Contactează-ne

Prima pagină

O tânără a ajuns la spital după ce a fost mușcată de un bursuc

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ victimă a fost o nemțeancă din satul Uncești, comuna Secuieni ■ după toaletarea plăgilor și administrarea de vaccin antitetanos, pacienta a fost externată cu recomandarea de a se întoarce pentru vaccinul antirabic ■

Ziua de luni, 22 mai, a fost una solicitantă pentru cadrele de la CPU Roman. Reprezentanții unității spun că pe lângă misiunea de a îngriji trei dintre cele șase victime ale accidentului de la Secuieni, unde a fost necesară activarea Planului roșu de intervenție, urgentiștii au fost solicitați și în alte situații, unele destul de grave.

Conform comunicatului de presă al Serviciului de Ambulanță Neamț, tot în prima zi a acestei săptămâni, a fost trimisă la Uncești, comuna Secuieni, o mașină cu asistent medical, care a adus la Spitalul Municipal de Urgență din Roman, o pacientă de 22 de ani, ce  prezenta plăgi mușcate de un animal sălbatic – bursuc, pe antebrațul stâng, pe glezna dreaptă și la un deget.

„Pacienta a fost adusă la spital de la Secuieni, satul Uncești, de către o ambulanță. Bolnava prezenta mai multe escoriații, care i-au fost toaletate. I s-a făcut vacin  antitetanos și a fost trimisă la domiciliu cu recomandarea de a reveni în cursul zilei de marți, 23 mai, pentru a i se administra și un vacin antirabic (împotriva turbării – n.r.)”, a declarat Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Roman.

Medicii atrag atenția celor care merg în pădure pentru a culege bureți și urzici, să fie foarte atenți la mușcăturile de animale sălbatice, bursuc, vulpe, nevăstuici, care pot transmite rabia  (turbarea), boală din care se poate muri dacă nu este tratată la timp. Purtătorul de cuvânt al SMU spune că, de regulă, în asemenea cazuri, pacienții nu se mai întorc la control, pentru că nu sunt conștienți de efectele unei asemenea mușcături.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending