Contactează-ne

Actualitate

Pamflet de campanie: Ionel Arsene sau întâiul promotor al turismului nemţean

Știre publicată în urmă cu

în data de

Eternul slogan cu dezvoltarea turismului pentru a resuscita economic judeţul Neamţ, coroborat cu recentul videoclip viral în care Ionel Arsene, candidatul “Fapte, nu vorbe” la CJ Neamţ, patina graţios, dar cel mai probabil photoşopat – barbarism de campanie n.r. – cu conduri de lac pe trasee montane, ne-a inspirat pentru următoarea propunere.

Evident în registrul pamfletului politic, o specie pe care ne-am dori să o vedem reînviată la pachet cu ironia fină: propunem acordarea titlului de “Întâiul promotor al turismului în Neamţ” domnului Ionel Arsene. Motive, evident la categoria fapte, nu vorbe:

  1. Este singurul care a făcut un prim pas, concret, faptic, pentru aducerea de turişti în Neamţ – în cadrul unui îndrăzneţ proiect de turism electoral l-a adus pe domnul Răzvan Cuc de la Giurgiu pentru a candida la Primăria Piatra Neamţ.

Dacă va ieşi primar, este evident că turismul electoral va fi continuat cu un turism clientelar, fiind de aşteptat ca mulţi “turişti” să aleagă Neamţ-ul fie pentru a primi nişte funcţii de la proaspătul primar, fie pentru a primi binecuvântarea vreunei candidaturi de la domnul preşedinte degrabă împărţitoriu de astfel de daruri.

Dacă nu va ieşi primar, turismul electoral poate fi continuat cu un turism ecumenic, numeroase persoane fiind de aşteptat să vină să se închine la racla cu sfintele moaşte electorale ale Cuviosului Mucenic Cuc, Ziditorul de Centuri. Ocolitoare şi nu numai.

Racla cu moaşte ar putea fi depusă în capela viitorului spital cu “n” etaje şi heliport, acolo unde preacucernica măicuţă… Florentina (un nume ales la întâmplare, de pe o… listă n.r.) va ţine veşnic aprinsă candela pentru mucenicul venit din pribegie şi răpus la poale de Pietricică în lupta cu balaurul de dreapta. Nu ştim dacă icoana mucenicului va fi izvorâtoare de mir, dar este posibil să da, măcar drept compensaţie la faptul că n-a fost candidatura izvorâtoare de voturi.

  1. Este singurul care poate impune o nouă probă olimpică – urcat viteză pe trasee montane cu pantofi de lac şi costum de firmă. Turiştii se vor îngrămădi să urce pe Ceahlău având în picioare astfel de conduri şi etalându-şi cele mai scumpe costume, iar cei care vor reuşi să depăşească sau măcar să egaleze recordul de viteză deţinut de domnul preşedinte vor fi înscrişi automat pe listele PSD pentru alegerile parlamentare.

Pentru departajare, în caz de egalitate, propunem o probă suplimentară de cărat electrocasnice (frigidere, maşini de spălat etc) pe scări (eventual cea de pe Toaca), una la care tot domnul preşedinte deţine supremaţia.

Şi uite aşa, fără a încăleca pe-o şea, “decât” pe-o stâncă, am rezolvat şi problema spinoasă a promovării turismului în Neamţ. Fapte, domnule, nu vorbe.

P.S.: Pozele ataşate sunt evident extrase din mapa de candidatură, la titlu, nu la CJ, a domnului preşedinte.

 

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Oleaca

    19 august 2020 at 2:50 PM

    Decat un ingamfat si un mincinos , mai bine unul care are cisme in picioare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending