Contactează-ne

Prima pagină

“Oare stelele îşi pun dorinţe cînd oamenii cad?”

Știre publicată în urmă cu

în data de

O asistentă de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a transmis un mesaj emoţionant de “Ziua Inimii”, luni 4 mai, în numele ei şi al colegilor:

 

“În această perioadă, oare stelele îşi pun dorinţe cînd oamenii cad?

Boala, suferinţa, clipele de cădere se petrec pentru a ne pune la încercare răbdarea şi limitele noastre. Orice mi se întîmplă în viaţă are un motiv şi un sens. Doar oamenii sînt adevărate médicamente, sînt izvoare de energie pentru sufletele răvăşite. Oamenii care, neavînd nimic să-ţi ofere, îţi întind mîna lor caldă. Atunci se trimite în calea acestor suflete oameni ca personalul din sectia ATI., ORL, Boli Infecţioase, Oftalmologie, CPR, Chirurgie Infantilă.

Cuvintele nu pot zice nimic ce inima simte.

Oamenii au nevoie de oameni.

Cînd se va termina această perioadă, rămîi cu familia, cu cine te iubeşte, cu cine ti-a scris, cu cine a simţit să te audă, să te întrebe, cu cine te poartă în inimă, cu cine ai plîns… Restul, e doar poveste! Să avem răbdare, iubire şi… VĂ MULŢUMESC!”.

Actualitate

Închisoare şi daune de 6,7 miliarde vechi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul s-a urcat băut la volan şi a intrat într-o maşină în care era un cuplu ce urma să se căsătorească ■ tînărul a murit, iar femeia a fost grav rănită ■ şoferul vinovat a fost condamnat la închisoare cu executare ■ judecătorii au acordat daune de 675.000 lei ■

Un grav accident de circulaţie, soldat cu un mort şi un rănit, după ce un şofer s-a urcat băut la volan, a fost aspru pedepsit de judecători.

Şoferul vinovat, Dragoş Vasile Moroşanu, de 38 de ani, la data faptei consilier local în Vînători Neamţ şi patron al pensiunii Branişte, a fost găsit vinovat de săvîrşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru prima dintre fapte magistraţii din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ au aplicat o pedeapsă de 3 ani de detenţie, sancţiunea pentru a doua faptă a fost de 6 luni de închisoare, iar pentru ultima s-a aplicat o condamnare de un an.

Pedepsele au fost contopite şi a rezultat o sancţiune de 3 ani şi 6 luni de închisoare, pentru care s-a dispus executarea în regim de detenţie.

„Constată că infracţiunile deduse judecăţii sînt concurente şi, în temeiul art. 38 alin. 1 – art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 6 luni, reprezentînd o treime din totalul celorlalte două pedepse cu închisoarea, stabilite în cauză, urmînd ca inculpatul Moroşanu Dragoş-Vasile să execute, în regim de detenţie, pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani şi 6 (sase) luni închisoare“, conform instanţei.

Pe parte civilă au fost acordate daune substanţiale, atît către familia tînărului ucis în accident, cît şi pentru viitoarea lui soţie care a fost grav rănită. Acesteia i-au fost acordaţi bani pentru suferinţele pricinuite atît de leziunile produse, cît şi de pierderea logodnicului.

În total, celor 8 părţi civile le-au fost acordate despăgubiri morale şi materiale care însumează 675.000 lei, la care se mai adaugă cheltuieli judiciare ce depăşesc 22.000 lei. De menţionat este faptul că daunele, dar şi o parte din cheltuielile judiciare trebuie suportate de firma la care inculpatul era asigurat în momentul producerii tragediei.

Atît Moroşanu, cît şi unele din părţile civile au contestat decizia instanţei de fond, urmînd ca o hotărîre definitivă să dea magistraţii de la Curtea de Apel Bacău. Tragedia a avut loc în noaptea de 11/12 august 2018, pe şoseaua DN 15, care leagă Piatra Neamţ de Roman.

Două maşini s-au tamponat frontal, aproape de limita satului Turtureşti, comuna Girov, unul dintre şoferi stingîndu-se pe loc, aparent nevinovat. Din ancheta preliminară a poliţiştilor, acesta conducea se întorcea cu maşina de la muncă cînd a fost lovit, în plin, de un autoturism care venea, cu viteză, din sens opus.

Conform purtătorului de cuvînt al Poliţiei Neamţ de la acel moment, Robert Costan, din cercetările efectuate de oamenii legii la faţa locului, s-a stabilit faptul că un bărbat de 36 de ani, din Vînători Neamţ, care conducea un autoturism pe DN 15 (dinspre Girov spre Piatra-Neamţ), a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune (impact frontal) cu un alt autoturism care circula din sens opus, condus de un tînăr de 27 de ani din comuna Ştefan cel Mare.

În urma impactului a rezultat decesul tînărului de 27 de ani, rănirea şoferului de 36 de ani şi a unei pasagere de 19 ani, din Ştefan cel Mare, pasageră în maşina condusă de şoferul de 27 de ani. Poliţiştii au deschis atunci un dosar penal cu acuze de săvîrşire a infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

În urma impactului extrem de violent (în autoturismul condus de şoferul care a produs accidentul, acul kilometrajului s-a oprit la peste 140 km/oră), ambele autoturisme au fost proiectate în afara carosabilului. Maşina care mergea cu viteză a intrat în şanţ, iar celălalt autoturism pe un teren agricol. După ce au reuşit să scoată toate cele trei victime dintre fiare, cadrele medicale le-au preluat pe două dintre ele (pe şoferul vitezoman şi pe tînăra din cealaltă maşină).

Din păcate, tînarul care o însoţea era în stop cardio-respirator. A fost resuscitat aproximativ 45 de minute dar, din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru el. Fata a fost şi ea grav rănită şi şi-a piardut splina. Mai trebuie spus că în noaptea fatidică, tînărul de 27 de ani venea spre casa, din municipiul Piatra-Neamţ, unde se angajase la o benzinărie.

Pe locul din dreapta era viitoarea lui soţie. Autorul accidentului a scăpat doar cu picioarele rupte, iar analizele au evidenţiat că era băut în momentul producerii accidentului fatal, ceea ce a dus la cea de-a treia acuză din procesul penal, şi care, cel mai probabil, a cîntărit mult în aplicarea pedepsei închisorii cu executare.

Citește știrea

Actualitate

Acuze de corupţie la Ocolul Silvic Pipirig

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au avut loc nouă percheziţii, iar opt persoane, între care doi funcţionari publici, au ajuns la audieri ■ sînt acuze de corupţie, fals şi infracţiuni silvice ■ la descinderi au participat poliţişti din alte şapte judeţe şi jandarmi ■

Localitatea Pipirig, dar nu numai, a vuit în zorii zilei de joi, 13 mai, după ce Ocolul Silvic Pipirig, dar şi locuinţele unor salariaţi, au fost luate cu asalt de forţele de ordine. Au avut loc mai multe percheziţii pentru acuze de corupţie, fals şi infracţiuni silvice.

În total, au fost nouă descinderi imobiliare, din care una la ocolul silvic menţionat, iar la plecare, anchetatorii au luat cu ei, pentru audieri, opt persoane, între care şi doi funcţionari publici.

Toţi au fost duşi în faţa procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ, care instrumentează acest dosar. Poliţiştii anticorupţie nemţeni nu au lucrat singuri la caz, iar la descinderi au participat colegi din alte şapte judeţe din ţară.

„Astăzi, 13 mai 2021, poliţişti anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, cu sprijinul altor şapte servicii judeţene anticorupţie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ, pun în executare nouă mandate de percheziţie, dintre care unul la sediul unei instituţii publice, precum şi opt mandate de aducere emise pe numele a doi suspecţi (funcţionari publici) şi alte şase persoane fără calitate specială“, conform unui comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ.

Pe 13 mai au demarat cercetările faţă de cei opt suspecţi pentru săvîrşirea unor infracţiuni prevăzute de Codul Silvic, infracţiuni de corupţie şi de fals. Cercetările au continuat la sediul unităţii de parchet pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tuturor persoanelor implicate.

Suportul de specialitate în cauză a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale – Brigada de Operaţiuni Speciale Suceava. La efectuarea percheziţiilor au mai participat cadrele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Hoţ prins în flagrant de un preot

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul a vrut să jefuiască o casă parohială din Roman ■ pentru fapta sa a fost arestat preventiv ■

Un bărbat de 43 de ani, din Maramureş, venit cu gînduri necurate prin judeţul nostru, a fost prins în flagrant de un preot, în timp ce încerca să jefuiască casa parohială a victimei din Roman. Imediat după incident, preotul a solicitat sprijinul poliţiştilor, care l-au încătuşat pe cel în cauză.

Oamenii legii din cadrul Poliţiei municipiului Roman l-au identificat şi reţinut pe bărbatul din judeţul Maramureş, bănuit că ar fi încercat să sustragă bunuri din casa parohială.

„La data de 10 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi de către un bărbat de 44 de ani, cu privire la faptul că a surprins o persoană necunoscută care a pătruns într-o casă parohială din Roman“, a anunţat poliţia Neamţ. Imediat, echipajul de poliţie s-a deplasat la faţa locului, fiind identificat un bărbat de 43 de ani, din Maramureş.

Din investigaţiile efectuate de anchetatori, s-a stabilit că, prin forţarea unui ferestre, cel în cauză ar fi pătruns în incinta casei parohiale, moment în care ar fi provocat mai multe zgomote, fiind depistat în flagrant de persoana vătămată.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracţiunii de tentativă de furt calificat. În cursul aceleiaşi zile, acesta a fost prezentat în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Ulterior a fost dus la instanţă, iar la finele deliberărilor, judecătorii au decis privarea de libertate pentru 30 de zile. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 1262/P/2021 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 teza a II – a Cod de procedură penală şi art. 225, 226 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Bişoc Marcel, sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, faptă prev. şi ped. de articolul 32 alin. (1) C.p., rap. la art. 228 alin. (1) – 229 alin. (1), lit. b) si d) şi alin. (2) lit. b) C. pen., cu aplicarea art. 41 alin. (1) şi art. 43 alin. (5) din Codul penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începînd cu data de 11 mai 2021 şi pînă la data de 09 iunie 2021“, conform instanţei.

Decizia Judecătoriei Roman nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Neamţ, însă la pronunţare inculpatul nu a uzat de beneficiul legii şi nu a contestat cătuşele.

Citește știrea

Trending