Contactează-ne

Actualitate

Oportunităţi pentru o carieră militară

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Centrul Militar Judeţean Neamţ recrutează doritori pentru colegiile militare, învăţămîntul universitar şi postliceal ■ candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii ■ se recomandă ca înscrierea să se facă prin poşta electronică ■

Centrul Militar Judeţean Neamţ anunţă recrutarea şi selecţia candidaţilor pentru admiterea în colegiile naţionale militare, învăţămîntul universitar şi postliceal militar.

În perioada 10 ianuarie – 25 martie 2022 se fac înscrieri în vederea admiterii în colegiile naţionale militare. Criterii specifice de recrutare constau în faptul că doritorii trebuie să aibă vîrsta de cel mult 16 ani împliniţi în anul 2022 (anul desfăşurării concursului de admitere).

În ce priveşte învăţămîntul postliceal militar de formare a maiştrilor militari sînt oferite 449 de locuri, iar la subofiţeri sînt 731 de locuri. Aici înscrierea candidaţilor are loc în perioada 1 februarie – 10 iunie 2022, în perioada 7 martie – 30 iunie este selecţia candidaţilor iar pe 8 iulie este data limită de depunere a dosarelor complete.

Admiterea constă într-o probă de evaluare a cunoştintelor la disciplinele Matematică şi Limba engleză. Pe 3 august 2022 este programată proba de evaluare a cunoştinţelor (subofiţeri), iar pe 8 august are loc proba de evaluare a cunoştinţelor (maiştri militari).

Se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vîrsta de cel mult 28 de ani împliniţi în cursul anului 2022. La învăţămîntul universitar militar de formare a ofiţerilor sînt 154 de locuri, dintre care 10 la Academia de Poliţie, iar la învăţămîntul universitar civil sînt 89 de locuri la Medicină. La acestea înscrierea are loc în perioada 1 februarie – 3 iunie 2022, între 7 martie şi 17 iunie are loc selecţia candidaţilor, iar între 14 martie şi 10 iunie este programată examinarea medicală – candidaţii pentru Institutul Medico-Militar şi Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.

“Pe 24 iunie trebuie finalizate dosarele de candidat. Admiterea în instituţiile de învăţămînt universitar din subordinea MApN, constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică, Informatică şi Limba engleză. Admiterea în instituţiile de învăţămînt universitar din afara MApN (domeniile de licenţă Drept şi Sănătate) se desfăşoară conform metodologiilor proprii, elaborate de aceste instituţii. Se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vîrsta de cel mult 26 de ani (24 pentru aviaţie-naviganţi) împliniţi în cursul anului 2022.

Atenţie, nu se fac înscrieri, deocamdată, pentru cursurile de formare a ofiţerilor/subofiţerilor în activitate (filieră indirectă). Nu se fac înscrieri pentru posturile de SGP! Vom reveni cu mai multe informaţii în postările din zilele şi săptămînile următoare!“, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Centrului Militar Neamţ.

Candidaţii se pot înscrie prin mai multe modalităţi: transmiterea solicitării şi a documentelor prin poşta electronică (varianta recomandată), la adresa de e-mail a CMJ  Neamţ: recrutaremapn.neamt@gmail.com.; depunerea documentelor care constituie dosarul de candidat, în cazul în care nu se poate realiza înscrierea electronică, la sediul Biroului informare-recrutare Neamţ, adresa: Piatra Neamţ, strada Durăului nr. 9. Date şi documente (fotocopii) necesare a fi transmise pe adresa recrutaremapn.neamt@gmail.com pentru înscrierea online: nume şi prenume candidat; elev la şcoala/colegiul; solicit înscrierea pentru (specificaţi categoria de personal – elev colegiu/ofiţeri/maiştri militari/subofiţeri, instituţia/specializarea la care doriţi înscrierea); telefoane contact: 1 şi 2 (număr de rezervă); adresa e-mail; ataşat fotocopii după: certificat naştere, carte identitate, acordul de prelucrare a datelor personale completat şi semnat.

În ce priveşte selecţia şi examinarea medicală, baremul medical, privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în unităţile/instituţiile de învăţămînt militar, precum şi pentru ocuparea funcţiilor de soldat/gradat profesionist, poate fi consultat aici: https://bit.ly/2YLbmMq ). Detalii privind paşii de urmat în vederea susţinerii probelor de selecţie şi examinării medicale, vor fi primite de doritori pe adresa de e-mail, la momentul confirmării înscrierii.

De menţionat este faptul că, dacă înscrierea s-a efectuat electronic, trebuie să vă asiguraţi că aceasta s-a produs printr-un e-mail de confirmare. Dacă nu aţi primit confirmare (în termen de două, trei zile lucrătoare), solicitaţi telefonic acest lucru la numerele 0233/213.886 sau 0732/560.973. Dacă înscrierea s-a efectuat electronic, la momentul depunerii dosarului de candidat, aceştia au obligaţia de a prezenta personalului recrutor documentele care se solicită, în original sau copie legalizată, în vederea certificării confruntării documentelor transmise electronic sau în fotocopie.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending