Contactează-ne

Prima pagină

Oameni în uniformă care au salvat o viață: polițistul Ioan Cănărău și jandarmul Gabriel Căuş

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un bărbat de 30 de ani a fost salvat din ștrang ■ membrii patrulei mobile au intervenit prompt, tăind funia cu care individul se spânzurase ■ același echipaj a identificat o fetiță de 5 ani, care se rătăcise de părinți în zona Parcului Municipial Roman ■

Pe data de 18 iunie, în jurul orei 17.50, cadrele Poliției municipiului Roman au fost sesizate, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat intenționează să se sinucidă în zona podului care traversează râul Moldova, aproape de Horia. Conform comunicatelor IJP Neamț și al Sindicatului Europol Neamț, la fața locului au fost direcționate patrule de intervenție.

În zona de ieșire de pe podul rutier ce traversează râul menționat a fost identificată persoana în cauză, un bărbat de 30 de ani, din localitatea Horia, care prezenta semne vitale. „Deplasați-vă de urgență la podul dintre Horia și Roman, pentru că  o persoană încearcă să se sinucidă! Oricât de multă experiență ai avea, un astfel de apel îți provoacă o emoție puternică.

Iar singurul răspuns pe care creierul ți-l dă, în astfel de momente, este «cum să ajung mai repede să îl salvez!?». Așa este descris momentul în care patrula a fost anunțată de evenimentul de pe pod. Acolo au fost trimiși agentul șef principal Ioan Cănărău, de la Poliția Roman și sergentul major Gabriel Căuş, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

„Dispecerul nu terminase de transmis toate datele primite prin apelul la 112 când cei doi colegi erau deja în apropierea podului. După doar câteva minute de verificări, minute care au părut ore pentru colegii noștri, a fost identificat un bărbat care se spânzurase sub podul care traversează râul Moldova. Acesta prezenta semne vitale, iar Ioan și Gabriel l-au ridicat într-o poziție de siguranță și au tăiat șnurul din jurul gâtului.

În scurt timp acesta a fost preluat de un echipaj SMURD, fiind transportat în stare de conștiență la Spitalul Municipal Roman”, se mai consemnează în comunicatul de presă al Sindicatului ”Europol”. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Roman, Andreea Trifan, declară ca pacientul se afla în stare avansată de ebrietate și că după ce i-au fost tratate rănile de la antebraț a fost externat. Membrii aceleiași patrule mobile au intervenit în aceeași zi pentru găsirea unei fetițe de 5 ani, rătăcită în Parcul Municipal.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending