Contactează-ne

Eveniment

Omorîtă într-o maşină cu numere de Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ criminaliştii sînt în alertă după ce au dat de cadavrul unei tinere într-o maşină abandonată pe malul Bistriţei ■ s-a întîmplat în Bacău, autorurismul avînd număr de înmatriculat în Neamţ ■ în alt caz, un bărbat a fost găsit mort în garajul locuinţei din Borca ■

Poliţiştii din judeţul Bacău sînt în alertă după ce într-o maşină înmatriculată în Neamţ a fost găsit cadavrul unei femei.

Corpul prezenta urme de violenţă şi cel mai probabil victima a fost ucisă de soţ, de urma căruia anchetatorii nu au dat încă. Totul a început pe 21 ianuarie 2020, cînd un apel la numărul unic de urgenţă a anunţat grozăvia.

Un bărbat a reclamat faptul că prietenul lui l-a sunat şi i-a spus că şi-ar fi ucis iubita şi intenţiona să se sinucidă. Oamnii legii s-au deplasat pe malul Bistriţei, iar în zona podului de la Şerbăneşti, Bacău, au găsit maşina parcată.

La analiza autoturismului, cadavrul unei tinere a fost descoperit pe bancheta din spate, fiind acoperit cu o geacă. Din primele cercetări efectuate se pare că femeia ar fi fost bătută şi apoi înjunghiată.

La faţa locului au fost chemaţi lucrătorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,care au intervenit cu scafandri pentru căutarea trupului bărbatului în apele Bistriţiei. Deocamdată corpul acestuia nu a fost descoperit, însă se fac cercetări pentru săvîrşirea infracţiunii de omor.

„În momentul de faţă se fac cercetări conduse de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Bacău, existînd unele suspiciuni cu privire la săvîrşirea infracţiunii de omor“, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

Se pare că victima are 32 de ani şi avea în întreţinere un copil de un an şi jumătate. Anterior tragediei, femeia însoţită de bărbatul cu care-şi împărţea viaţa şi care venise recent de la muncă din străinătate, ar fi mers împreună la un mall din Bacău.

Pe drumul spre casă ar fi avut discuţii contradictorii legate de faptul că bărbatul credea că este înşelat. Cel mai probabil, de aici pînă la omor nu a mai fost decît un pas. Acum anchetatorii încearcă să dea de urma bărbatului, mort, sau viu. Într-un alt caz, oamenii legii din judeţul Neamţ au deschis un dosar de moarte suspectă şi încearcă să afle cauzele şi condiţiile decesului unui bărbat în vîrstă de 52 de ani, din Borca.

Acesta a fost găsit decedat în garajul locuinţei . „La data de 21 ianuarie, în jurul orei 06.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au fost sesizaţi de către un bărbat de 55 de ani, din Borca, cu privire la faptul că o persoană a decedat în garajul din curtea locuinţei“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat că aspectele sesizate se confirmă.

Actualitate

Incendiu cu două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Doi soţi septuagenari din localitatea Ţuţcanii din Vale, comuna Bahna, au ajuns la spital cu arsuri în urma unui incendiu care le-a cuprins locuinţa. A fost vorba, ca în multe alte cazuri, de unul de sezon, flăcările fiind provocate de coşul de fum.

Evenimentul nedorit a avut loc pe 2 martie 2021, după lăsarea întunericului. Solicitarea pentru ajutor a venit prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ în jurul orei 20:00.

Au plecat la drum militarii din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Forţele profesioniste au fost sprijinite de pompierii voluntari din cadrul SVSU Moldoveni, care au intervenit cu o autospecială de singere. La locul evenimentului s-a deplasat şi un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Neamţ.

Cînd salvatorii au ajuns la locul indicat de apelant, incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case cu posibilitatea propagării la anexele gospodăreşti şi la o casă aflată în vecinătate. „Proprietarii locuinţei, un bărbat de 75 de ani şi o femeie de 72 de ani, au suferit arsuri.

Victimele au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului după care au fost transportate la spital de către echipajele SMURD şi SAJ“, conform unui comunicat al ISU Neamţ. La final specialiştii au cercetat şi au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

O altă intervenţie a cadrelor ISU a avut loc în noaptea de 27/28 februarie, alarma dîndu-se prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul ISU Neamţ în crucea nopţii, la ora 00:40. Atunci pompierii au fost anunţaţi că arde o locuinţă din localitatea Mărgineni.

Au plecat la drum militarii din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, dar şi o ambulanţă SMURD. Forţele profesioniste au fost sprijinite de pompierii voluntari de la SVSU Mărgineni.

La ajungerea salvatorilor, incendiul se manifesta la acoperişul unei locuinţe. Pînă la final focul a transformat în scrum aproximativ 16 mp., din acoperiş. Cercetările au stabilit că incendiul a fost provocat de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Citește știrea

Actualitate

Arestare prelungită pentru tatăl terorist

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ procurorii au cerut instanţei şi au obţinut păstrarea după gratii a tatălui care a aruncat în aer un apartament ■ în imobil se afla şi fiul său, de 7 ani ■ el a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor şi distrugere ■

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au sesizat instanţa de judecată şi au cerut prelungirea privării de libertate în cazul tatălui terorist.

În cauză este vorba de pietreanul Ştefan Bocancea, în vîrstă de 39 de ani, cel care a aruncat în aer apartamentul în care se afla cu „mărul discordiei“, fiul său minor, în vîrstă de 7 ani ani. Magistraţii de la Tribunalul Neamţ au deliberat şi au dispus prelungirea detenţiei cu încă o lună.

Decizia judecătorilor nemţeni nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Reamintim că după explozia în urma căuruia atît minorul, cît şi tatăl terorist au ajuns la spital, Ştefan Bocancea a fost pus sub acuzare pentru săvîrşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi distrugere. Pe 11 februarie 2021 individul a fost prezentat la Tribunal cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă de instanţă. Inculpatul s-a considerat nedreptăţit, a contestat decizia instanţei de fond, dar nu a avut cîştig de cauză rămînînd încarcerat.

Demersul inutil l-a costat pe pietrean suma de 400 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Fapta a avut loc pe 27 ianuarie 2021 într-un bloc din Piatra Neamţ, cînd bărbatul a provocat intenţionat o explozie în camera unde se afla alături de fiul în vîrstă de 7 ani, intenţia fiind de a se răzbuna pe soţia care divorţase de el.

Din datele anchetei rezultă că Ştefan Bocancea a premeditat fapta, neîmpăcîndu-se cu ideea că a pierdut custodia copilului rezultat dintr-o scurtă căsnicie. Considera că a fost nedreptăţit la divorţ, deşi în timpul acţiunii civile în instanţă a comis o faptă penală. Şi-a violat soţia, intrînd fără drept în casa în care aceasta stătea, lucru pentru care a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare.

Înainte de data exploziei, Bocancea nu i-a încredinţat înapoi fostei soţii copilul, deşi magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ, prin decizia de divorţ a părinţilor, stabiliseră termene clare cînd minorul trebuia să stea cu mama şi cînd ar fi trebuit să fie la tată.

Pe 27 ianuarie 2021, cînd fosta soţie l-a anunţat că va veni după copil, deoarece nu îi fusese încredinţat după perioada cît a fost lăsat să stea cu tatăl, acesta a ameninţat că va provoca o explozie. I-a trimis fostei neveste un mesaj, iar aceasta, speriată, a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112. Forţele de intervenţie s-au mobilizat imediat, dar la apariţia oamenilor legii în apropierea blocului, Bocancea a deschis mai multe butelii, a dat foc la nişte haine, iar în urma acumulării de gaze s-a produs explozia urmată de un incendiu.

Minorul a fost scos din imobil de un poliţist, fiind transportat la Spitalului Sfînta Maria din Iaşi cu arsuri de gradul I şi II pe 7 – 9% din corp, pe faţă, scalp, urechi şi mîini, şi escoriaţii pe mîini şi picioare. Leziunile au necesitat pentru vindecare 22- 25 de zile de îngrijiri medicale. Şi inculpatul s-a ales cu arsuri şi a fost internat la Spitalul Roman.

Citește știrea

Actualitate

Scandal la păcănele

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat de 33 de ani, din Tîrgu Neamţ a ajuns după gratii după ce, supărat că a pierdut banii la aparate de joc, a spart geamurile localului.

S-a întîmplat pe martie 2021, dată la care individul recalcitrant a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind pus sub acuzare pentru săvîrşirea infracţiunilor de distrugere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

„La data de 2 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Tîrgu Neamţ au identificat şi reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 33 de ani, din Tîrgu Neamţ, bănuit de comiterea infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Din investigaţii a reieşit că, cel în cauză ar fi pătruns în incinta unei săli de jocuri din oraşul menţionat, moment în care ar fi spart cu o masă două geamuri situate lîngă uşa de acces. După ce s-a răcorit, individul nu a mai avut grija stricăciunilor provocate, şi şi-a văzut de drum. Cercetările au mai stabilit că, prin activitatea infracţională desfăşurată, acesta ar fi tulburat ordinea şi liniştea publică, provocînd indignarea persoanelor aflate pe terasa localului. Bărbatul nervos a fost găsit la scurt timp, fiind condus la sediul poliţiei, în vederea continuării cercetărilor.

Acesta urmează să fie prezentat în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Citește știrea

Trending