Contactează-ne

Actualitate

„Ora de atelier“, expoziţie a studenţilor de la Arte Textile – Design Textil din cadrul Facultăţii de Arte Vizuale Iaşi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ manifestarea, care a ajuns la cea de-a II-a ediţie, are loc la Biblioteca Judeţeană Neamţ ■ lucrările pot fi văzute în perioada 1 - 14 august 2022 ■

Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu“ Neamţ, în colaborare cu Asociaţia Culturală Arte.Ro şi Universitatea Naţională de Arte „George Enescu“ Iaşi, organizează expoziţia de artă textilă „Ora de atelier“. Manifestarea a ajuns la cea de-a II-a ediţie, are loc în Sala Cupola a instituţiei de cultură şi poate fi vizitată în perioada 1 – 14 august 2022.

Lucrările sînt realizate de studenţii din anul II de studii de la specializarea Arte Textile – Design Textil din cadrul Facultăţii de Arte Vizuale Iaşi, coordonaţi de conf.univ. dr. Ecaterina Mărghidan, lector univ. dr. Mădălina Vieriu şi asistent univ.dr. Raluca Loghin. Proiectul este iniţiat de prof. Cristina Petrariu, preşedinta Asociaţiei Culturale Arte.Ro.

Expoziţia „Ora de atelier“ propune să prezinte publicului experimentele din laboratorul de imprimeuri textile şi tehnici serigrafice. „La ediţia din 2022 sînt incluse cîteva dintre proiectele de imprimeu realizate pentru tricouri. Fiecare student a fost liber să creeze propria ilustraţie pe care ulterior a descompus-o şi a recompus-o pentru a obţine cît mai multe variaţii.

Într-o singură oră au fost realizate un minimum de şase proiecte. Multe dintre acestea au fost ulterior transpuse pe piese vestimentare. Lucrările expuse au fost realizate păstrînd ca amintire jocurile serigrafice Pop Art, dar adaptate la o cromatică limitată de nuanţele albastru, roz violet şi negru, gamă aleasă de majoritatea studenţilor. Jocul text/imagine impus prin tema T-shirt a fost o provocare pentru studenţi, dar şi o ocazie să-şi manifeste imaginaţia.

De această dată nu am expus tricourile ca produse finale, ci doar o parte mică a mostrelor din atelier. Invităm publicul să atingă materialele, să simtă texturile textile diferite“, a precizat conf. univ. dr. Ecaterina Mărghidan. La această ediţie expun lucrările lor studenţii Miruna Ancuţa, Andra Iordăchescu, Olivia Huţanu, Miriam Mânăstireanu, Ştefan Alexandroaie, Andreea Topor, Ştefana Mălinescu, Ecaterina Ursăchianu, Iuliana Dochia, Mihaela Ceban.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending