Contactează-ne

Actualitate

Oportunităţi pentru tinerii ce vor să devină pompieri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ISU Neamţ recrutează doritori pentru admitere la şcoala de subofiţeri de la Boldeşti ■ unitatea scoate la concurs un număr de 278 de locuri ■ candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a putea intra în concurs ■

Tinerii nemţeni care-şi doresc o carieră de salvator şi vor să devină pompieri, pentru a-şi dedica munca salvării semenilor, au acum această oportunitate. Asta deoarece Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ anunţă faptul că recrutează candidaţi interesaţi pentru concursul de admitere la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

Înscrierile se pot face de pe 15 februarie, pînă la finele lunii în curs. „Începînd de luni, 15 februarie şi pînă pe 28 februarie 2021, persoanele interesate, care îndeplinesc condiţiile legale şi criteriile specifice de recrutare, se pot înscrie pentru participarea la concursul de admitere la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă «Pavel Zăgănescu» Boldeşti“, conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

În acest an, la unitatea şcolară din Boldeşti vor fi scoase la concurs 278 de locuri, din care 2 locuri sînt pentru rromi. Pentru a se putea înscrie, candidaţii trebuie să îndeplinească mai multe condii legale de recrutare stabilite pentru admiterea în instituţiile de învăţămînt pe locurile destinate formarii iniţiale a cadrelor militare. Doritorii trebuie: să aibă cetţăenia româna şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să aiba capacitate deplina de exercitiu; să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic; să aibă vîrsta de minimum 18 ani împliniţi, iar în cazul candidaţilor la examenele de admitere în instituţiile de învăţămînt, să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere.

Simultan, cei care-şi doresc o uniformă de pompier trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, pentru candidatii la examenele de admitere în instituţiile de învăţămînt; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; celor interesaţi li se mai cere să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei cînd a intervenit reabilitarea; să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvîrşirea de infracţiuni; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sînt definite prin lege.

Sînt acceptaţi tineri de pînă la 27 de ani

În afară de condiţiile generale, tineri interesaţi de o astfel de carieră trebuie să îndeplinească şi alte condiţii. Este vorba de criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor la examenele de admitere în institutiile de învăţământ, forma de învăţămînt cu frecvenţă, în vederea formării profesionale iniţiale.

Astfel, doritorii trebuie să aibă vîrsta de pînă la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere; să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9.00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţămînt de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţămînt. Persoanele interesate se pot prezenta, începînd de luni, 15 februarie şi pînă pe 28 februarie 2021, inclusiv sîmbătă şi duminică, între orele 08:00 – 15:00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, din municipiul Piatra Neamţ, intrarea prin strada Rodnei, să depună cererea de înscriere pentru a participa la concurs.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidaţii depun documentele solicitate pînă la data de 10 martie 2021. Probele de concurs se vor organiza astfel: 18 – 24 martie 2021 – proba eliminatorie de evaluare a performanţei fizice; pînă în data de 8 martie 2021 se va realiza evaluarea psihologică a candidaţilor, conform unei planificări; 27 martie 2021 – proba de evaluare a cunoştinţelor, care constă în susţinerea unui test grilă la disciplina matematică; 29 martie -16 aprilie – examinarea medicală care se va realiza potrivit prevederilor Ordinului M.A.I. nr. 105/2020.

Sînt declaraţi admişi candidaţii care au fost declaraţi apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoştinţă candidaţilor prin afişarea pe site-ul oficial al Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu”-www.scoaladepompieri.ro, pînă la data de 17 aprilie 2021. Informatii suplimentare puteţi obţine accesînd: site-ul Ministerului Afacerilor Interne la: https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare- profesionala/; site-ul ISU Neamţ: ijsunt.ro, la rubrica „Admitere” pagina oficială a instituţiei de învăţămînt: scoaladepompieri.ro sau pot fi obţinute la sediul ISU Neamţ, de la personalul desemnat din cadrul Serviciului Resurse Umane, telefon 0233/216.815, 0748038509.

„Adresăm rugămintea ca atunci cînd vă prezentaţi la sediul inspectoratului în vederea depunerii documentelor necesare dosarului de recrutare să respectaţi măsurile de prevenire şi combatere a virusului SARS-CoV-2“, mai anunţă ISU Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Şapte persoane la spital din cauza ciupercilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Şapte persoane, dintre care patru copii, au ajuns la Spitalul Târgu-Neamţ, vineri, 14 mai, având diagnosticul intoxicaţie cu ciuperci. Solicitarea către Ambulanţa Neamţ a fost făcută în jurul orei trei dimineaţa  şi la unitatea sanitară au fost transportaţi o fetiţă de cinci ani, un băieţel de şase ani, o fetiţă de 8 ani şi un băiat de 12 ani, dar şi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani.

Citește știrea

Actualitate

Nu ieşim din zodia ploilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ informarea de instabilitate atmosferică expiră azi, la ora 21:00 ■ totuşi, nu scăpăm de precipitaţii nici săptămîna viitoare ■ valorile termice diurne vor oscila între 14 şi 22 grade ■

Cea de-a doua jumătate a lunii mai nu aduce timp bun şi foarte aproape de vara calendaristică meteorologii anunţă ploi consistente, iar în cea mai rece zi a săptămînii viitoare nu vor fi mai mult de 14 grade. Singura veste bună este că nopţile vor fi mai calde, iar minimele se vor situa între 9 şi 11 grade.

O informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată expiră azi, 14 mai, la ora 21:00, dar specialiştii spun că vor fi perioade în care va ploua în averse ce vor avea şi caracter torenţial, vor fi descărcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25…35 l/mp.

La acest moment, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca mai sînt 15 centimetri de nea. Astăzi, 14 mai, regimul termic va fi bunişor, 20 de grade ziua şi cam 10 grade vor fi peste noapte. Temperatura se apreciază pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, iar la jumătatea lui Florar vor fi 21 de grade, dar nu scăpăm de furtunile care vor fi în special după amiază.

Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 10 grade. Duminică, 16 mai, în prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 20 de grade şi sînt aşteptate ploi în aversă. Noaptea vor fi 10 grade. Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare va fi cea de luni, 17 mai, cînd meteorologii prognozează o maximă îndrăzneaţă de 22 de grade.

Cu toate acestea, nu scăpăm de instabilitate şi sînt anunţate ploi mai după amiază. Minima nocturnă rămîne cantonată la 10 grade. Conform prognozei, de marţi, 18 mai, începe depreciarea regimului termic, astfel că la amiază în zona noastră vor fi 19 grade. Instabilitatea îşi face de cap şi din nou pot veni furtuni. Va fi ceva mai bine după lăsarea întunericului şi minima saltă la 11 grade.

Urmează cea mai rece zi, cea de miercuri, 19 mai, cînd maxima atinge cu greu valoarea de 14 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua mărunt întreaga zi. Precipitaţii sînt anunţate şi după lăsarea întunericului, cînd se vor înregistra cam 10 grade. Joi, 20 mai, se mai încălzeşte niţel, revedem şi soarele şi vor fi vreo 17 grade.

Nu trebuie să uitaţi umbrelele acasă pentru vor fi ceva stropi de ploaie, în aversă. Urmează cea mai rece noapte din întreg intervalul de prognoză, iar minima va fi de 9 grade. Vineri, 21 mai, norii se cantonează în zona noastră şi va ploua mai tot timpul. Termic nu stăm prea bine pentru începutul ultimei decade a lui mai şi vor 17 grade ziua şi vreo 11 grade după lăsarea întunericului.

Sîmbătă, 22 mai, este anunţat cer variabil cu soare, ceva ploi după amiază, 19 grade ziua şi vreo 11 grade vor fi peste noapte. Singura zi fără ploi pare a fi cea de duminică, 23 mai, cînd se vor înregistra 21 de grade.

Citește știrea

Actualitate

E căutat un minor fugar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Neamţ şi cei ai Poliţiei municipiului Roman fac verificări pentru depistarea unui minor de 17 ani, dar dispărut acum cîteva zile.

„La data de 11 mai 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul ca minorul Mereuţă Vlăduţ Ionuţ, în vîrstă de 17 ani, din Roman, a părăsit voluntar Centrul de asistenţă socială în care se afla şi nu a mai revenit“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Adolescentul are o înălţime de circa 1,65 metri, greutate de aproximativ 66 de kilograme, părul brunet, tuns scurt, ochi căprui. Nu se cunosc detalii referitoare la obiectele de îmbrăcaminte pe care acesta le purta la momentul dispariţiei.

Anchetatorii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, precum şi a localităţilor limitrofe, în vederea depistării acestuia, dar fără folos, astfel că cer ajutorul populaţiei. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

De regulă, în astfel de cazuri, copii fugari hoinăresc prin oraş sau merg la rude timp de cîteva zile, după care revin în centrele unde sînt instituţionalizaţi.

Citește știrea

Trending