Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Omorîtã în fata scolii

Știre publicată în urmă cu

în data de

• o fetitã de sapte ani, din Secuienii Noi, a murit, dupã ce a fost lovitã de dubita unei firme iesene, pe trecerea de pietoni • un alt copil a ajuns la Neurochirurgie, cu rãni foarte grave • cei doi scolari traversau regulamentar, pentru a ajunge la ore •

Violeta Teodora U., în vîrstã de sapte ani, din comuna Secuienii Noi, a murit nevinovatã, iar un coleg de scoalã al acesteia, Denis Gabriel S., în vîrstã de 10 ani, a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, dupã ce un sofer inconstient i-a lovit din plin, vineri dimineatã, 25 noiembrie, pe trecerea de pietoni din fata institutiei de învãtãmînt. Tragedia a avut loc la ora 7.45, pe soseaua europeanã care traverseazã localitatea mentionatã, în timp ce copiii încercau sã ajungã la ore. Cei doi scolari au fost loviti, în plin, de autoutilitara Peugeot Boxer, înmatriculatã B 57 FMK, condusã din directia Roman de cãtre Constantin Vasilicã, în vîrstã de 36 de ani, sofer la firma „BIC“. Scenele de cosmar s-au desfãsurat sub privirile cîtorva localnici, unii chiar rude cu victimele. Sãtenii din Secuienii Noi au afirmat cã micutii au asteptat la trecerea de pietoni un moment prielnic sã treacã si, dupã ce au fãcut cîtiva pasi, crezînd cã masina le va da prioritate, au fost loviti din plin. Masina a frînat, cel mai probabil, dupã producerea impactului, oprindu-se la cîteva zeci de metri. Pe asfalt erau împrãstoiate ghiozdanul fetitei, rechizite, o cãciulitã si mãnusi ale victimelor, cioburi si bucãti din masca si farul masinii. Ieseanul vinovat nu si-a putut stãpîni lacrimile, ca majoritatea celor de fatã. „Am încercat sã-i evit, cît am putut… Am frînat înainte, dar n-am putut sã-i feresc. Ce se poate întîmpla… mã duc la puscãrie, fac puscãrie…“, spunea Constantin Vasilicã.

„Criminalul“ În timpul cercetãrilor politistilor, locul tragediei a fost mãrturie unei scene sfîsietoare. Mama fetitei, care a aflat despre accident de la cunoscuti, si-a cãutat copila întîi la spital, iar, cînd a ajuns la fata locului, aproape nu se mai putea tine pe picioare. Femeia a izbucnit în hohote sfîsietoare de plîns. Violeta Teodora zãcea fãrã suflare, într-o baltã de sînge, pe zãpada rece, privegheatã de alte rude, care o înveliserã cu o pãturã si îi aprinseserã o lumînare la cap. Mînia tuturor celor de fatã a rãbufnit aproape într-un glas, asupra ieseanului, considerat un criminal. Vociferãri au venit si la adresa sefilor soferului, sositi la fata locului. În cele din urmã, trupul copilei a fost transportat la morga Spitalului Municipal Roman, în vederea autopsierii. Între timp, colegul acesteia, de asemenea rãnit, a ajuns la Iasi, unde medicii au infirmat diagnosticul initial al doctorilor romascani, de hematom subdural. Denis Gabriel S., însã, se aflã încã în stare de soc, dupã grozãvia în care a fost implicat. Lucrãtorii Politiei Municipiului Roman au întocmit, în acest caz, dosar penal, pe numele ieseanului, de asemenea tatã a doi copii, sub aspectul sãvîrsirii infractiunii de ucidere din culpã. Constantin Vasilicã riscã, asa cum se temea, ani grei de închisoare. (FOTO: Disperarea mamei micutei nu poate fi zugrãvitã în cuvinte)

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending