Contactează-ne

Prima pagină

O poveste cu un bătrân jefuit și polițiști aflați la locul potrivit chiar când trebuia

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ unul dintre dascălii respectați ai Romanului, pensionarul Dan Bliderișanu, a relatat o întâmplare cu un infractor prins în timp record ■ profesorul a fost jefuit pe bulevardul Republicii ■ le mulțumește polițiștilor Mugurel Enea, Răzvan Măcincă, Răzvan Butnaru și Eugen Ciubotariu ■

Unul dintre cei mai respectați dascăli din Roman, profesorul pensionar Dan Bliderișanu, relatează o întâmplare despre modul în care membrii unei patrule de poliție au reușit să descopere, în timp record, autorul unei infracțiuni căreia îi căzuse victimă cu ceva zile în urmă, în zona Bulevardului Republicii. Dascălul descrie cum i-a fost recuperată bicicleta furată chiar de lângă el.

„O cascadorie mică a hoțului, dar dejucată de polițiști. Eram pe o bancă din fața Bisericii Sf. Constantin și Elena din Piața Republicii, citind un act și vorbind la telefon. Lângă mine, pe trotuar, puțin lateral, nelipsita bicicletă. O pauză, la soare, înainte de a «ataca» dealul. Deodată, o siluetă sare fulgerător pe șeaua bicicletei, cu picioarele pe pedale.

Instinctiv, dar cu mâinile ocupate, am sărit de pe bancă ca să-i dau o brâncă sau să lovesc roata din spate. Am ratat… reacția fiind puțin întârziată (profesorul are 82 de ani n.r.). Am alergat cât am putut… pe strada Ion Creangă, dar avea avans (făcuse dreapta, pe Olteniei) și nu-l mai aveam în câmpul visual. Mă uitam după o mașină… nimic.

Acum, ȘANSA mea: scena fusese văzută de o mașină a Poliției de la Ordinea Publică, care m-a depășit și a pornit în urmărire. La vreo 300 de metri l-au blocat, apoi l-au prins și încătușat. L-au urcat în mașină. Eu m-am întors către locul faptei, fiind recuperat de polițiști. Cu bicicleta în portbagaj am ajuns la Poliție pentru demersurile impuse de lege”.

Acestea sunt cele consemnate pe Facebook de pensionar, care continuă descrierea infractorului: „Tânăr, scund, smead, zvelt și firesc, agitat. Era cunoscut,având antecedente. Polițiștii: o echipă de toată isprava! Polițiști tineri de care infractorii din zonă chiar au de ce să se teamă! Am remarcat modul civilizat (limbaj, atitudine) față de făptuitor: siguranță, calm ,eficiență.

Le-am mulțumit și unul dintre ei, Mugurel, (cel de la volan), mi-a spus cu modestie: „Ne-am făcut doar datoria!». După investigații, dar discret, am aflat numele echipei operative : Mugurel Enea , Răzvan Măcincă, Răzvan Butnaru, Eugen Ciubotariu, de la  Ordine Publică. Adevărat profesionalism pentru descurajarea și unor alți posibili infractori”, își încheie postarea romașcanul.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending