Contactează-ne

Actualitate

Oala sub presiune – un cadou perfect pentru vara aceasta

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cauți cadoul ideal pentru prietenii tăi care se căsătoresc? Este ziua mamei tale și nu știi ce să-i mai cumperi sau, pur și simplu, vrei doar să-i faci o surpriză? Bucătăria ta are nevoie de un uograde când vine vorba de instrumentele pe care le folosești?

Dacă te gândești că nu există un răspuns perfect pentru toate întrebările de mai sus, atunci află că lucrurile stau complet diferit. Oala sub presiune este instrumentul  pe care orice familie și-l dorește. Și nu te gândi, te rog, că îi vei cumpăra memei un astfel de accesoriu pentru că este femeie. Din contră, atât de la modă a devenit acest dispozitiv, încât și bărbaților le va fi ușor să-l folosească.

De ce să(-mi) cumpăr o oală sub presiune?

 Dacă ai gătit vreodată ciorbă, în special pe timp de vară, știi bine cât de cald se face în bucătărie și cât de mult durează până când toate legumele se fierb și, de fapt, până ce masa este gata. Partea cea bună este că o oală sub presiune nu te va ajuta doar să gătești ciorbe. Din contră, poți pregăti mai multe mâncăruri.

Astfel, pe lângă fierberea legumelor, poți să gătești carne, pește, fructe și chiar și cereale. Mai mult, pentru că „lucrează” la o temperatură foarte ridicată, această oală „minune”, așa cum este ea cunoscută în limbajul popular de către gospodine și pasionații de gătit, scade considerabil timpul petrecut în bucătărie. Iar astăzi, într-o perioadă în care timpul liber a devenit cel mai de dorit „lucru”, un astfel de ajutor nu poate decât să te bucure.

Unde mai pui că poți opta, fie pentru una de capacitate mică, de 5 litri, fie, dacă ai o familie numeroasă sau gătești mâncarea pentru mai multe zile, pentru o oală de 14 litri.

Oale sub presiune electrice sau pentru aragaz?

 Una dintre cele mai comune întrebări în ultima vreme este cum arată cea mai bună oală cu presiune. Răspunsul este destul de simplu și depinde de preferințele utilizatorilor. Un astfel de instrument electric are avantajul de a putea fi purtat cu ușurință și folosit chiar și în acele spații în care gazul nu este disponibil.

Mai mult, aparent, aceste modele sunt mult mai inteligente decât omoloagele lor care trebuie puse pe aragaz, tocmai pentru că dispun de cronometru și de ajustarea temperaturii în timpul pregătirii, astfel încât intervenția din momentul propriu-zis al gătirii este una minimă.

Care este, deci, cel mai bun astfel de accesoriu? Mulți utilizatori ar putea garanta pentru oala Tefal. Brandul francez și-a construit, de-a lungul timpului, o reputație serioasă, pe care a consolidat-o cu produse de calitate, rezistente și care prezintă un raport bun între ceea ce oferă și prețul pe care îl cer.

Trebuie să știi, însă, că pe lângă acest brand există, totuși, și alte opțiuni, precum cele oferite de producătorii Ertone, Zilan, Hausberg, Floria sau Perfect Home, iar prețul acestor dispozitive magice diferă nu doar de la brand la brand, ci, mai ales, de la funcționalitățile pe care le oferă fiecare produs în parte.

Spre exemplu, pentru un accesoriu care oferă funcțiile de bază, prețul nu va fi unul la fel de ridicat precum pentru o oală „minune” care are o capacitate mai mare de 10 litri, compatibilitate cu mașina de spălat vase, indicator de presiune și supapă de siguranță automată.

Oala „minune” îți schimbă complet experiența de gătit?

Pe scurt, îți va ușura cantitatea de muncă și timpul petrecut în bucătărie, dar dacă te aștepți ca mâncarea să fie gata fără să trebuiască să mai intervii în vreun fel, atunci poate că ai nevoie de un multicooker, un dispozitiv care necesită minimul de intervenție din partea ta și care îți poate pregăti mâncarea chiar și atunci când tu nu ești acasă.

Ține minte, însă, că orice astfel de invenție ți-ai cumpăra, vei fi nevoită în continuare să cureți și să speli legume, carne, pește. Iar nicio „minune” nu se întâmplă până nu apeși pe buton.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending