Contactează-ne

Actualitate

Pamflet de campanie: Ionel Arsene sau întâiul promotor al turismului nemţean

Știre publicată în urmă cu

în data de

Eternul slogan cu dezvoltarea turismului pentru a resuscita economic judeţul Neamţ, coroborat cu recentul videoclip viral în care Ionel Arsene, candidatul “Fapte, nu vorbe” la CJ Neamţ, patina graţios, dar cel mai probabil photoşopat – barbarism de campanie n.r. – cu conduri de lac pe trasee montane, ne-a inspirat pentru următoarea propunere.

Evident în registrul pamfletului politic, o specie pe care ne-am dori să o vedem reînviată la pachet cu ironia fină: propunem acordarea titlului de “Întâiul promotor al turismului în Neamţ” domnului Ionel Arsene. Motive, evident la categoria fapte, nu vorbe:

  1. Este singurul care a făcut un prim pas, concret, faptic, pentru aducerea de turişti în Neamţ – în cadrul unui îndrăzneţ proiect de turism electoral l-a adus pe domnul Răzvan Cuc de la Giurgiu pentru a candida la Primăria Piatra Neamţ.

Dacă va ieşi primar, este evident că turismul electoral va fi continuat cu un turism clientelar, fiind de aşteptat ca mulţi “turişti” să aleagă Neamţ-ul fie pentru a primi nişte funcţii de la proaspătul primar, fie pentru a primi binecuvântarea vreunei candidaturi de la domnul preşedinte degrabă împărţitoriu de astfel de daruri.

Dacă nu va ieşi primar, turismul electoral poate fi continuat cu un turism ecumenic, numeroase persoane fiind de aşteptat să vină să se închine la racla cu sfintele moaşte electorale ale Cuviosului Mucenic Cuc, Ziditorul de Centuri. Ocolitoare şi nu numai.

Racla cu moaşte ar putea fi depusă în capela viitorului spital cu “n” etaje şi heliport, acolo unde preacucernica măicuţă… Florentina (un nume ales la întâmplare, de pe o… listă n.r.) va ţine veşnic aprinsă candela pentru mucenicul venit din pribegie şi răpus la poale de Pietricică în lupta cu balaurul de dreapta. Nu ştim dacă icoana mucenicului va fi izvorâtoare de mir, dar este posibil să da, măcar drept compensaţie la faptul că n-a fost candidatura izvorâtoare de voturi.

  1. Este singurul care poate impune o nouă probă olimpică – urcat viteză pe trasee montane cu pantofi de lac şi costum de firmă. Turiştii se vor îngrămădi să urce pe Ceahlău având în picioare astfel de conduri şi etalându-şi cele mai scumpe costume, iar cei care vor reuşi să depăşească sau măcar să egaleze recordul de viteză deţinut de domnul preşedinte vor fi înscrişi automat pe listele PSD pentru alegerile parlamentare.

Pentru departajare, în caz de egalitate, propunem o probă suplimentară de cărat electrocasnice (frigidere, maşini de spălat etc) pe scări (eventual cea de pe Toaca), una la care tot domnul preşedinte deţine supremaţia.

Şi uite aşa, fără a încăleca pe-o şea, “decât” pe-o stâncă, am rezolvat şi problema spinoasă a promovării turismului în Neamţ. Fapte, domnule, nu vorbe.

P.S.: Pozele ataşate sunt evident extrase din mapa de candidatură, la titlu, nu la CJ, a domnului preşedinte.

 

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Oleaca

    19 august 2020 at 2:50 PM

    Decat un ingamfat si un mincinos , mai bine unul care are cisme in picioare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending