Contactează-ne

Actualitate

Opinia unui medic: lumea cunoscută de noi dispare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ doctorul Filip Panait consideră că sancţiunile economice vor face din Rusia un „urs turbat“ ■ unul care se va năpusti asupra Israelului ca să se răzbune pe lumea occidentală ■ pandemie, război, criză economică şi foametea sînt noile realităţi ale lumii contemporane, spune medicul ■

Sub titlul „Actualităţi apocaliptice“, cunoscutul medic de familie de la Bîra, Filip Panait, doctor în medicină, vine cu o observaţie interesantă în ultima sa postare pe pagina de Facebook.

Face o constatare legată de faptul că lumea cunoscută de noi pînă acum, după invazia Ucrainei de către trupele ruseşti ale lui Vladimir Putin va dispărea.

„Eram nişte oameni liberi, destul de fericiţi cu realizările şi neîmplinirile noastre zilnice, dar, peste nepăsarea noastră, a venit un strigăt de război şi ameninţări cu extincţia nucleară a întregii planete. După aproape trei ani de pandemie, în care am avut parte de cele mai crunte restricţii pe timp de pace, ne-am trezit cu războiul la uşa noastră.

Dacă vedem starea planetei noastre doar în cheia conflictului dintre Ucraina şi Rusia nu înţelegem nimic şi ne putem trezi că sîntem manipulaţi de televiziunile aservite, de multă vreme, guvernelor ţărilor lor. Nu ştiu cum a ajuns Rusia în această situaţie, dar este o certitudine că influenţa eminenţei întunecate din spatele lui Putin are un rol fatidic. Dughin, consilierul întunecat, care este un satanist notoriu, are un cuvînt greu în deciziile lui Putin.

Pe de altă parte, faptul că Occidentul pune gaz pe foc, înseamnă că lupta nu se dă doar pentru salvarea Ucrainei, ci se urmăreşte ceva mult mai mare, ceva care vizează întreaga umanitate. A considera că pandemia şi războiul din Ucraina nu au nicio legătură este o eroare de logică enormă. După cunoştinţele noastre, manipularea şi minciuna vor domina lumea, în vremea sfîrşitului.

Doar cei care sînt de partea adevărului, şi se tem de Dumnezeu, pot spera să înţeleagă vremurile şi să nu cadă în capcana care va fi întinsă întregii lumi“, afirmă, în postarea sa, medicul Filip Panait.

Apelînd din nou la citate biblice, medicul nemţean citează: „Căci taina fărădelegii a şi început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreşte acum să fie luat din drumul ei“, după care continuă:

„Este greu de spus cum vor evolua lucrurile în acest război, dar este sigur că America şi Marea Britanie lucrează în tandem, pentru a îngenunchea Rusia, după cum spun profeţiile vechi, care mai spun că sîntem în pragul unei lumi noi, împotriva căreia se vor uni toţi conducătorii lumii.

Toate problemele noastre au început în momentul recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israelului, în anul 2017, cînd s-au activat profeţiile privind vremea sfârşitului… Pentru că demonii care bîntuie lumea noastră ştiu că momentul judecăţii lor a sosit, încearcă să răstoarne întreaga societate cu susul în jos, ca să împiedice inevitabilul.

Dacă aceasta este realitatea din spatele acestor grave evenimente din lumea noastră, lucrurile nu se vor opri pînă nu va interveni Dumnezeu! Pandemie, război, criză economică şi foamete, după care mai discutăm cine este pe placul noilor stăpîni!“, spune doctorul Panait.

„Ursul rus a turbat şi nimeni nu are tratament pentru agresivitatea lui“

Într-o postare anterioară, medicul vorbea, la modul pamfletar, despre „Rusul turbat şi americanul viclean“. „Ursul rus a turbat şi nimeni nu are un tratament pentru agresivitatea lui! Cînd Hitler a invadat Polonia, toate ţările mari ale Europei au reacţionat şi au declarat război Germaniei.

Biden este principalul vinovat de toată această nebunie, pentru că, de luni bune, declară sus şi tare, că America nu va interveni cu trupe în Ucraina, ci doar cu arme. Acesta a fost un semnal clar pentru Putin că poate face ce vrea, în sfera sa de interese, fără ca ţările lumii să reacţioneze în vreun fel.

Ceea ce nu ştie Putin este că Biden i-a întins o cursă, pentru a testa pe teren capacitatea Rusiei de intervenţie militară şi pentru a-i produce cît mai mari daune, în vederea confruntării decisive, în urma căreia America vrea să preia controlul total asupra Rusiei.

Biden vrea să domine lumea întreagă, pentru că se crede un fel de salvator al umanităţii, chiar dacă are 80 de ani şi abia mai stă pe picioare. Nu ştim exact ce informaţii deţine preşedintele Biden, dar este viclean şi mult mai periculos decît Putin. Aceasta este noua realitate a lumii noastre, pe care o descrie profetul Daniel în secolul VI îCh! Restul sînt detalii, care fac din planeta noastră un cîmp de război între forţele binelui şi ale răului“, a scris doctorul, care este de părere că sancţiunile economice şi războiul vor face din Rusia un urs turbat, care se va năpusti asupra Israelului, ca să se răzbune pe lumea occidentală şi să blocheze exportul de gaze din Marea Mediterană spre Europa.

Putin este conştient că nu poate ataca ţările NATO, aşa că va încerca să-şi facă propriul imperiu, pe care să-l controleze în speranţa unor vremuri mai bune.

„Capcana întinsă de Biden Rusiei este atît de perversă, încît va spulbera puterea acesteia şi va îngenunchea întreaga ortodoxie. Se pare că proiectul Eurasiei va intra în istorie doar ca o utopie, pusă la cale de Dughin şi oamenii malefici din jurul ţarului Putin. (…) Faţa preşedintelui Putin este total schimbată şi inumană. Putin, criza economică şi foametea vor fi singurele certitudini ale conflictului pornit şi încurajat de Biden“ conchide dr. Panait.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Proiect de interes major, blocat în Consiliul Local Piatra Neamţ. Care sunt motivele

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pe ordinea de zi a ședinței de C L de joi s-a aflat un proiect de hotărâre privind emisiunea de obligațiuni municipale în valoare de 100.000.000 lei ■ banii urmau să fie folosiţi pentru refinanțarea datoriei publice și pentru asigurarea cheltuielilor neeligibile asociate proiectelor cu finanțări externe ■ „prin retragerea proiectului de pe ordinea de zi i-am ajutat pe consilierii PSD și PMP să nu se facă de râs chiar de tot în fața orașului. Le-am dat ocazia să citească proiectul”, a declarat primarul Andrei Carabelea ■

Proiectul privind emisiunea de obligaţiuni municipale a creat, cum era de aşteptat, scandal în sedinţa de Consiliu Local de joi, 26 mai. S-a cerut vot secret, consilierii PMP au zis că votează la vedere, iar primarul a retras proiectul. Explicaţiile municipalităţii au venit apoi sub forma unui comunicat de presă.

„Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de astăzi s-a aflat un proiect de hotărâre privind emisiunea de obligațiuni municipale în valoare de 100.000.000 lei pentru refinanțarea datoriei publice și pentru asigurarea cheltuielilor neeligibile asociate proiectelor cu finanțări externe. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi ca urmare a ezitărilor unor consilieri locali referitoare la proiect și a amenințărilor exprimate cu privire la vicierea procedurii de vot”, se spune în comunicat.

„Un proiect important pentru dezvoltarea orașului a fost amânat de cinismul unor vremelnici actori în arena politică a orașului. Prin retragerea proiectului de pe ordinea de zi i-am ajutat pe consilierii PSD și PMP să nu se facă de râs chiar de tot în fața orașului. Astfel, le-am dat ocazia să citească proiectul de hotărâre. Pietrenii trebuie să știe că acești politicieni nu se gândesc o secundă la binele orașului ci doar la diversiuni și calcule politice lipsite de vreun rezultat.

Căutăm permanent soluții pentru a depăși situația financiară dificilă în care se află municipiul Piatra-Neamț de peste 10 ani din cauza creditelor contractate pentru investiții care s-au dovedit ineficiente și împovărează bugetul local. Aceste datorii istorice nu ne oferă șansa să facem astăzi investițiile prezentului pentru un viitor mai bun și să dezvoltăm orașul la adevăratul său potențial. 

Consilierii care s-au opus proiectului nu au înțeles proiectul. Nici nu i-a interesat. Ne-au oferit o demonstrație clară de neștiință și de politicianism ieftin și prin ezitările lor nu fac decât să mențină situația  financiară dificilă în care se află municipiul Piatra-Neamț. Un oraș care nu se dezvoltă prin investiții nu este atractiv nici pentru tinerii valoroși din comunitate, nici pentru mediul de afaceri sau investitori străini.

Le dau șansa consilierilor ca până la ședința următoare să citească cu atenție proiectul de hotărâre și să se documenteze despre aceste instrumente financiare moderne folosite cu succes atât de administrațiile din România, cât și din multe din țările dezvoltate din lume”  a declarat primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea.

Iar reprezentanţii municipalităţii argumentează poziţia proprie: „emisiunea de obligațiuni este avantajoasă atât pentru primărie cât și pentru populație. Procedura ar asigura economii consistente la bugetul local mai ales în primii ani, când trebuie achitate doar dobânzile și comisioanele. Profitul obținut din dobânzi ajunge la cetățenii care investesc în obligațiuni, și nu la băncile comerciale ca în cazul împrumuturilor bancare, iar autoritatea locală este cea care va stabili condițiile împrumutului, respectiv valoarea, nivelul dobânzilor și calendarul de rambursare.

Refinanțarea  datoriei publice prin emisiunea de obligațiuni înseamnă o reducere a gradului de îndatorare a municipiului la nivelul anului viitor cu aproape 16 procente, de la 22,56% la 6,76 %. Totodată, economiile din sumele neachitate în anii 2023, 2024 și 2025 ar însemna resurse pentru investițiile proprii ale primăriei (aprox. 60 milioane de lei). În plus aceste obligațiuni ar asigura fără eforturi financiare considerabile finanțarea cheltuielilor neeligibile la proiectele europene în derulare.

Indiferent de provocări și dificultăți, primarul Andrei Carabelea va continua proiectele de dezvoltare a orașului și se va preocupa să identifice cele mai bune soluții și măsuri pentru stabilitatea financiară a instituției, modernizarea orașului și creșterea calității vieții, în concordanță cu standardele de la nivel european”, se mai afirmă în comunicatul de presă.

Doar ca un simplu element de comparaţie: în urmă cu puţin timp consilierii PSD şi PMP, de data aceasta judeţeni, au votat cu două mâini un împrumut de 100 de milioane de lei, bani care mergeau în marea lor parte la firmele cumătrului. Întrebare pentru reprezentanţii celor două partide: era mai convenabil acel împrumut decât emisiunea de obligaţiuni şi, dacă ei cred că da, de ce? Sau dacă banii mergeau la cumătru` nu mai conta nimic altceva?!

Citește știrea

Actualitate

Echipa de aur de la Colegiul „Petru Rareş“ a ajuns în America. Vor fi premiaţi de Administraţia Naţională Aeronautică şi Spaţială

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ liceenii de la colegiul din Piatra Neamţ au obţinut medalia de aur la competiţia Space Settlement Contest, care este organizată de NASA ■

Câţiva elevi din Piatra Neamţ, 11 la număr, liceeni la Colegiul Naţional „Petru Rareş“, sub coordonarea profesorului Grigoruţă Oniciuc, au obţinut medalia de aur la competiţia Space Settlement Contest, organizată de NASA (Administraţia Naţională Aeronautică şi Spaţială), în Statele Unite, una la care, în acest an, au participat circa 17.000 de competitori, cu peste 3.800 de proiecte. Cel al echipei din Neamţ s-a intitulat „Neves“, fiind vorba despre o navă spaţială, care să poată funcţiona în spaţiu, pe o perioadă nelimitată.

Despre rezultatul de excepţie al pietrenilor s-a aflat în luna aprilie a acestui an, iar festivitatea de premiere are loc pe 27 şi 28 mai 2022, la Washinton, la sediul agenţiei. Numai că, liceenii aveau o mare problemă, costurile pentru a ajunge şi sta câteva zile în Statele Unite, circa 35.000 de euro, fiind cu mult peste posibilităţile familiilor şi unităţii de învăţământ. N-au fost ajutaţi de autorităţi, doar Primăria Piatra Neamţ acordându-le câte 3.000 de lei, pentru a ajunge în Luxemburg, pe 9 mai, de Ziua Europei, unde au prezentat proiectul Neves.

Dar, pe ultima sută de metri, minunea s-a produs. „Am reuşit, graţie unor sponsori, să adunăm suma necesară plecării. Ne-au ajutat tot felul de persoane, firme găsite de părinţi prin Neamţ şi în ţară. Una dintre ele, din Anglia, ne-a sponsorizat cu 7.000 de euro. În demersurile noastre am găsit sprijin şi la un ministru din actuala guvernare. Decolarea a fost pe 25 mai 2022, de la Otopeni“, a declarat Grigoruţă Oniciuc, directorul liceului.

La Washinton, urmează ca echipa să-şi prezinte proiectul în plenul ceremoniei organizate de către Administraţia Naţională Aeronautică şi Spaţială, una la care vor participa reprezentanţii staff-ului agenţiei, cercetători în domeniu şi astronauţi de renume mondial. În anii din urmă, adolescenţii de la „Rareş“ au mai participat la trei ediţii ale întrecerii mondiale.

Cei 11 liceni care au conceput naveta spaţială sub îndrumarea profesorului Oniciuc şi au obţinut aurul sunt: Alexandru Apostol, Ştefan Armeanu, Tudor Bărbieru, Alexandru Berea, Traian Bistriceanu, Ilinca Cristescu, David Gheorghiu, Iancu Matei Scurtu, Theodor Lupaşcu, Mircea Verdeanu şi Tudor Zăgărin. Tema competiţiei a fost conceperea unei nave spaţiale, ai cărei membri să poată trăi în spaţiu, pe o perioadă nelimitată.

Proiectul „Neves“ a fost conceput şi structurat ţinând cont de detalii ce au însemnat proiectare, organizare socială, asigurarea hranei, regenerarea resurselor etc. „Munca acestor copii a fost colosală“, a detaliat directorul colegiului. Nava este alcătuită dintr-un modul central şi altele cu un rol de transport, hrană, cercetare. „Pentru mine şi pentru toţi colegii este o realizare enormă să putem la NASA şi lumii ce am putut să facem“, a declarat Alexandru Apostol, înainte de decolarea spre SUA.

Citește știrea

Actualitate

Iată ce previzionează meteorologii în zilele finalului de mai. Cireşar debutează cu vreme bună.

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ precipitaţii mai sînt prognozate în acest week-end, apoi condiţiile meteo se mai îmbunează ■ săptămîna viitoare vor fi între 26 şi cel mult 28 de grade ■

Meteorologii anunţă ceva precipitaţii pe final de primăvară, iar la debutul verii calendaristice vremea se îndreaptă, ploile dispar, iar în medie, temperaturile vor fi cuprinse între 25 şi 28 de grade. Dacă astăzi, 26 mai, a fost cer mai mult acoperit, mîine, 27 mai, soarele îşi va face simţită prezenţa şi în cel mai cald moment se vor înregistra 25 de grade.

Noaptea va fi plăcută, cu o minimă de 13 grade. Ceva mai rece va fi sîmbătă, 28 mai, iar în zona noastră mercurul din termometre nu trece de 20 de grade. În a doua parte a zilei ar putea veni ceva stropi de ploaie. După lăsarea întunericului, minima rămîne cantonată la 13 grade. Cea mai rece zi din intervalul de prognoză pare a fi cea de duminică, 29 mai, cînd va ploua mărut şi nu vor fi mai mult de 16 grade.

Minima nocturnă are acelaşi trend şi va fi rece la doar 11 grade. De luni, 30 mai, se apreciază regimul termic şi vor fi cam 21 de grade, însă după amiază sînt prognozate ploi scurte, de vară. Minima nocturnă ajunge la 13 grade. Mai cald va fi marţi, 31 mai, cînd se vor înregistra pînă la 24 de grade, pe fondul unui cer variabil cu soare.

Vara calendaristică aduce temperaturi mai îndrăzneţe, astfel că miercuri, 1 iunie, ne vom bucura de 26 de grade, însă nu este exclus ca în a doua parte a intervalului să revină nori de ploaie. Cea mai caldă zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de joi, 2 iunie, cînd soarele va fi la putere şi aduce 28 de grade. Va fi influenţat şi regimul termic nocturn, iar minima saltă la 15 grade.

Vineri, 3 iunie, va fi timp bun, ziua se vor înregistra cel mult 25 de grade, iar noaptea mercurul din termometre se opreşte la 15 grade. În week-end, în perioada 4 – 5 iunie, va fi soare şi cam 26 de grade. Schimbări se anunţă în regimul termic nocturn, iar minima saltă pînă la 16, poate chiar 17 grade.

Citește știrea
Advertisement








Trending