Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Parlamentari, la judecata

Știre publicată în urmă cu

în data de

• Academia Catavencu l-a trecut pe deputatul Munteanu în sesizarea penala adresata procurorului general pentru fals în declaratiile de avere si de interese • Ioan Munteanu spune ca e chemat la Parchet doar pentru ca n-a trecut doua strazi în declaratii si va da în judecata trustul de presa • pe masa procurorului general au ajuns si alti demnitari nemteni: Eugen Tapu Nazare, secretar de stat la Ministerul Economiei, Iulian Iancu, deputat PSD de Neamt, Vasile Pruteanu, deputat independent de Neamt si Serban Stratila, senator PNL •

Deputatul Ioan Munteanu se ia la trînta cu Academia Catavencu. Social-democratul nemtean a fost trecut pe lista demnitarilor care nu si-au completat declaratiile de avere si interese corect, lista care a ajuns pe masa procurorului general al României, Laura Codruta Kovesi, ca parte integranta din sesizarea penala facuta de „catavenci“ pentru fals în acte publice. „Domnul Munteanu Ioan, Palatul Parlamentului, str. Izvor nr. 2 – 4, sect. 5, Bucuresti, avînd functia de deputat în Parlamentul României (…) nu a completat adresele surselor de venit salarial ale sale si ale sotiei sale. (…) Va rog asadar sa cercetati în ce masura faptele prezentate mai sus se înscriu în sfera celor sanctionate penal. În drept: art. 222 Cod procedura penala“, se arata în sesizarea penala semnata de „catavencul“ Catalin Prisacariu. Ioan Munteanu spune ca lucrurile sînt mai simple decît rezulta din textul catavencilor. El a trecut institutiile de unde încaseaza bani el si sotia, dar nu a înscris adresele respectivelor institutii. Si de-aici i s-ar fi tras pocinogul. „Mi-au facut plîngere penala pentru ca n-am trecut strada pe care e Parlamentul României – Izvor, si strada pe care este firma Romclass – Vasile Conta nr. 57, unde lucreaza sotia mea ca director pentru 7 milioane pe luna. Atît! De-asta m-au dat în judecata si îmi cer daune! O sa îi dau eu în judecata, pe ei si trustul lor, pentru ca eu muncesc ca un prost ani de zile si ei ma pun la un loc cu toti hotii din Parlament, care nu si-au completat deloc declaratiile de avere! Si pentru ce? Pentru o chichita, ca n-am trecut doua strazi! De parca am avea 200 de Parlamente în tara. Sau ar fi nu stiu cîte societati Romclass în Piatra Neamt. Haideti sa fim seriosi. Parlamentul are o singura adresa si eu am scris în declaratie ca sînt deputat în Camera Deputatilor din Parlament. Pentru asta mi-au facut ei plîngere penala si îmi cer daune“, a declarat deputatul Ioan Munteanu. Social-democratul spune ca actiunea Academiei Catavencu este, în fapt, o metoda de facut bani si argumenteaza cu patania de anul trecut, cînd trustul de presa a dat în judecata 300 de demnitari si a încasat cam 5 milioane vechi de la fiecare. „Acum o sa le cer eu daune! Le cer daune, ca au de unde, ca au un oligarh bun si sarac în frunte“, spune Ioan Munteanu. „Pe mine ma deranjeaza ca m-au pus la un loc cu toti cei care nu si-au completat deloc declaratiile. Au recunoscut ca declaratiile mele sînt corect completate ca si continut, atît doar ca n-am trecut doua strazi. E vorba de prestigiul meu si n-o s-o las asa. Le cer bani cît o sa vrea avocatul. O sa caut cel mai lacom avocat din Bucuresti si-i voi zice sa le ceara cît vrea el! Eu n-am nevoie de bani, sa-i ia el pe toti. Dar si cei de la Catavencu o sa înteleaga odata ca ma confunda cu cei care într-adevar n-au declarat corect în actele oficiale“, a mai spus parlamentarul nemtean.

„Lista… catavencilor“

Deputatul Ioan Munteanu nu este singurul demnitar din Neamt trimis la judecata pentru fals în acte publice. Sub genericul „I-am invitat si pe parlamentari la fals“ au fost atinsi Eugen Tapu Nazare (secretar de stat la Ministerul Economiei), Iulian Iancu (deputat PSD de Neamt), Vasile Pruteanu (deputat independent de Neamt) si Serban Stratila (senator PNL de Neamt). „Domnul Tapu-Nazare Eugen cu adresa Bucuresti, Calea Victoriei, nr.152, sector 1, cod postal 010096, avînd functia de Secretar de Stat la Ministerul Economiei si Comertului, nu a completat adresele terenurilor si cladirilor avute în proprietate. (…) Domnul Iancu Iulian cu adresa Bucuresti, Palatul Parlamentului, strada Izvor, nr. 2 – 4, sector 5, cod postal 020921, avînd functia de Deputat în Parlamentul României nu a actualizat declaratia de interese. (…) Domnul Pruteanu Vasile, Palatul Parlamentului, str. Izvor nr. 2 – 4, sect. 5, Bucuresti, avînd functia de deputat în Parlamentul României nu a completat adresele a doua terenuri; nu a completat adresele si cotele parte detinute pentru un apartament si o casa de locuit; nu a completat adresele institutiilor financiar-bancare, administratore ale unor depozite bancare; nu a completat adresele surselor de venituri din salarii ale sale si ale sotiei sale. (…) Domnul Stratila Serban Cezar, Calea 13 Septembrie, nr. 1-3, sector 5, Bucuresti, 050711, avînd functia de senator în Senatul României nu a completat titularul, cota parte detinuta si adresa unui teren; nu a completat titularul si adresele unui apartament si a unei case; nu a completat anii cînd si-a deschis conturile bancare; nu a completat adresele institutiilor care îi administreaza conturile bancare; nu a completat adresele surselor de venit ale sale si ale sotiei sale“, spun cei de la Catavencu. Academia Catavencu este colega de trust, printre altele, cu Realitatea Tv si Cotidianul, unde patron este Sorin Ovidiu Vîntu, romascan la origine. Pe 9 martie 2007, Academia Catavencu a depus plîngere penala la Parchetul de pe lînga Înalta Curte de Casatie si Justitie la adresa angajatilor Guvernului care si-au completat superficial declaratiile de avere si de interese, iar pe 16 martie 2007 a facut acelasi lucru cu 168 de deputati, 53 de senatori si 28 de angajati ai Palatului Cotroceni.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending