Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Ofiter de politie spînzurat

Știre publicată în urmă cu

în data de

• comisarul sef Gheorghe Amironesei, fost sef al jandarmilor nemteni, s-a sinucis • se pare cã gestul a avut la bazã o condamnare dispusã împotriva ofiterului • „domnule comisar sef, raportez: am fost condamnat la un an si douã luni de Tribunalul Militar… Un proces cu un verdict nedrept“, au fost cuvintele adresate de ofiterul Amironesei comandantului sãu • cadavrul a fost gãsit în pãdurea Breaza, de lîngã Iasi •

Un fost comandant al Jandarmeriei Neamt s-a sinucis, ieri, cel mai probabil dupã ce a fost condamnat la închisoare. Gheorghe Amironesei (foto), în vîrstã de 50 de ani, comisar sef la Biroul pentru Cetãteni Strãini Iasi, a ales sã-si punã capãt zilelor în pãdurea Breazu, din judetul vecin. Persoana care a aflat motivul pentru care Gheorghe Amironesei si-a pus capãt zilelor, prin spînzurare, este Gheorghi Plai, seful Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. „M-a sunat azi (n.r. ieri) si mi-a spus «Domnule comisar sef, raportez: am fost condamnat la un an si douã luni de Tribunalul Militar… Un proces cu un verdict nedrept». Mi-a spus cã e în pãdurea Breazu si sã am grijã de nevasta si copiii lui“, a declarat Gheorghi Plai. Seful IPJ Iasi, care în acel moment era în masinã, s-a deplasat rapid spre pãdurea amintitã în speranta cã-si poate opri colegul. Au fost alertate si unitãtile din zonã, însotite de jandarmi. Masina lui Gheorghe Amironesei se afla în parcarea de lîngã pãdure cînd au ajuns politistii la fata locului. Trupul neînsufletit al ofiterului a fost gãsit la ora 16.20. Gestul extrem al omului legii a socat colegii. „Am terminat în aceeasi promotie. Copilul fratelui sãu este botezat de mine. Nu ne cunosteam foarte bine, dar stiam de problemele lui. Procesul? Ne condamnã oameni de ai nostri buni, iar pe un tîlhar îl prindem azi si dupã cîteva ore, la 100 de metri de IPJ, mai smulge un lãntisor“, a mai spus seful IPJ Iasi. Gheorghe Amironesei activase pînã în 2003 în cadrul Jandarmariei Române, dupã care a trecut în structurile Politiei. Fostii sãi colegi jandarmi nu îsi pot explica momentul de rãtãcire al politistului. Ei spun cã era un om realizat din toate punctele de vedere, tatã a doi copii studenti si cu o situatie materialã bunã.

Trecutul zbuciumat al comisarului Amironesei Comisarul sef Gheorghe Amironesei a fost initial jandarm la Iasi, Neamt, Bacãu si Bucuresti. La Iasi, acesta s-a aflat în Statul Major al Comandamentului Judetean de Jandarmi. Cea mai înaltã functie pe care a ocupat-o Gheorghe Amironesei a fost cea de comandant al Comandamentului Teritorial de Jandarmi Neamt, din 1998 pînã în 2002, cînd a fost destituit pentru deficiente în exercitarea actului de comandã. În perioada în care a fost eliberat din functie, ofiterul a fost cercetat într-o anchetã internã pentru obtinerea ilegalã a unor sume de bani. În 2000, Gheorghe Amironesei închiriase un apartament de la Primãria Piatra Neamt. Pentru plata chiriei, acesta primea o compensatie lunarã de la serviciu, adicã aproximativ un sfert din salariul de sef al Jandarmeriei Neamt. Ofiterul a continuat sã încaseze banii si dupã ce si-a cumpãrat apartamentul, pentru care din acel moment nu mai plãtea chirie. Pe 23 mai 2002, Gheorghe Amironesei a fost implicat într-un grav accident de circulatie în comuna Tarcãu. Ofiterul conducea un autoturism Dacia 1310 si, la un moment dat a pierdut controlul masinii si s-a izbit de un autoturism parcat. În urma impactului, el a suferit mai multe leziuni pentru care a fost transportat la un spital din Bucuresti. Autoturismul a fost avariat în proportie de 90%. Pe 28 martie 2001, mama lui Gheorghe Amironesei a fost violatã si ucisã. Bãtrîna a fost atacatã de un consãtean beat care a vrut initial sã-i ia banii. (FOTO: Gheorghe Amironesei, în perioada cînd era sef al jandarmilor nemteni)

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending