PRM care l-au fluierat copios pe Băsescu în 2006, când acesta juca piesa condamnării comunismului.

Viitorul politic al doamnei Şoşoacă este prevăzut în astre. În 2024, dacă aceasta nu ajunge Preşedintele României, va prelua măcar funcţia de Ministru al Justiţiei, după modelul promovării în această funcţie a unui deputat USR, Stoian Ion. Acesta, întrebat ce anume îl recomandă pentru funcţia de ministru al justiţiei, a replicat că a fost singurul care a sărit la jugulara lui Florin Iordache, autorul Ordonanţei 13, de care nu au profitat decât USR-ul şi Klaus Iohannis.

Bomboana de pe coliva TVR, vrea s-o pună deputatul Iulian Bulai (USR)

Sâmbătă 2 ianuarie, a doua zi după Anul Nou 2021, deputatul Bulai a debutat cu o acuză la adresa TVR 1, că a difuzat de Revelion ,,un program plin de băşcălie, la adresa a tot ce înseamnă pandemie. Că TVR 1 a subminat campania de protejare a coronavirusului”. Programul fusese prezentat de protagoniştii formaţiunii Vacanţa Mare, însoţiţi de cântăreţul Dan Bitman.

Aceştia şi-au permis să facă băşcălie de unele soluţii de combatere a pandemiei, numite pompos politici, promovate din palatele Cotroceni şi Victoria. În mod sigur, băşcălia la adresa preşedintelui Iohannis şi a Guvernului Orban a căşunat cuiva, deputatul Bulai trezindu-se pe post de portavoce a acestor două instituţii independente de cultură. Deşi nici Consiliul Naţional al Audiovizualului nu are treabă cu editorialele emisiunilor TV, Iulian Bulai a crezut că în fişa funcţiei de şef al Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor scrie pe undeva că are drept de cenzură.

Nu cred că a fost cadorisit cu această funcţie, pentru nu ştiu ce merite culturale şi pe bază de algoritm. Iulian Bulai, de vocaţie artist plastic, zice că vorbeşte fluent norvegiana, pe care a învăţat-o pe străzile din Oslo, înnodând baloane pentru copii sau mimând personaje. Este partea boemă a experienţei lui de viaţă, pe care i-o respectăm, dar este cam puţin pentru o aşa funcţie în Parlament, pentru a-l putea compara cu Adrian Păunescu.

Să nu creadă cineva că de data acesta domnul Bulai de la cultură a avut o rătăcire, atacând postul naţional de televiziune tocmai de Revelion. Şi la Revelionul dintre anii 2019 -2020, domnia sa a reclamat că la Biblioteca Naţională Română a avut loc un mare dezmăţ, ceea ce s-a dovedit ulterior ca a fost un mare ,,fake news”. Domnul deputat are antecedente multe, capabile să ne bulverseze bruma de credinţă în cele sfinte, care ne-a mai rămas. La sfintele sărbători de Paşti, din 2019, acesta scria pe Facebook că ,,Învierea este şi despre tentativa unui grup criminal organizat de a promova un fake news”. Mai grav decât băşcălia celor de la Vacanţa Mare este faptul că la Crăciunul din 2019, drept credincioşii României au fost scandalizaţi de deputat, care a susţinut public despre Fecioara Maria că a fost ,,o mamă surogat”, iar despre Iisus că a fost ,,născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi”.

Obligat să-şi pună cenuşă în cap, după necuviinţele debitate, şeful de la Cultură a promis că va face penitenţă, mergând pe bicicletă până la Biserica romano- catolică de la Cacica, judeţul Suceava. Când a intrat în Parlament, în 2016, Iulian Bulai a jurat cu mâna pe Constituţie şi pe Scriptură. Pe cât de puţin le-a respectat, poate fi acuzat acum de sperjur.

Un astfel de om, care rătăceşte, vrea să ne arate drumul drept?. Un teolog din Cluj îl absolvă de orice vină pe Iulian Bulai, învinuindu-i doar pe românii care l-au votat să ajungă în Parlament.

După deputatul Iulian Bulai ,,băşcălia” este o problemă de ,,securitate naţională”

Deoarece TVR 1 a difuzat ,,băşcălia” în noaptea de Revelion, atentându-se astfel la ,,securitatea naţională”, deputatul de la Cultură solicită discutarea cazului în CSAT şi toţi cei implicaţi să aibă parte ,,de îndată ” de dosare penale pentru ,,delict de opinie”. Deputatul va apela la colegul său de la USR , despre Ministrul Justiţiei Stoian Ion este vorba, ca acesta să încrimineze în Codul Penal băşcălia ca ,,delict de opinie”.

Şi pentru că şi-a făcut mâna cu modificarea legilor justiţiei prin ordonanţe de urgenţă, domnul ministru Stoian Ion să mai dea o ordonanţă, că unde a mers mia, merge şi suta.

În realitate, aici nu este vorba despre vreun atentat la siguranţa naţională şi nici despre vreun delict de opinie. Aici este vorba despre capul lui Moţoc. Deputatul Bulai vrea capul preşedintelui TVR, pe numele ei Doina Gradea, care s-a menţinut susţinută de reprezentanţii Guvernului Orban.

Miza scandalului ,,Garcea – Revelion TVR” este postul doamnei Gradea, care este jurat să fie dat Mădălinei Dobrovolschi, fost purtător de cuvânt al preşedintelui Iohannis, ajunsă acum doar prezentatoare la televiziunea Realitatea Plus. Atacul deputatului la adresa preşedintelui TVR este fără precedent. Nu intră în atribuţiile vreunui parlamentar să ameninţe cu destituirea şeful unei instituţii a Statului Român.

Este un atac marca USR, motivat de faptul că funcţia din TVR este revendicată de această formaţiune flămândă, ca preţ că s-a implicat în guvernare. După implicarea sângeroasă a USR-ului, în bătălia de a pune mâna pe mai multe posturi de prefect, urmează şi postul de la TVR 1. Întrebat cum motivează cererea de înlocuire a Doinei Gradea, Iulian Bulai a dat un răspuns marca Gâgă ,,Doina Gradea trebuie să plece, pentru că Firea, Olguţa şi Dăncilă au plecat”. Parcă eram mai siguri când la Cultură conducea Adrian Păunescu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Violator şi traficant de minori, păstrat în arest

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ procurorii DIICOT au cerut şi obţinut prelungirea arestului pentru inculpatul de 44 de ani ■ acesta a găzduit doi fraţi minori pe care i-a agresat sexual şi i-a pus la cerşit ■

Romaşcanul de 44 de ani, care a abuzat sexual doi fraţi minori pe care i-a determinat să şi cerşească, mai are de stat după gratii. Procurorii DIICOT Neamţ au cerut şi obţinut prelungirea arestului preventiv pentru Judele Grişa Costel, acesta fiind pus sub acuzare pentru săvîrşirea infracţiunilor de viol în formă continuată şi trafic de minori.

Decizia Tribunalului Neamţ de la finalul lunii trecute nu era definitivă, dar valabilitatea ei expira la data de 3 iunie. Cercetările în cauză au stabilit că, din anul 2019 încoace, romaşcanul a racolat doi minori pe care i-a luat sub aripa lui „ocrotitoare“.

În mod abuziv şi forţat, i-a dus acasă la el, i-a găzduit, iar în schimb i-a scos la cerşit şi le lua banii pe care aceştia îi obţineau din mila trecătorilor. Recent, în acest an, a dus relaţia la un alt nivel şi i-a abuzat sexual pe cei doi adolescenţi.

„La data de 05.04.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vîrstă de 44 de ani, pentru săvîrşirea infracţiunilor de viol în formă continuată şi trafic de minori“, conform unui comunicat al DIICOT.

În fapt s-a retinut că, începînd cu anul 2019 inculpatul, prin ameninţări cu acte de violenţă, a constrîns doi minori să practice cerşetoria, pe raza municipiului Roman, minori pe care i-a găzduit în locuinţa sa, beneficiind de sumele de bani obţinute de aceştia.

De asemenea, în luna martie 2021, inculpatul a întreţinut relaţii sexuale, prin constrîngere, cu cei doi minori. Pe 5 aprilie 2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Neamţ, au efectuat un număr de două percheziţii domicliare, în urma cărora a fost pus în aplicare un mandat de aducere.

În cursul aceleiaşi zile bărbatul a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Neamt cu propunere de arestare preventivă. După deliberări, propunerea a fost admisă, iar măsura privativă de libertate a fost luată pentru o perioada de 30 de zile.

Activităţile au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacau şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean Neamţ. De menţionat este faptul că în cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie“, arată DIICOT.

Citește știrea

Actualitate

Vînt şi scîntei, foc în două gospodării

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ambele incendii au avut loc pe 10 mai, unul la Valea Albă, comuna Războieni, iar celălalt la Barticeşti, în comuna Boteşti ■ nu au fost victime, ci doar pagube materiale ■

Militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au avut de lucru şi pe 10 mai 2021 au intervenit pentru stingerea unor incendii ce au avut loc la două gospodării din judeţ.

Unul dintre evenimente a fost anunţat prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul ISU Neamţ în jurul orei 16:24, forţele de intervenţie fiind solicitate la un incendiu produs la o anexă gospodărească din localitatea Valea Alba, comuna Războieni. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj pompieri voluntari din cadrul SVSU Războieni cu o autospecială de stingere, precum şi un echipaj de militari din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ, cu o autospecială de stingere.

La ajungerea salvatorilor, focul se manifesta la o anexă gospodărească (adapost plante furajere) şi la acoperişul casei de locuit, cu posibilitatea propagării la întreaga locuinţă. Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite. Pînă la final a ars acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp şi anexa gospodărească cu suprafaţă de aproximativ 50 mp.

Din fercire au fost doar pagube materiale, nu şi şi victime. Specialiştii ISU au ajuns la concluzia că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de focul deschis în spaţii deschise. Un alt eveniment nedorit a avut loc în aceeaşi zi, în jurul orei 13:00, cînd pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească din localitatea Barticeşti, comuna Boteşti.

Iniţial au intervenit voluntari din cadrul SVSU Boteşti, dar au venit şi două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD. La ajungerea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta la cîţiva snopi de strujeni de porumb, rezemaţi de o anexă gospodărească, şi acoperişul unei anexe, cu posibilitatea propagării la casa de locuit. Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite.

A ars aproximativ o tonă de strujeni de porumb şi 10 mp din acoperişul anexei gospodăreşti. Scînteile purtate de vînt şi căzute pe materiale combustibile au fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu, conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Situaţie hilară la CARP. Au fost alegeri şi sînt doi şefi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor s-au ţinut două rînduri de alegeri ■ instituţia are acum doi preşedinţi: Anca Maria Popovici şi Mircea Anton ■

Bîlciul de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Roman este departe de a se fi încheiat, aşa încît după şapte ani de litigii prin instanţe s-a ajuns la situaţia hilară ca organizaţia, care gestionează banii a peste 26.000 de pensionari, să aibă două conduceri, niciuna recunoscută pînă acum de Judecătorie.

Cert este că, de mai bine de o săptămînă, cele două conduceri, rezultate din două rînduri de alegeri s-au instalat în sediul CARP cu pretenţii de preluare a şefiei. În zilele de 18,19, 20 şi 21 aprilie, la sediul Clubului CARP s-au desfăşurat alegerile grupării Gheorge Popa, unde preşedintă a fost aleasă fiica acestuia, economista Anca Maria Popovici, iar în Consiliul Director cei 420 de membri, care au trecut prin faţa urnelor, i-au ales pe Constică Rusu, Vasile Rusu, Sava Ifrim şi Rotaru Costel.

Pe 6 mai, la un restaurant din oraş s-au desfăşurat alegerile organizate de gruparea: Mircea Anton-Albu-Călărăşanu, la care au participat 92 de persioane, de unde a rezultat o conducerea formată din Mircea Anton – preşedinte şi Eugen Pătraşcu, Dumitru Călărăşanu (care între timp a demisionat), colonelul Alexandru Albu şi Ion Cobzaru.

„Alegerile organizate de gruparea Călărăşanu- Anton-Albu sînt ilegale, pentru că nu s-a respecta statutul. Adunarea Generală a fost organizată cu 10 zile după expirarea mandatelor, care de alfel nu au fost niciodată recunoscute de Judecătorie. Nu au afişat la loc vizibil listele cu delegaţii (1 la 200 membri), nu a fost afişat Raportul de activitate, Raportul comisiei de cenzori.

Delegaţii au fost în familie. De exemplu la alegeri a participat soţia, fiica şi colonelul Albu. S-a votat şi de către două ori de aceeaşi persoană. A fost o băşcălie. Noi am depus la instanţă documentele privind alegerile noastre şi aşteptăm ca instanţa să se pronunţe“, a declarat Gheorghe Popa.

Mircea Anton, preşedintele ales al grupării adverse a susţinut următoarele: „Lucrăm la finalizarea documentelor de înscrie la grefa Judecătoriei. Acum ne aflăm la sediul CARP, unde s-a instalat şi gruparea Popa, care înceracă să blocheze activitatea. Pînă cînd instanţa se va pronunţa, la CARP împrumuturile sînt aprobate de către domnul Călărăşanu, fostul preşedinte“, a declarat Mircea Anton.

Citește știrea

Trending